GrodziskMaz. Bezdomniaczki*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 20, 2008 19:42

Ewa bardzo serdecznie dziękujemy za bazarek - takie piękne wachlarze :D

klawiatura nadal nie dziala normalnie :?

Na dziejsze poranne karmienie wszystkie kociaki sie zjawily :) pogoda juz duzo ladniejsza i nie pada. Kaska z Malgoska umorusane w jakims blocie, chyba wczoraj sie tak gdzies ugoscily, a na bialym to przeciez wszystko widac.
zakonczylismy odrobaczanie :D , chwala za to!
ja mam dosc, rece sa podrapane i bola :? ale mam wymowke ze naczyn nie moge myc bo rece ... :twisted:

Udalo mi sie dzis z TZ zatachac cmentarniaczka do weta, nadal ma zapalenie oskrzeli ale podobno juz mniej mu tam w oskrzelach rzezi, ale katar nadal jest :( Dostal steryd na caly tydzien, zeby go troche odetkalo i antzbiotyk nadal bierzemy,jeszce calz tydzien

o 20 ide podac kolacje podworkowej ferajnie
pozdrawiam
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon sty 21, 2008 10:45

Dzień dobry :)
mamy dzis poniedziałek :?

Rano jak przyszłam do kotów, koty siedziały w budkach, podał deszcz
karmienie dziś było ekspresowe, bo zaspałam :?

Anna Rylska

Post » Pon sty 21, 2008 23:13

Ostanio mało mam czasu więc zagladam sporadycznie ale staram się byc na bierząco.Jak tam się czuje mój Masa?Ranki zaleczone :?:
Aniu :aniolek: trzymaj się :lol:
Obrazek
Obrazek

agitarius

Od: Nie paź 07, 2007 19:19

Post » Wto sty 22, 2008 7:16

Ja tez w tym tygodniu bede miala malo czasu, niesterty

Ranki już bardzo ladnie podeschly i strupki schodzą, a niektórych miejscach już wlosy zarastają; teraz trzeba jakoś tylko, albo aż :? powycinać mu dredy,jest ich sporo, ale to dopiero jak już wszystko cakowicie będzie zagojone, zeby mu skóry nie draznić.

Pogoda dzis brzydka, koty niechętnie wyszly z budki, ale skusily się, gdy poczuly zapach puszki i suchego; nie przyszly Kaśka i Malgośka - one jak jest taka pogoda siedza gdzies w piwnicach - i dobrze, mądre panienki :wink:

Anna Rylska

Post » Wto sty 22, 2008 12:42

Aniu, co słychac u tego chorego kotka? czy moze znalazlas jakies lokum na czas jego wyleczenia?

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto sty 22, 2008 12:56

kotek cały czas jest na lekach, jeszcze do końca tego tygodnia;
dodatkowo dostał ten steryd tygodniowy na odetkanie, dostaje beta glukan,

Nie znalazłam żadnego miejsca na przetrzymanie go, jeszcze pytam ale strasznie ciężko będzie :(

kupuje mu troche lepsze puszki ( animonde) tam jest więcej mięsa;

katar nadal jest, troszeczke mniejszy, kaszel też jest :( a teraz przy takiej pogodzie , to nie wiem..... :(

cały czas jest leczony, idzie to bardzo powoli, jego stan jest naprawdę przewlekły - jeżeli chorował podobno ze 2 lata :(

Anna Rylska

Post » Wto sty 22, 2008 14:15

Niemozliwe!!Aż dwa lata isę męczył i ta strasza pani tego nie zauważyła? Okropne! :(

A czy wet doradzał stosowanie też jakiś innych leków, czy tylko tych? Piszesz, ze do końca tygodnia będzie na ich, a co potem? Dobrze, ze już troszkę lepiej z nim..gdyby na Ciebie nie natraił, to by się zamęczył biedny...

