130 Kotów Szczecin Prosimy o wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 27, 2009 19:11

Cześć Dziewczyny!!

Pozdrawiam serdecznie z pięknej Pragi :D

Jest cudnie, tylko zdrowie zostało w Polsce... :lol:

Dzięki za zdjęcia Kapselka :D

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Wto sty 27, 2009 21:12

Witam Serdecznie Dziewczyny! Aguś dobrze ze wpadłaś :wink: Mogłabyś troche częsciej, bo smutno, bardzo smutno Nam bez Ciebie :( Widze że nie tylko ja przechodzę katusze z kręgosłupem?Też Cie meczy? Makabra. Dziś dotarły 3 worki suchej karmy Purina, ktorą Agiis-s zamowila dla Kociaczkow w Vivie.Wielkie Serdeczne Dzieki Agiis-s.Pewnie na dniach dojdzie reszta zamowienia. Bardzo Bardzo Ci Dziekujemy. Nie pisałam Wam jeszcze ale Agiis-s bedzie Nam dalej pomagać w kontaktach z Vivą i nadal będzie prowadzic korespondencję .Jesteśmy Bardzo Wdzieczni za tą Pomoc!!! :wink: U Kociaczkow wszystko dobrze poza tym że nadal nie ma naszych nieobecnych. Pogoda się poprawia. Kocie humory chyba też Czekamy teraz na prawdziwe słoneczko i na to że kociaki będa mogly wystawiać i wygrzewac w słońcu swe zmarznięte po zimie futerka. Zawieżliśmy dzis butlę na działke więc będzie jak grzac. Jutro mam obiecane trochę kocykow rano, więc trzeba szybciutko jechać i odebrac bo są bardzo potrzebne. Jak juz dojde do zdrowia to chce sie porzadnie zajać wszystkimi budkami. Chcę zrobic porządek .Zabrać budki z miejsc gdzie stoją nie używane , pozmieniać kocyki, zabezpieczyc. Postanowiłam ze w tym roku kwestia budek będzie dopracowana latem co pomoze mi uniknąć robienia tych rzeczy w gorszych warunkach pogodowych i wtedy kiedy jest na to za mało czasu, bo dzien jest za krotki. Chcialabym też z Waszą pomoca przedyskutować niezbędne przygotowania do nastepnej zimy. Najlepiej juz latem. Bo jak mowia przezorny ubezpieczony. Nie da rady wszystkiego na wyrost ale szczegolnie Dobre Rady są cenne. To pozwoli mi wszystko przeanalizować i udogodnić sobie i lepiej zorganizować sprawy zwiazane z karmieniem. Zastanawiam siejeszcze nad jedną sprawą. Moze Ktoś ma pomysł? Teraz napisze o co chodzi. W związku z tym że nie dysponuje warunkami mieszkalnymi jakimi bym chciala , zdecydowalam że nie będe w stanie brac przynajmniej w tym roku tymczasow. Jest to dla mnie dodatkowy kłopot a w zwiazku z tym ze czas mam wyjatkowo ograniczony , nie jestem w stanie zagwarantowac im własciwej opieki czy wizyt u Weta. Dlatego chciałabym za posrednictwem wątku znależć jakieś Osoby które były by wsparciem w sytuacji kiedy pojawi się kociak do zabrania.A niewatpliwie takie sytuacje się zdarzą pomimo tego ze kotki sa wysterylizowane. W tym roku takich kociakow kilka się trafiło i mają juz szczęśliwe domki. Dlatego piszę o tym teraz zeby potem w razie takiej sytuacji było wiadomo co robić dalej.Poniewaz teraz dodatkowo przyszlo mi prowadzić wątek a w tym roku choroby mnie się coś czesto czepiaja, proszę o wspolne przedyskutowanie tematu i o ewentualne zgłoszenie się chętnych, ktorzy byliby w stanie pomoc w takich nagłych przypadkach, jeśli one się przydarzą.Dodatkowo w tej chwili mam w domu kłopot z wykastrowanym kocurkiem. Kocurek choc wykastrowany, zdrowy, zaszczepiony, bardzo miły i mało wymagający, od dłuższego czasu niestety znaczy mi teren i myślę że powodem tego jest zakocenie u mnie. Nie jest to wynik strachu czy lęku bo to bardzo spokojny kociak, wrecz anemiczny rzec mozna ale robi co robi i niestety żadne argumenty w tym Felliway Od JA-BY w kontakcie, niestety na niego nie działaja.Zobaczę jeszcze jaka będzie sytuacja po wypuszczeniu Patryka, ktory niedługo musi już wrocić. Oczywiście razem z wyposażeniem czyli budką i pełną miseczką. Problemy ze znaczeniem przez kocury a nawet kotki często pojawiają się u mnie kiedy pojawia się w domu nowy kot. Często kiedy przechowywalam kotki po zabiegu dochodzilo niestety do takich sytuacji.Oczywiście sterylka jest sprawa nadrzedną a przy dobrych warunkach pogodowych kotka może dość szybko wrocić. W tym jednak przypadku piszę o tymczasach które rownierz niestety powodują takie sytuacje w domu. Stąd moje prosba o rady i sugestie w tym zakresie. Pozdrawiam Was Serdecznie Dziewczyny.Za chwilke umieszczę zdjecia. Mam nadzieję ze tym razem dobrze.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto sty 27, 2009 21:38

witam wszystkich serdecznie :wink:
pani Izo napewno pomozemy tzn ja w sprawie domku tymczasowego z wiadomych wzgledow nie moge pomoc ale co do reszty to oczywiscie jesli bede miala pomysl to sluze rada :D

