[Białystok6] prawie zamarznięta Sopelka i "syberyjka" s.55

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 27, 2009 23:25 Kruszynka - cd

aga&2 na fakturę zrzutkę mikołajkową z wyprzedzeniem zróbmy, przynajmniej na część i gdzie nadwyżki finansowe przekazać?

Kruszynka ma alergię, nie wiadomo od czego, dostałam wypisane zalecenia. Póki co jest antybiotyk (9 dni, potem będziemy weekendowo podawać profilaktycznie), za tydzień wizyta kontrolna na zastrzyk p. zapalny, i przemywanie dziąseł i w ogóle pyszczka (nie mam pojęcia jak to zrobić) muszę ja obserwować i uważać co je. Problem z ząbkami pani dr powiedziała, że pozostanie jej już na zawsze, muszę Kruszynkę stale nieustająco obserwować. Bardzo mi jej szkoda, jej taka biedna, tyle dla jednej kotki to za dużo.

Dzięki uprzejmości i gościnności lekarzy Kruszynka była cały dzień pod ich fachowym okiem. Odebrałam ja po pracy i ...czego nigdy nie było - całą drogę do domu gadała gadała, jakby się skarżyła, może pomyślała, że ją zostawiłam, albo co...a w domu nie schodzi z rąk, uwielbia noszenie na ręku, przytula się wtedy cała i ugniata łapkami, albo jak jej nie biorę bo coś robię to staje i patrzy tak, że MUSZĘ ją brać na ręce, albo siadać z nią (przed TV) i kłaść sobie na kolana i głaskać głaskać głaskać...

Ogólnie Kruszynek jest pod obserwacją i pozostanie w stałym kontakcie z lekarzami prowadzącymi.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pt lis 27, 2009 23:35 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Szałwia, pysio jest lekko opuchnięty jeszcze, ale już powoli wychodzimy na prostą. Oczy już nie łzawią, suche. Muszę wpisać w swój kalendarz systematyczne kontrolne wizyty, jak u pediatry. Tak trzeba. Zrobię dla niej co będę mogła!
Tego widoku z dzisiejszej nocy - jej takiej biednej opuchniętej a jednak kicającej na swoich 3 łapkach i szukającej tak przejmująco po kociemu po cichu ratunku - nie zapomnę do końca życia. Być opiekunem=być odpowiedzialnym, a kto jak kto, ale Wy wszyscy tutaj wiecie o tym najlepiej. Kto, jak nie Wy...

aga&2 kotka dzikotka jest piękna, dorodna, ale jest naprawdę piękna dziewczyną.

XmonikaX

Post » Pt lis 27, 2009 23:43 Re: Kruszynka - cd

XmonikaX pisze:
Dzięki uprzejmości i gościnności lekarzy Kruszynka była cały dzień pod ich fachowym okiem. Odebrałam ja po pracy i ...czego nigdy nie było - całą drogę do domu gadała gadała, jakby się skarżyła, może pomyślała, że ją zostawiłam, albo co...

Kruszynka była w Zwierzaku, tak? To słyszałam jak gadała.. Kiedy moja Kota się ważyła i usłyszała jakiś głos wzywający pomocy za drzwi to mało oczka nie wyszły jej z orbit 8O To już teraz wiemy przez kogo... :twisted:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Sob lis 28, 2009 0:16 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

XmonikaX pisze:Szałwia, pysio jest lekko opuchnięty jeszcze, ale już powoli wychodzimy na prostą. Oczy już nie łzawią, suche. Muszę wpisać w swój kalendarz systematyczne kontrolne wizyty, jak u pediatry. Tak trzeba. Zrobię dla niej co będę mogła!
Tego widoku z dzisiejszej nocy - jej takiej biednej opuchniętej a jednak kicającej na swoich 3 łapkach i szukającej tak przejmująco po kociemu po cichu ratunku - nie zapomnę do końca życia. Być opiekunem=być odpowiedzialnym, a kto jak kto, ale Wy wszyscy tutaj wiecie o tym najlepiej. Kto, jak nie Wy...

aga&2 kotka dzikotka jest piękna, dorodna, ale jest naprawdę piękna dziewczyną.

może wstawi pani jakąś fotkę tej ślicznej Kruszynki??
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Sob lis 28, 2009 6:54 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Jakże się cieszę a Kleksika i Kropeczki!! jak cudownie!!! :1luvu:
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Sob lis 28, 2009 12:19 :)

Kocia Lady wstawię, jak mi ktoś miły pomoże, bo nie bardzo umiem...od baaaaaardzo długiego czasu zamierzałam juz napstrykać Kruszynce fotek.