Nujazz

Od: Sob paź 20, 2007 14:45

Post » Wto sty 22, 2008 14:27

Nujazz pisze:Niemozliwe!!Aż dwa lata isę męczył i ta strasza pani tego nie zauważyła? Okropne! :(

A czy wet doradzał stosowanie też jakiś innych leków, czy tylko tych? Piszesz, ze do końca tygodnia będzie na ich, a co potem? Dobrze, ze już troszkę lepiej z nim..gdyby na Ciebie nie natraił, to by się zamęczył biedny...

niestety to prawda, nikt się nie zainteresował jego stanem zdrowia, mimo że go dokarmiali :(

leki sa do końca tygodnia, bo potem oczywiście trzeba się pokazac u weta;
chciałam iśc jutro, ale musze poczekać bo TZ wyjechał na kilka dni :? a ja sama to go nie doniose; jest pod kontrolą i pilnuje go bardzo!

Anna Rylska

Post » Wto sty 22, 2008 15:00

Dobrze czytać Aniu że kociaki mają Ciebie, budki i że są zaopiekowane.
Glaski dla kociastych i uściski dla Ciebie

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto sty 22, 2008 16:59

ewung bardzo dziękujemy :)
staram się jak moge, nie zawsze dobrze to wszystko wychodzi, czsami jest lepiej a czasami gorzej; oby juz było tylko dobrze! tego zycze tym kociakom!

Anna Rylska

Post » Wto sty 22, 2008 21:45

I weterynarz niestety znów skasuje kilkadziesiąt złotych za wizytę plus 8 za wypisanie recepty? Nie masz z nim lekko...
Aniu, zostały Ci jeszcze jakieś pieniążki na leczenie Cmentarniaczka, czy zbiórka jest nadal aktualna? Znając tego weterynarza, to podejrzewam, ze nadal, prawda?

Nujazz

Post » Wto sty 22, 2008 22:45

ten weterynarz nie ma serca, jak to on oprocz opłaty za wizyte bierze za wypisanie recepty, co to za zwyczaje?

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto sty 22, 2008 23:16

No właśnie :?

Btw, wypatruję wieści o mojej Nutce...o niej nic nie słychać - ale to chyba znaczy, ze wszystko dobrze, jest zdrowa i przychodzi na karmienie. Tak? :)

Nujazz

Post » Śro sty 23, 2008 7:24

Nutka zdrowa, wszystko z nia dobrze, jest odrobaczona i jestem o nia spokojniesza, za kilka dni powtórka calego stadka
jakos teraz tak czasu mi brakuje na wszystko, bo po tych codziennych wizytach u weta późno jestem w domu :?

A wet. to nawet szkoda gadać, on naprawdę bierze 8zl za recepte :( wizyty sa u niego drogie, a najśmieszniejsze w tym jest to,ze jest ich 3 - wszystko zapisują w komputerze a jak przyjde to za każdym razem place inaczej;

ale niestetyt mamy u niego jeszcze poważne dlugi, jeszcze tez z zeszego roku, nie udao się ich spacić :( przecież w domu tez 2 tymczasiki, które ciągle chre a teraz przechodzą kuracje wzmacniającą;
ciesze się z tego,ze bezdomnym moglam kupic jedzenie i oddalam 100zl wetowi, ale to jeszcze daleka droga do celej splaty; sytuaca jest cięzka, bo wiadomo pięniądze, a ja ich juz od dawna nie mam i wstyd o tym pisac :oops:
wiem, że trzeba cmentarnaczka doleczyć, wyleczyć i to teraz jest priorytet bo kot umrze w końcu na zapalenie pluc-a musze chodzic tam do weta, nie mam wyjscia , jest dlugo czynny a ja nawet nie mam samochodu :(
pozdrawiam,ania

Anna Rylska

Post » Śro sty 23, 2008 16:10

Aniu, moja wetka przebiera nogami żeby Ci te kocury na osiedlu ciachnąć. Może dałoby radę chociaż jednego w sobotę? A

Agnie Koty

Od: Śro paź 24, 2007 13:02

[poprzednia][następna]