SchronWro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 24, 2009 8:51 Re: SchronWro

jessi74 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:A co z Kamilka?! :?

Kama czuje się znaczniej lepiej, leczona jest z kalciwirozy, antybiotyk się przyjął i widac troszkę efekty, trzymamy kciuki -oby tak dalej, to jest niezwykle przyjacielska koteczka, bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, chciałaby się tylko przytulać i przytulać, kocia narazie musi być karmiona, bo jest słabiutka, dostaje specjalistyczną karmę, jedna saszetka kosztuje 8zł- dowiem się dokładnie nazwę , gdyby któraś cioteczka chciała sprezentować :wink:

p.s. wydawało mi się że tą wiadomość już wklejałam na forum przedwczoraj, ale coś wiadomość nie przeszła :?

Gibutkowa sprezentowała 100 zł :1luvu:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw wrz 24, 2009 9:01 Re: SchronWro

Bożenko-trzymamy kciuki :ok: Ta czarna passa musi się w końcu skończyć :kotek:

Chciałam podziękować Gibutkowej,któr bardzo wspiera nasze uratowańce :1luvu:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Czw wrz 24, 2009 9:03 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:
jessi74 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:A co z Kamilka?! :?

Kama czuje się znaczniej lepiej, leczona jest z kalciwirozy, antybiotyk się przyjął i widac troszkę efekty, trzymamy kciuki -oby tak dalej, to jest niezwykle przyjacielska koteczka, bardzo pragnie kontaktu z człowiekiem, chciałaby się tylko przytulać i przytulać, kocia narazie musi być karmiona, bo jest słabiutka, dostaje specjalistyczną karmę, jedna saszetka kosztuje 8zł- dowiem się dokładnie nazwę , gdyby któraś cioteczka chciała sprezentować :wink:

p.s. wydawało mi się że tą wiadomość już wklejałam na forum przedwczoraj, ale coś wiadomość nie przeszła :?

Gibutkowa sprezentowała 100 zł :1luvu:

:1luvu:
Ostatnio edytowano Czw wrz 24, 2009 9:16 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw wrz 24, 2009 9:13 Re: SchronWro

Gibutkowa pisze:
Mruczeńka1981 pisze:Na pewno znajdziemy 10 dorosłych wysterylizowanych kotków.

Rozumiem że tam te domki na miejscu są jakoś "prześwietlane"? Pewnie tak skoro podpisywane są umowy, to już są namiary na dana osobę która bierze kota.

Julita oddaje koty tylko w sprawdzone miejsca-wywiesza ogłoszenia w lecznicy i swoim klientom raczej oddaje koty.Niemcy kochaja czarnuchy...ale jak Samantha moja przezyje to jej nie oddam,bo Blasterek był moj ze wzgledu na dzikosc....Julita to fajna babeczka....
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 24, 2009 9:17 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:Bożenko-trzymamy kciuki :ok: Ta czarna passa musi się w końcu skończyć :kotek:

Mój maz wczoraj swoja kamere sprzedał na...kociaki,a własciwie na dług w lecznicy zonki...dowiedziałam sie wieczorem...to niby moja kamera była,ale ja jestem starocie techniczne co ledwo zdjecie komórka zrobi...niezły ten mój maz...niby kotów nie lubi,ale ...od tygodni mnie 15 km w jedna strone do weta wozi i czeka pod lecznica...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 24, 2009 9:27 Re: SchronWro

Fajny mąż:)
Jak tylko uda mi się ruszyć z następnymi bazarkami,to będziemy zbierać na Twój dług :?
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Czw wrz 24, 2009 9:29 Re: SchronWro

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Mruczeńka1981 pisze:Bożenko-trzymamy kciuki :ok: Ta czarna passa musi się w końcu skończyć :kotek:

Mój maz wczoraj swoja kamere sprzedał na...kociaki,a własciwie na dług w lecznicy zonki...dowiedziałam sie wieczorem...to niby moja kamera była,ale ja jestem starocie techniczne co ledwo zdjecie komórka zrobi...niezły ten mój maz...niby kotów nie lubi,ale ...od tygodni mnie 15 km w jedna strone do weta wozi i czeka pod lecznica...

No widzisz... zaraził się kociarstwem od żonki :D
Faaajny ten Twój mężuś, tak po cichutku, po cichutku a pomaga jak może :D

Jeeeny jak ja się cieszę że u Kamilki coraz lepiej. Tak się czasem nawet zastanawiałam czy to nie siostra mojego Gibutka, ale jak ona mniej niż rok to pewnie nie. z resztą mam nadzieję że Pan który wziął siostrzyczkę dobrze się nią zajmuje. Pan już wcześniej przygarnął znajdę i szukał dla niego koleżanki (żona mu też dziurę w brzuchu wierciła o drugiego kotka ale sama nie chciała do schronu jechać bo stwierdziła że za słaba psychicznie jest). Z resztą u pana w oczach widać było że kociarz :) Kociarz kociarza przecież pozna :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 24, 2009 9:31 Re: SchronWro

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Gibutkowa pisze:

Rozumiem że tam te domki na miejscu są jakoś "prześwietlane"? Pewnie tak skoro podpisywane są umowy, to już są namiary na dana osobę która bierze kota.

