BIAŁE MALEŃSTWO BEZ ŁAPKI - w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 22, 2009 6:48

ale cudo z niego rośnie :lol: Grażynko...Ty wiesz :king: :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro lip 22, 2009 13:56

Zdjecia sa rozkoszne, cudowne... :)
Mam nadzieje, ze Glucio niedługo będzie mógł szukać najlepszego domu na stałe... :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro lip 22, 2009 17:01

Liwia, ja Cię proszę zmień ten masakryczny banerek, przerazić się można.. tamtej kotki już dawno nie ma :wink:

W dniu jutrzejszym glut będzie zaszczepiony hurra!!!
Otrzyma książeczkę zdrowia w której wpisane zostanie imię Gustaw.
Glut został Gustawem, czylu Gustaw -> Gucio -> Glucio...
jak przeczytałam jakie cechy niesie ze sobą imię Emil to zostaję przy Gutku ;)

Zatem hmm Gustaw naskórkuje od wczoraj na nowym plasterku - specjalny do naskórkowania też, stosowany na rany pooperacyjne i po pobraniach skóry do przeszczepu, wygląda jak cienkiutka przezroczysta błonka.
Miał na kawałek założone eksperymentalnie i odnoszę wrażenie, że jest lepiej niż z granuflexem. Zobaczymy jutro.

Poza tym standard: zjeść, pospać, pobiegać, kąsnąć...
szkoda mi bardzo, że nie ma żadnego kota do zabawy - bo to jednak dobrze rozwija umiejętności społeczne; a tak będzie takim najmłodszym, który od dużo starszego rodzeństwa podłapuje różne niefajne zachowania :twisted:
gaga&gagatki czyliObrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

GRazyna

Od: Śro lut 06, 2002 14:54

Post » Śro lip 22, 2009 21:15

GRazyna pisze:Liwia, ja Cię proszę zmień ten masakryczny banerek, przerazić się można.. tamtej kotki już dawno nie ma :wink:

Nie ma, fakt, juz sciagam ;) Troche mnie nie bylo i banerek wisi przez niedopatrzenie :)

:ok: za szczepienie Glusława ;)

Liwia_

Post » Czw lip 23, 2009 6:32

za szczepienie Gucia/Glucia :lol: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Post » Pon lip 27, 2009 21:33

Gustaw zaszczepiony w piątek, zgodnie z planem. Książęczki zdrowia nie otrzymał, bo się skończyły :twisted: tylko dla królika i psa zostały. Noszę więc fiolkę po szczepionce ze sobą i tak jak w sobotę tak i dzisiaj zapomniałam zapytać czy książeczki dowieźli coby wlepić tę naklejkę :lol:

Naskórek narasta. Widać wyraźnie, że narasta. Jest szansa, że przed Bożym Narodzeniem narośnie do końća :spin2: :wink:

Poza tym - luzik: jedzenie, więcej jedzenia, zabawa, zaczepianie reszty, kuweta. Z rzadka spanie :twisted: ech, zapomniałam już jak to jest obudzić się z kotem szalejącym we włosach :lol:
Jedyna niespodzianka - w sobotę wieczorem puścił pawia. Takiego z głębi gluta. Rozdziabałam pawia - niczego nie znalazłam. Stwierdziłam, że widocznie zaszkodziła mu cukrzycowa mokra animonda, którą wyjadł Skórzakowi. Niestety, ten przykry incydent nie dał mu do myślenia, żeby w takim razie trzymać się swojej miski :twisted: pół godziny po pawiu radośnie spożył gerberka i poszedł drzemać...

Gustaw jest cudowną małą kocią istotą :1luvu: o ostrych mlecznych ząbkach i zacięciu do ich używania :twisted:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Pon lip 27, 2009 23:20

Łoj ,to super że nasz Puchaty bramkarz w porządku.Jakieś zdjątka porosimy,bo stęskniłyśmy się za tym słodziakiem że hej
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lip 28, 2009 3:26

Mam nadzieje, ze naskorek narosnie sporo przed Bozym Narodzeniem ;) choc uwielbiam opowiesci o niezmordowanym Gustawie :)

Liwia_

Post » Wto lip 28, 2009 7:14

słodki Gucio :1luvu: :D
ObrazekObrazek

mar9

Post » Wto lip 28, 2009 9:38

pourlopowe HEJ :D

Jakie tu dobre wieści !. Gucio/Glucio zaszczepiony. No to chłopak juz pienie na prostą wychopdzi i teraz wirusiska moga mu co najwyżej pODskoczyć :P

A pytanko ... GRazynko, dajesz Glutkowi Gerberka, w sensie słoiczek dla niemowląt z kurczakiem, indykiem czy coś ? Bo ja od czasu do czasu słysze, ze daje się Gerberka ale ni hu hu nie kumam o jakiego żarcie chodzi. Mam 2-miesięczną kicke w swoim stadzie i tez bym jej to kupiała, tylko co to jest ? :roll: :wink:

