CK AnToska - Mam swoj dom i swojego ludzia :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 29, 2007 9:02

Antosia poznala juz calutki pokoj, zajadala se juz z miseczki, z kuwety korzystala, na wszystkie meble sie wspiela juz. W nocy ciagle spiewala sobie cos, szczegolnie jak cos glosniejszego w pokoju zrobila ja sprawdzalem co takiego i mowilem "Antosia" to wtedy zaczynala mowic do mnie cos :)
Teraz siedzi znow wystraszona na parapecie za zaslona, ma takie chwile ze chodzi sobie po pokoju nie zwracajac na nikogo uwagi, a pozniej ucieka do jakiegos konta i sobie siedzi tam.
Do ktorej godziny koty w nocy sa aktywne? Ciagle bylo slychac cos w pokoju jak piskajaca mysz tarmosila, pozniej dywan kolo drzwi targala az w jakims momencie ucichlo wszystko, umyla sie i poszla spac. Nie chcialo mi sie sprawdzac ktora to godzina byla :)

Axles

Od: Czw paź 18, 2007 19:25

Post » Pon paź 29, 2007 19:48

Znalazla w Tobie nocnego rozmowce i opowiadala Ci, co wlasnie robi :lol:

Koty generalnie sa nocnymi zwierzetami, ale mozna je przyzwyczaic, ze w nocy nie ma z kim sie bawic, a wszyscy spia. :wink: Mozesz jej na noc zabierac wszelkie piszczace i tlukace sie zabawki. Bedzie sie bawic nieco ciszej ;)
Prawde mowiac, przywyklam juz do spiewu AnTosi i jej rozmow nocnych, wiec dokladnie nie powiem, ale dopoki nie spalismy, to cos sobie tam pod nosem gledzila. :lol:

I bardzo sie ciesze, ze je, pije i korzysta z kuwetki :D

To co - wedrujemy na koty? 8)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pon paź 29, 2007 21:06

Bardzo lubi jatac za czerwona kropa lasera, biedulka zastanawia sie pewnie skad ona sie bierze i znika tak nagle :) zolte opakowanie z jaja niespodzianki tez. Baardzo smakuja jej Animondy mokre, tyle chyba ile by dostala tyle by zjadla. Jak to jest z pazurkami trzeba je ucinac czy to nie obowiazkowe, w sumie na czym scierac nie ma w domu bo prawie wszedzie wykladzina.
Czy koty maja maly kąt widzenia bo mam takie wrazenie :] Wystarczy ze cos robie cicho na tyle by mnie nie uslyszala Antosia z boku niej i nie widzi chyba tego.

Axles

Post » Pon paź 29, 2007 21:14

Biedna AnTosia z laserkiem :lol:

Obowiazku obcinania pazurkow nie ma. Bedzie miala wypasny drapak, to bedzie sobie scierac ;)
Kat widzenia koty maja szerszy niz ludzie, ale jak jest cicho, to AnTosia zajmuje sie zupelnie czym innym ;)

Myszka.xww

Post » Wto paź 30, 2007 1:48

Wlasnie znalazlam sobie nowe miejsce w pokoju w ktorym moge pohalasowac, drzwi z szyba, a na niej przybity material, ale ja potrafie dostac sie do szyby bo ja sprytna i pazurkami o nia halasuje.
Duzy ludz wtedy budzi sie i mowi do mnie cos a ja mu spiewam.
Nie wiem czy isc spac czy nie, ciemno juz dlugi czas a spiaca raczej nie jestem za to duzy tak :] Teraz sie myje i moze zaraz pojde spac a moze nie? :)

Antosia

Halasnik jeden, spac mi nie chce dac :P a teraz gdy swiatlo z monitora to polozyla sie na najwyzszej pulce drapaka i udaje ze spi.
Czy te drapanie drzi i wykladziny przy nich moze swiadczyc o tym ze Antosia chce wyjsc? Balbym sie ja puscic bo babcia ma w pokoju otwarte okno i w nocy wychodzi do WC, wiec Antosia moglaby tam sie dostac.
Ide spac moze Antonina tez pojdzie bo lezy z zamknietymi oczkami :D

Axles

Post » Wto paź 30, 2007 8:44

wow jakie dobre wieści :dance: :dance2:

Ja tam kotom pazurki co jakiś czas przycinam. Drapak drapią, ale nie ścierają sobie, tylko ostrzą i po jakims czasie mają ostre szpony ;)

Co do śpiewania wieczornego, to wybaw ją wieczorem, potem daj jeść, to może zmęczona i najedzona pójdzie spać :)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto paź 30, 2007 9:38

Z jedzeniem to tak roznie, mam karme ktora lubi pomeiszana z innymi i czasami sobie podjada, ale nie zjada w calosci i lezy w miseczce. Mam zostawiac to w miesce czy chowac i np przy anstepnej porze karmienia wyciagac?