Luspa, bardzo gadała :) tak, była w Zwierzaku. Hihi...to gadanie jak widzę jej zostało, bo gada w domu dziś od rana :1luvu: jak nakręcona:))) ale oby gadała jak najdłużej, wraca do zdrowia, terapia skutkuje, na leki świetnie reaguje. A całą noc przespała w objęciach z miską jedzenia, nawet głowę w nią wkładała turlając się, myślała chyba, że znów pozbawię ją tego ukochanego towarzystwa :kotek:

XmonikaX

Post » Sob lis 28, 2009 13:27 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

XMonikaX- trzymam kciuki za zdrówko naszej Kruszynki :ok:
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Sob lis 28, 2009 15:00 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

W imieniu Kruszynki bardzo Wam wszystkim dziękuję za wsparcie, kciuki i zainteresowanie.
Jesteście kochani.

XmonikaX

Post » Sob lis 28, 2009 18:24 Re: :)

XmonikaX pisze:... wstawię, jak mi ktoś miły pomoże, bo nie bardzo umiem...od baaaaaardzo długiego czasu zamierzałam juz napstrykać Kruszynce fotek.

jak obfocisz maleńką, to chętnie Ci pomogę powstawiać fotki, zapraszam na kawę i instrukcję "jak to zrobić" :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Sob lis 28, 2009 21:05 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Basica - i tym razem się skuszę:)))) i mam jedynie wielką nadzieję, że czas mi pozwoli:))))

Wiecie co? Wizyta w lecznicy i choroba wpłynęła bardzo pozytywnie na wzbogacenie słownictwa czynnego Kruszynki, gada jak nakręcona, jak tylko widzi mnie - zaczyna się paplanina, gada, śpiewa, mruczy, zaczepia, normalnie gadający kotek :ryk:
I jeszcze coś...śpi w pobliżu misek... :ryk:

XmonikaX

Post » Sob lis 28, 2009 22:36 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Dzisiaj zadzwoniła Pani w sprawie adopcji Tymka z okolic Oświęcimia :roll:
Chciała żebym kota wysłała kurierem :strach: :strach:
Nie miałam akurat kartonu w pobliżu, więc Tymek został w Białymstoku 8)
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Sob lis 28, 2009 23:47 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

dorotak97 pisze:Dzisiaj zadzwoniła Pani w sprawie adopcji Tymka z okolic Oświęcimia :roll:
Chciała żebym kota wysłała kurierem :strach: :strach:
Nie miałam akurat kartonu w pobliżu, więc Tymek został w Białymstoku 8)

No tak. Bo jakby karton był w pobliżu to kto wie :twisted:

Dzięki kochane za chęć pomocy "fakturowej" - nadwyżki chętnie pokolekcjonuję. Ew można zostawić w Zwierzaku.
Dziś robiliśmy zdjęcia gadżetów na bazarki - bite 3 godziny pstrykania. Mnóstwo interesujących rzeczy. Już się nie moge doczekać , niekóre to prawdziwe cudeńka :D

Podzieliłam się czarnuchami z p.Jadzią, która wynalazła je u tej babciulki :roll: Tj sama tak zdecydowała - spojrzała na mnie litościcwym okiem. Mam więc dwa syfki - roboczo - Baja i Bongo :D Rano musiałam je wyprać bo siedziały całą noc w kuwecie pełnej glist :? (bleah, bleah,bleah ) ale podobało im się, tj nikt nie zginał.
Obecnie nazywane są losowo, bo są identyczne. Ale robią ogromne postępy - śmigają po domu za mamą Szczotką, czasem któryś "się gubi" i drze jak opętany. Pojawiło się też nieśmiałe mruczenie :D Może będą z nich koty...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Nie lis 29, 2009 15:41 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Mo-ty-lek pisze:
ech, ja nadal nie kojarzę, gdzie mieszkasz

niedaleko Uli :wink:
na Skłodowskiej
Oczywiście, że kiedy będzie taka potrzeba to zabiorę :D

Ja też coś wystawiłam :)
viewtopic.php?f=20&t=104189

Obie tri wyszły obronną łapą z pp. Pewnie dlatego, że były co najmniej 2 razy starsze niż Czarnulki ale i tak dostały 3 razy surowicę i antybiotyk przez 4 dni. Jedna z tri miała mało przyjazny początek w nowym domu - to była ta niesmiała - chowała się pod wanną ale po 4 dniach została wyciagnięta na wizyty w Zwierzaku, wejscie do schowka zostało zamknięte. Ale jak mówiła P. Iza teraz jak pozwoli wziąc się na ręce to mruczy :D Za to druga zawojowała właściciela, jego rodzinę i znajomych.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Nie lis 29, 2009 19:17 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

Agatko czy znajdzie się miejsce na przetrzymanie mamy Farbusiów po sterylce? Bo chciałabym w tym tygodniu ją zawieżć.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Nie lis 29, 2009 23:04 Re: [Białystok6]Bardzo smutny pers s.11

marzenia68 - jako że u Jani narazie nie możemy a pani Ania cieszy się towarzystwem 4 tymczasów Basica zgodziła się ja pohodować.
Sądzisz że potrzebna będzie klatka?

Zapraszam na bazarek - tele dyndele czyli super kocie zawieszki do komórki. W sam raz na Mikołajki :)
viewtopic.php?uid=12213&f=20&t=104203&start=0
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

[poprzednia][następna]