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto lip 28, 2009 10:15

psiama
Gerberki to takie słoiczki z pierwszymi posiłkami dla niemowląt ludzkich :)

bez konserwantów i przypraw. Nadaja sie dla kociąt na pierwsze posiłki
ale Twój 8 tygodniowy to śmiało może jeść kocięcą karmę, zwłaszcza, że jest sporo tańsza od Gerberków ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lip 28, 2009 15:44

Gustaw Niezmordowany padł w plamie słońca i śpi. Znaczy się, chwila spokoju i wytchnienia :wink:
Erykowi to ja się nie dziwię, bo Gustyaw molestuje mu ogon niemiłosiernie. Edgar z braku owłosienia nie jest tak ciepliwy jak jego syjamski braciszek. Ba! NAwet w połowie nie jest tak cierpliwy. Ja mu się nie dziwię zresztą.
Foty mam. Wszystkie w telefonie :twisted: Żeby je zrzucić muszę laptopa odpalić bo to jedyny komp w domu z windowsem hehe...
Dzisiejszego poranka obudziłam się i stwierdziłam, że glut biega po łóżku... za piłeczką :lol: skubany przyniósł piłkę na górę i wtargał na łóżko. Potem okazało się, że myszkę też :twisted: ech, zalała mnie fala wspomnień jak to Eryk był malutki :wink:
A ze wszystkich sprzętów w domu Gustaw najbardziej kocha mikrofalówkę :lol:

A gerberek to taki słoiczek z karmą dla dzieci. Jednoskładnikowy: albo sam kurak albo sam indyk, konsystencja pasty. Lekkowstrawne i dla malucha odpowiednie ba samo mięsko.
Glut bardzo lubi. Edguś też :twisted: swoją drogą to oni dwaj mają jeden ale solidny wspólny temat: jedzenie :roll:

A, glut jest pierwszym znanym mi kotem, który jak je i myśli że chce mu się zabrać jedzenie to je przydeptuje :roll: :lol:
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Śro lip 29, 2009 7:57

GRazyna pisze:Gustaw Niezmordowany padł w plamie słońca i śpi. Znaczy się, chwila spokoju i wytchnienia :wink:
Erykowi to ja się nie dziwię, bo Gustyaw molestuje mu ogon niemiłosiernie. Edgar z braku owłosienia nie jest tak ciepliwy jak jego syjamski braciszek. Ba! NAwet w połowie nie jest tak cierpliwy. Ja mu się nie dziwię zresztą.
Foty mam. Wszystkie w telefonie :twisted: Żeby je zrzucić muszę laptopa odpalić bo to jedyny komp w domu z windowsem hehe...
Dzisiejszego poranka obudziłam się i stwierdziłam, że glut biega po łóżku... za piłeczką :lol: skubany przyniósł piłkę na górę i wtargał na łóżko. Potem okazało się, że myszkę też :twisted: ech, zalała mnie fala wspomnień jak to Eryk był malutki :wink:
A ze wszystkich sprzętów w domu Gustaw najbardziej kocha mikrofalówkę :lol:

A gerberek to taki słoiczek z karmą dla dzieci. Jednoskładnikowy: albo sam kurak albo sam indyk, konsystencja pasty. Lekkowstrawne i dla malucha odpowiednie ba samo mięsko.
Glut bardzo lubi. Edguś też :twisted: swoją drogą to oni dwaj mają jeden ale solidny wspólny temat: jedzenie :roll:

A, glut jest pierwszym znanym mi kotem, który jak je i myśli że chce mu się zabrać jedzenie to je przydeptuje :roll: :lol:

u mnie mikrofalówka to jedno z bardziej ulubionych miejsc do polegiwania dla kociastych :wink:
co do obrony jedzenia to moja tymczasowa Franusia warczy, gdy zbliżam łapę do jej miski w trakcie jedzenia, nawet, jak chcę jej dołożyć jedzonka
ObrazekObrazek

mar9

Post » Śro lip 29, 2009 14:13

zdjęcia, zdjęcia :D
glut sypia czasem tak: Obrazek albo tak: Obrazek

a ostatnio zdarzyło mu się nawet tak: Obrazek a potem przyszedł Eryk i było tak: Obrazek

tutaj rzucili owies: Obrazek tutaj na moment przed osiodłaniem Eryka: Obrazek

a tutaj dynamiczne bieganie po Skórzaku Obrazek Obrazek Obrazek

a z łysym podgardlem wyglądał tak: Obrazek Obrazek

i nie zapominajny o jedynym zdjęciu z Łaciatkiem ;) Obrazek

natomiast nie wiem gdzie mam zdjęcie Gustawa z mokrą głową podczas chłodzenia go w czasie upałów:crying:

a nie, nie, sa dwa miejsca w naszym domu, absolutnie zabronione kotom: stół jadalniany i blat w kuchni. Z reguły przestrzegają. Mikrofala jest ukochana gdyż wydaje dźwięk PING! a potem jest mięsko ;)
Obrazek Obrazek

GRazyna

Post » Śro lip 29, 2009 23:02

Toż to dorodny KOT sie z niego robi.Teraz tę bramkę by chyba całym sobą zakrył,hłehłe.No to jeszcze fimiki poprosimy i bedzie cały kompletny raj dla oczu
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]