Szarusia spedzila dzis 10 godzin sama
co prawda nie zjadla w tym czasie za duzo ale juz nie byla schowana pod koldra tylko czekala na kocyku swoim ulubionym :D
upolowala sobie dzis moj palec zamiast myszy takze prawie ciecie nadajace sie do zszycia
juz sie smialam ze nie wiem jak to jest byc tak podrapanym bo Stefanus nigdy na mnie nie polowal :roll: :lol:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto sty 27, 2009 21:59

podrzuce i pohopsam i niestety uciekam :?
trochu zmeczenie daje sie we znaki

spokojnej nocy :D

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto sty 27, 2009 22:17

Wiora Dzięki za Wsparcie. Liczę na rady.Wiem że nie możesz być DT. To oczywiste.Jeśli chodzi o spanie pod kołderką to tym się nie przejmuj. U mnie koty też tak robia. Zwłaszcza Kacperek. To straszny zmarżlak :wink: Wiora a Ty nie wiesz czy kotka jest po sterylce?W jakim ona jest mniej więcej wieku?To jest ta kotka co kiedyś wstawiałaś jej zdjęcie?

iza71koty

Post » Wto sty 27, 2009 22:24

Witam! :lol: Nadrabiam!

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Wto sty 27, 2009 22:29

aglo pisze:Cześć Dziewczyny!!

Pozdrawiam serdecznie z pięknej Pragi :D

Jest cudnie, tylko zdrowie zostało w Polsce... :lol:

Dzięki za zdjęcia Kapselka :D
Witamy Aglo.No szczęsciara z Ciebie :lol: Tez kiedyś byłam w Pradze. Piękna jest! Tak jak piszesz.To już po tej Ważnej nocy jesteś???? Zartuje, nie jestem staroświecka. Wracaj do Nas Aglo :lol: Czekamy :wink:

iza71koty

Post » Wto sty 27, 2009 22:31

dominikanna1 pisze:Witam! :lol: Nadrabiam!
Witaj Dominikanna1. A co tam u kociastych słychać???Bede się przymierzać do sterylki mamy Maurycego. Zołza straszna w ubieglym roku poszła w siną dal z brzuchem. Ale w tym roku to już jej nie odpuszcze :wink:

iza71koty

Post » Wto sty 27, 2009 22:43

Filipek - Opiekun Wirtualny Wiora

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Wto sty 27, 2009 23:03

Patryczek - Opiekun Wirtualny JA-BA

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek

iza71koty

Post » Wto sty 27, 2009 23:26

A to moja ulubiona koteczka z terenu opuszczonych działek. Jeszcze chudzinka ale powoli nabiera już ciałka

Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Ostatnio edytowano Wto sty 27, 2009 23:35 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Wto sty 27, 2009 23:32

Witam wieczornie :D
Patryczek - niezły - byczek.. :D :D

Iza, moje koty wszystkie sa kastrowane/steryliuzowane, w domu jest o.k., ale kiedy jesteśmy w Łagowie, koty buszuja po ogrodzie na który zakradaja sie kociaści sąsiedzi niekoniecznie po sterylkach - wtedy też mam w domy autentyczne kocie feromony w najlepszym, spod-ogoniastym wydaniu.. :?
Myslę, że Patryczek się do tego przyczynia..

Jestem jak najbardziej "za" jesli chodzi o planowanie kolejnej zimy i jesli chodzi o tymczasowe domki.
Mam nadzieję że znajdą się takie domki.

Zyczę Ci zdrówka i bardzo się cieszę że Agiis-s bedzie nadal pomagała w kontakcie z Vivą..
:D
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro sty 28, 2009 0:07

Ja będę miała pod koniec wiosny pewnie starą kurtkę do oddania, taką ciepłą, narciarską - czytałam, że zauważyła pani, że kurtki lepiej się sprawują niż kocyki, a ta ma polarek w środku i jest termoizolacyjna. I duża, bo to mojego TŻ-a :)

Więc jak go już w cieplejsze dni z tej kurtki wydostanę i namówię na nową, to się do pani zgłoszę.

I jeszcze malutki off-topic: przypominam o głosowaniu w Krakvecie - w tym miesiącu pomagamy p.Karinie z Biura Lobbingu Prozwierzęcego, więc kto nie zagłosował, niech chwyta mysz w dłoń :)

Usagi_pl

Od: Śro wrz 05, 2007 9:18

Post » Śro sty 28, 2009 0:14

Patryczek byczek, faktycznie też mi się nasunęło, że to porządnykawał kota ;) i tak groźnie patrzę spod uszków :D
A koteczka ma przepiękne oczyska.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Śro sty 28, 2009 0:18

Usagi
ja tez już zagłosowałam - praworządnie, oczywiscie :wink:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

[poprzednia][następna]