To właśnie tego wieczoru, gdy wiatr zimnym śniegiem dmucha - w serca złamane i smutne, cicha wstępuje otucha. To właśnie tego wieczoru, od bardzo wielu już wieków, pod dachem tkliwej kolędy, Bóg się rodzi w człowieku. Radosnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku... Agata, Alex, Cyryl i Szelka
Marcio ma się gorzej jeśli chodzi o dziąsełka. W sobotę najprawdopodobniej jedziemy usuwać Małemu ząbki. Je, ale sprawia mu to ogromny ból. Bardzo chcemy, żeby w końcu przestał cierpieć. Kochamy go bardzo.
Mi też przydałaby się wizyta u dentysty... Mam tylko nadzieję, że nie stracę całości uzębienia...
jak ci będą chcieli rwać, to uciekaj. mi kiedyś dentysta w Bułgarii zaproponował wyrwanie 2 zębów. Stwierdził, że w 1 jest taka dziura, że za dużo przy niej będzie roboty, a 2. trzeba by wyrwać, żeby było symetrycznie... nie dałam się i do dziś mam wszystkie zęby
Maruś wrócił do "zdrowia". Wyrwanie ząbków (ostały się tylko kiełki) okazało się strzałem w "10" (dziękujemy wspaniałej Pani Doktor ). Z czasów choroby został mu tylko sentyment do porcelanowych spodeczków, na których serwowaliśmy mu papkowate mokre. Susz zatem, oczywiście, w każdej ilości, byle na porcelanie. No i wróciło namiętne żebractwo...
I stało się! Edward rozpindolił drapak w drobny mak. Jest w pięknych dwóch kawałkach. Marowi to nie przeszkadza- dalej ostrzy pazury demonstracjnie wywalając kuper. Młoda ma to gdzieś. A sam sprawca- jest tylko zniesmaczony... Jak mogłam kupić taki szmelc... Czy są drapaki na ośmio kilowe kocię??
ostatnio widziałam takie coś u pewnej wspólnej znajomej. minus, cytuję: "zbierałam na niego pół roku". jak się spotkamy, to ci narysuję to cudo, bo raczej nie opiszę. wygląda jak ogromny pien z dziuplami.
Postanowiliśmy, że te rozwalone (ale bezpieczne) kawały damy do schr. + któreś rozpindoliło drapak typu fala. A kochają drapaki, więc muszą się znaleść- tylko solidne. I tak mi się widzi, że sporo na nie wydamy, niestety. Gdyby żył mój kochany Tata , to nie byłoby problemu- On kochał pracować z drewnem. I drapak byłby zrobiony