Julita oddaje koty tylko w sprawdzone miejsca-wywiesza ogłoszenia w lecznicy i swoim klientom raczej oddaje koty.Niemcy kochaja czarnuchy...ale jak Samantha moja przezyje to jej nie oddam,bo Blasterek był moj ze wzgledu na dzikosc....Julita to fajna babeczka....

poprosiłam Julitę, aby zalogowała się na forum, myślę że łatwiejsza komunikacja będzie :)

jessi74

Post » Czw wrz 24, 2009 9:48 Re: SchronWro

Bożenko ja cały czas myślę o Tobie o Twoich maluszkach i mocno trzymam :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw wrz 24, 2009 9:54 Re: SchronWro

Niestety, obecnie nie ma możliwości przyjęcia nowych kotów. Dziewczyny mają dużo kociąt z KK i walczą z zarazą. Poprosiłem o zasygnalizowanie gdy się troche rozluźni, ale na pewno trzeba będzie wówczas dopilnować, aby jechały wyłącznie futra po pełnym cyklu szczepień.

Gibutkowa pisze:Rozumiem że tam te domki na miejscu są jakoś "prześwietlane"? Pewnie tak skoro podpisywane są umowy, to już są namiary na dana osobę która bierze kota.

Osoba chcąca adoptować zawierzę znajdujące się pod naszą opieką musi spełniać kilka warunków:
• musi być pełnoletnia
• zobowiązuje się do podpisania umowy adopcyjnej
• zobowiązuje sie do wykonania kastracji/sterylizacji zwierzęcia po osiągnięciu przez niego odpowiedniego wieku
• nigdy nie oddaje psa/kota do schroniska, w przypadku kiedy z różnych przyczyn nie będzie mogła dłużej zapewnić psu/kotu domu kontaktuje się z nami i zwierze zwraca nam
• w przypadku zmiany miejsca zamieszkania informuje nas o tym
• nie przetrzymuje psa na łańcuchu
• nie przetrzymuje psa w stałym zamknięciu tj. w kojcu
• co jakiś czas informuje nas o stanie psa/kota
• zgadza się na niezapowiedziane wizyty

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw wrz 24, 2009 9:56 Re: SchronWro

PcimOlki pisze:
Gibutkowa pisze:Rozumiem że tam te domki na miejscu są jakoś "prześwietlane"? Pewnie tak skoro podpisywane są umowy, to już są namiary na dana osobę która bierze kota.

Osoba chcąca adoptować zawierzę znajdujące się pod naszą opieką musi spełniać kilka warunków:
• musi być pełnoletnia
• zobowiązuje się do podpisania umowy adopcyjnej
• zobowiązuje sie do wykonania kastracji/sterylizacji zwierzęcia po osiągnięciu przez niego odpowiedniego wieku
• nigdy nie oddaje psa/kota do schroniska, w przypadku kiedy z różnych przyczyn nie będzie mogła dłużej zapewnić psu/kotu domu kontaktuje się z nami i zwierze zwraca nam
• w przypadku zmiany miejsca zamieszkania informuje nas o tym
• nie przetrzymuje psa na łańcuchu
• nie przetrzymuje psa w stałym zamknięciu tj. w kojcu
• co jakiś czas informuje nas o stanie psa/kota
• zgadza się na niezapowiedziane wizyty

Uuuu... no to widzę że ładnie tam pilnujecie :) I bardzo dobrze :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw wrz 24, 2009 10:05 Re: SchronWro

PcimOlki mnie też się podoba takie podejście do sprawy:)
Pieski w ilościach hurtowych jeżdżą z naszego schronu do Niemiec,czas na koty :kotek:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Czw wrz 24, 2009 10:10 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:PcimOlki mnie też się podoba takie podejście do sprawy:)
Pieski w ilościach hurtowych jeżdżą z naszego schronu do Niemiec,czas na koty :kotek:

:1luvu: :ok: ale wspaniałe wiadomości dzisiaj :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Czw wrz 24, 2009 10:21 Re: SchronWro

jessi74 pisze:
Mruczeńka1981 pisze:PcimOlki mnie też się podoba takie podejście do sprawy:)

:1luvu: :ok: ale wspaniałe wiadomości dzisiaj :1luvu: :1luvu:

Julita z tego co wiem,robi naloty swoim podopiecznym...i ma stały kontakt z domkami,gdzie kocie sie oddaje...Ale tez jestem za oddaniem do dobrych ludzi do Niemiec skoro tutaj zycie ma upływac w schronie...Ja Trójłapka bezogonka adoptuje od Was i Sasza go nazwalam, wiec sie tam o niego troszczcie...jak tutaj podlecze i wylecze maluszki od razu po niego sie zgłosze-tydzień-dwa...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 24, 2009 10:27 Re: SchronWro

A jakie są koszty takiego wywozu? Bo do Anglii są ogromne ale tylko ze względu na konieczność oznaczenia przeciwciał wścieklizny (to jedno badanie to koszt 400zł 8O ). Czy do Niemiec tez jest ten wymóg??

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]