Babcia Tekla - przeszła za Tęczowy Most :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 09, 2009 13:16

Dzielna tekla :D :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon kwi 13, 2009 9:39

Zdrowych i pogodnych Świat oraz Mokrego Dyngusa wszystkim Cioteczkom i ich podopiecznym życzą BabciaTtekla z Rodziną

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pon kwi 13, 2009 16:37

podczytuję po cichu i bardzo się cieszę szczęściem Tekli. Niech zdrówko się polepsza z każdym dniem!
podrzucę jajo na drugi dzień świąt z najlepszymi życzeniami dla Tekli i Dużych
Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw kwi 16, 2009 11:25

jutro wyjmujemy szwy :-)

Tekliczka od paru dni chodzi bez kubraczka bo jej bardzo przeszkadzał i czynil nieszczęśliwą :wink: więc umówiłysmy sie że kubraczek do szuflady ale ona nie ruszą nitek od szwów i nie liże - wprawdzie czasem sie zapomni ale wystarczy powiedzięć "kubraczek" i Tekla głośnym miaukiem oznajmia wiem :twisted: czego sie czepiasz i nie liże :twisted:

marcela35

Post » Czw kwi 16, 2009 11:27

świetnie :D :D :D
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 18, 2009 9:17

szwy wyjęte Tekliczka była bardzo dzielna tylko troszkę się ośliniła a otem schowała do mnie pod pachę :wink:

a wczoraj wszystkie koty miały wieczór świra i nastrój udzielił się tez Babci, która latała za sznureczkiem i skakała jak młode kocię

niestety w tych dobrych sa zawsze i jakieś złe wieści bo zrobił sie kolejny guzek w okolicy tylniej nózki - mam obserwować bo nie wiem czy ona tam dwa tygodnie temu zastrzyku nie dostała więc na zapas się nie martwię

marcela35

Post » Sob kwi 18, 2009 9:25

Tekla - trzymaj się.
Uściski dla Dużej i samych dobrych zdrowych dni z Teklą!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Sob kwi 18, 2009 9:27

Trzymam kciuki za Teklunię i serdecznie pozdrawiam jej Dużą :D

Bazyliszkowa

Post » Sob kwi 18, 2009 10:45

Dziekujemy bardzo :flowerkitty:

marcela35

Post » Pon maja 04, 2009 10:15

Teklunia to moja własne osobista puma :wink: i do tego dusicielka - ma manię kładzenia się na mojej szyj i jak ja wyrzucam to za kare łazi po mnie a że się kici troszkę przytyło to mi robi siniaki i potem buczy i kokosi się jak kura na jajkach

no i oczywiście namiętnie "kochaja się " z TŻ :twisted: - ten mówi o niej czarna zołza a ta mu się odwdzięcza totalna olewką - wprawdzie wpuszcza go juz do łózka ale kładzie się centralnie między nami i nie pozwala mu się do mnie przytulić ale to i tak oceplenie "stosunków" bo dał mu się nawet pogłaskać

i dzielnie broni i pilnuje naszej tymczaski Szarusi - syczy tylko wtedy kiedy ona sie na miziaki do mnie wybiera - zaborcza jest i tyle :wink:

i tylko czasem martwią mnie kolejne guziki które pojawiają się - te z nózki się nie wchłoną i na brzuszku znów wyczułam zgrubienia i czasem tekla jakby trociła orientacje bo potrafi nie z tego ni z owego nasyczec ostro na mnie i dopiero za chwile kojarzy że to ja i wtedy przeprasza a ptem kiedy widze jak się bawi sznuerczkiem to zapominam że ona taka wiekowa i mijaja strachy

marcela35

Post » Pon maja 04, 2009 10:21

marcela35 pisze:i tylko czasem martwią mnie kolejne guziki które pojawiają się - te z nózki się nie wchłoną i na brzuszku znów wyczułam zgrubienia

Co na to wet?
Kciuki za długie życie Babuni-Tekluni w dobrym zdrowiu :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pon maja 04, 2009 10:27

Bazyliszkowa pisze:Co na to wet?
Kciuki za długie życie Babuni-Tekluni w dobrym zdrowiu :ok:

przyznam szczerze że juz mi wstyd mu głowe zawracać bo zachowuje sie jak młoda mamusia z malutkim dzidzuniem :oops: ale ze planuje - po konsultacji z CK - wybrac się z Szarusia na obejrzenie oczek bo jakos dziwacznie się "łzawią" i wtedy zabiore Tekle na "przegląd"

marcela35

Post » Czw maja 07, 2009 7:46

to są zrosty - tak przynajmniej przez telefon twierdzi wet ale oczywiście mam obserwować i jak będe na szczepieniu z "młodzieżą" to obejrzy Teklę - nie ma co jest stresowac 'wycieczkami"

marcela35

Post » Czw maja 07, 2009 7:54

To chyba nic groźnego, prawda?
Oj niech nas już Babunia-Teklunia nie straszy :?
Zdrówka :ok:

Bazyliszkowa

Post » Śro maja 13, 2009 14:34

czasem jak patrzę na Teklę to zastanawiam się czy ona aby ma 15 lat :twisted: zachowuje się jak młoda panienka choc dość twardo trzyma stado w łapie :wink:

ostatnio na topie sa gonitwy - zaczyna się bardzo niewinnie - Babcia siedzi i czeka kiedy Lafii pojawi się w pobliżu - paca go łapą i ucieka więc młody za nią i o ile Tekliczka wyrabia na końcu korytarza to Lafii trafia głowa w drzwi a ja w jej oczach widzę że ja to bardzo bawi i tak przebiegną za trzy długości mieszkania i basta

no i zaczęto się szkolenie mnie :twisted: wczoraj dostałam od Tekli łapkami po głowie bo zabroniłam jej wchodzić na stół i kiedy jej tłumaczyłam że nie wolno nachyliłam się a ona mnie pac w łeb i poszła sobie i burczała na mnie z daleka - wymieniłyśmy parę niemiłych zdań i przyszła - wlazła na mnie i zaczęła się buziać - nie umiem się gniewac na tego potwora więc kłótnia skończona

marcela35

[poprzednia][następna]