Axles

Post » Wto paź 30, 2007 19:48

:lol:

U mnie dostawala w okraslonych porach, potem jedzenie znikalo - z racji czarnobialego, grubego polmozga, ktory zezre wszystko, co pachnie jedzeniem :twisted:

Z tym drapaniem i pukaniem chodzi raczej o zostawienie "sladow" w "swoim" domu ;) Za oknem czesto bywa tez cos ciekawego, co koniecznie trzeba "upolowac". :lol:

Myszka.xww

Post » Wto paź 30, 2007 21:15

a ja się dopiero o wszystkim dowiedziałam i cieszę się starszliwie, ze Antosia ma Dom :)

Axles, masz piękne jej zdjęcie w podpisie :love:

Uschi

Od: Śro kwi 12, 2006 16:17

Post » Wto paź 30, 2007 21:39

Powiedzcie mi jak to jest z jedzonkiem i kotem, czy jak kot nie lubi jakiegos jedzenia to jak zglodnieje to zje je czy jest uparty i wybredny do konca :] Chodzi m.in o to ze troche boje sie ze kupie 10/15 kg paczke RC (wiadomo im wieksza ilosc to taniej w przeliczeniu na kilogram) i Antosi nie bedzie spakowalo i co wtedy, czy jak zglodnieje to zje to?

Axles

Post » Wto paź 30, 2007 23:34

Axles, serdecznie gratuluję adoptowania Antosi!!! :D
Mam nadzieję, że bardzo szybko Ci zaufa :)

Myślę, że paczka 10 kg może być troszkę za duża na 1 kota (może się otwarta zestarzeć, zanim kicia ją zdąży skonsumować).
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro paź 31, 2007 8:33

10 kg to za dużo na 1 kota
znudzi się jej zanim zje
2kg byłyby optymalne, jak masz z kim to kup 4-5 na spółkę i się podzielcie.

Ja stawiam jedzenie na czas posiłków na ok 0,5 godziny, potem zabieram. Poza wyżeraniem przez obce koty, którego u ciebie nie ma jest tez kwestia wietrzenia karmy (suchej), czy psucia się i schnięcia (mokrej). No i mam wrażenie, ze koty chętniej jedzą jak są ciut głodne ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Śro paź 31, 2007 9:05

Aha dobrze ze spytalem sie zanim zmowilem jeszcze :]
Antosia wlasnie zwiedza kolejne pomieszczenie - przedpokoj, nie ma tam nic specialnego ale ma zajecie na kilka h zanim wszystko obwacha :D
Czy ktos z was uzywal tego: http://animalia.pl/produkt.php?id=4354
Czy oplaca sie to i czy to 1 razowe tzn czy kot to zje w jeden dzien czy bedzie sobie skubal przez kilka dni?

Edit: Widze ze jednak zwiedzanie przedpokoju zajmie troche czasu bo co Antosia kogos slyszy jak idzie na klatce to ucieka :]

Axles

Post » Śro paź 31, 2007 18:49

:lol: Ja nie moge ale mnie antosia teraz rozsmieszyla, zlamala jakis czas temu taka zabawke piorka na patyku, udalo mi sie naprawic to wiec bawie sie z nia a ona atakuje to, po pewnym czasie mi wyrwala to odeszla i po chwili przyniosla pod nogi :] znow bawilem sie i znow mi wyrwala, zaniosla do kuwetki i zakopala :) Dziwne prawda? Mysllem ze psy zakopuja kosci itp

http://www.we-dwoje.pl/jak;zyc;z;kotem;i;nie;zwariowac;-;poradnik;frustrata,artykul,3696.html - ciekawy artykul ktory znalazlem o kotach :]

Axles

Post » Śro paź 31, 2007 20:03

Axles pisze::lol: Ja nie moge ale mnie antosia teraz rozsmieszyla, zlamala jakis czas temu taka zabawke piorka na patyku, udalo mi sie naprawic to wiec bawie sie z nia a ona atakuje to, po pewnym czasie mi wyrwala to odeszla i po chwili przyniosla pod nogi :] znow bawilem sie i znow mi wyrwala, zaniosla do kuwetki i zakopala :) Dziwne prawda? Mysllem ze psy zakopuja kosci itp

:ryk:

Mialam taka pileczke - koty sie nia nie bawily wcale.

Myszka.xww

[poprzednia][następna]