Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw paź 15, 2009 14:25 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

Wczoraj dostałam maila aktywacyjnego do petycji dla swojej mamy. Po prawie dwóch tygodniach.
Podobno powtórnego :!:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw paź 15, 2009 15:29 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

Podpisałam. Mail weryfikujący od razu przyszedł. :ok:
ObrazekEros
W stosunku do zwierząt wszyscy jesteśmy nazistami, a świat niekończącą się Treblinką.

Viena

Od: Wto kwi 07, 2009 17:14

Post » Czw paź 15, 2009 17:14 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

ariel pisze:Wczoraj dostałam maila aktywacyjnego do petycji dla swojej mamy. Po prawie dwóch tygodniach.
Podobno powtórnego :!:

Ja to samo :twisted:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw paź 15, 2009 17:29 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

ja nadal czekam :evil:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw paź 15, 2009 19:36 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

Też podpisałem!Poraża i przeraża ten ogrom psiego i kociego nieszczęścia !!!!!!!!!!Ludzie co się na tym świecie wyprawia!!!.Zupełne bezduszność i obojętność ludzi wobec tych nieszczęśliwych zwierząt !!!!Podpisujcie wszyscy!!!!!!!!

lidjanb

Od: Czw paź 08, 2009 7:01

Post » Pt paź 16, 2009 8:47 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

Przypominamy

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt paź 16, 2009 12:17 Podpisałam

Przeszło wszystko bez problemów. Mam nadzieję na, że azyl zostanie uratowany :)
Pozdrawiam

Stara Klara

Od: Pon maja 10, 2004 18:59

Post » Pt paź 16, 2009 12:21 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

Pani Barbaro czy coś się ruszyło? Są jakieś nowe wieści? :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt paź 16, 2009 12:59 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

Oj ruszyło się, ruszyło :D Teraz boimy się, żeby nie zapeszyć :wink:

Cytat z naszej strony :
Przyjaciele Cichego Kąta!

Chcielibyśmy bardzo podziękować Wam za wszystkie ciepłe słowa otuchy i wsparcia, ogromne zainteresowanie i wspaniały odzew na naszą prośbę o pomoc w ratowaniu azylu. Nie ma dnia, w którym nie dostalibyśmy chociaż paru wiadomości od Was. Dzięki Wam poczuliśmy, że cokolwiek by się nie działo, nasi podopieczni nie zostaną tylko z nami, bo dookoła jest wielu Przyjaciół, którym nieobojętny jest los tych niechcianych przez nikogo, skrzywdzonych przez los - i okrutnych ludzi - zwierząt...

Nasza walka o azyl trwa każdego dnia. Jednak wczoraj zabłysnęło małe światełko nadziei dla CKpsów i CKotów.

13 września odbyło się spotkanie Zarządu Stowarzyszenia Przyjaciół Bezpańskich Zwierząt „Cichy Kąt” z Władzami Miasta oraz Wójtami okolicznych gmin, na którym obecni byli także przedstawiciele prasy. Na spotkaniu omawiane były plany stworzenia w przyszłości schroniska międzygminnego, ale także sprawa wyznaczenia i pomocy w znalezieniu terenu dla naszego Stowarzyszenia, na którym moglibyśmy nadal spełniać swoje cele statutowe i pomagać bezdomnym zwierzętom.

Po dyskusji, w którą każdy z obecnych mógł się włączyć, Władze zaproponowały nam teren spełniający wszystkie wymogi co do odległości od siedzib ludzkich. Póki co jest to jednak w zasadzie propozycja terenu, który najpierw musi zostać sprawdzony pod kątem przepisów i spełnienia wszystkich wymogów prawnych.

Mamy nadzieję, że po wnikliwej analizie okaże się, że teren spełnia wszystkie wymogi i jego użyczenie jest możliwe. Na pewno potrwa to jednak trochę czasu. Na bieżąco będziemy informować na naszej stronie internetowej o decyzjach i dalszych losach wyznaczonego terenu. Wszystkich, którzy nas wspierają, prosimy o dalsze trzymanie kciuków. Bardzo cieszymy się z wyników spotkania, jednak nasz los dalej jest niepewny i nadal czekamy na wiążące decyzje. Póki co ciągle jeszcze obowiązuje nas decyzja powiatowego lekarza weterynarii, która zezwala na działalność azylu tylko do 31 grudnia, a także zakazuje przyjmowania nowych zwierząt.

Prosimy o ciągłe zbieranie podpisów pod petycjami oraz słanie do Urzędu Miejskiego w Tarnowskich Górach pism polecających, przypominających o tym, że mamy poparcie wśród lokalnej społeczności. Musimy ciągle trzymać rękę na pulsie i nie możemy pozwolić, by o nas zapomniano...

Tak jak napisane powyżej, musimy dalej pilotować sprawę, podsyłać podpisy i nie dopuścić do tego, żeby sprawa przycichła. Musimy to załatwić jeszcze w tym roku, żeby jak tylko pogoda pozwoli zacząć budowę azylu. Obawiam się, że wiosną ruszy budowa osiedla, a nasze zwierzaki o ile nas na dzień 31.12.2009 diametralnie wg zapowiedzi nie wywalą z obecnego terenu, oszaleją jak wjedzie ciężki sprzęt tuż obok.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pt paź 16, 2009 18:59 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

To już coś do przodu, :ok: :ok: :ok: :ok: i nadal czekam na mail :evil:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt paź 16, 2009 20:29 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

kolejny głos poparcia ode mnie...

mario75

Od: Pt lip 24, 2009 10:48

Post » Pt paź 16, 2009 20:45 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

To super. :D A gdzie jest ten zaproponowany teren?
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt paź 16, 2009 23:17 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

siriwan pisze:To super. :D A gdzie jest ten zaproponowany teren?

Naprawdę nie chcemy zapeszać :wink: To również są Tarnowskie Góry.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pt paź 16, 2009 23:21 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

Barbara Horz pisze:
siriwan pisze:To super. :D A gdzie jest ten zaproponowany teren?

Naprawdę nie chcemy zapeszać :wink: To również są Tarnowskie Góry.

Ok. ;-) Trzymam kciuki żeby się udało. :-) :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt paź 16, 2009 23:43 Re: Petycja - podpisz, a możesz uratować azyl !!!!!!!!!

kinga-kinia pisze:podpisałam petycję czekam tylko na mail by zweryfikować

Kochani mam prośbę pomóźcie podpiszcie naszą petycję chcemy uratować koty ze stoczni gdyńskiej
Powstała też na szybko ulotka z prośbą o podpisy (JPG):
Obrazek
Po kliknięciu powiększa się.
Oraz w formacie pdf do wysłania mailem do znajomych:
http://www.grrow.pl/PKDT/stoczniaA5.pdf

Przerażające ile osób o tym pomyślało?
wysłałam do znajomych
pamiętajcie o tych 6% do odliczenia, zróbcie już kampanię informacyjną, bo ludzie już mogą przekazywać a nie w przyszłym roku

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

[poprzednia][następna]