Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 27, 2006 15:02

sama mi przydziel takiego kota, który albo nie potrzebuje pilnie pomocy w gotówce albo takiego, który skorzysta z przesłanych leków :D
Gina,
Ariel & AKSAmitka a Iwan & Lion... [*]

wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=50579

Gina S.

Od: Śro lis 09, 2005 18:21

Post » Śro wrz 27, 2006 15:12

Gina S. pisze:sama mi przydziel takiego kota, który albo nie potrzebuje pilnie pomocy w gotówce albo takiego, który skorzysta z przesłanych leków :D

Gino, to decyzja zapadnie jutro, oki :wink:
Bo na to wygląda, że pod opiekę dostaniesz kociaki te które dzisiaj będą przywiezione od pani Ali, bądź Pajdę dla którego potrzebnyjest Sumamed bo wczoraj zaczą nam siumpać z noska i herlać w gardziołku :)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw wrz 28, 2006 10:08

witam, witam :D

i kotusie i Ciocię Wanilkę :wink:

Co u Was słychać ? i jak spisuja sie "nowi" :?:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Czw wrz 28, 2006 10:31

widzę, że jak cioteczkę sie porządnie op... znaczy głosno zawoła :ryk:
to wszystkie wątki odkurza :D

tak trzymać :D

Boo poprosimy o relację

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

Post » Czw wrz 28, 2006 21:10

Mam zdjęcia, mam wieści.
Wszystko opiszę i powrzucam jutro, bo dziś powaliła mnie migrena od 5.oo nad ranem i trzyma do teraz :(

Wczoraj pomogliśmy odejść za Tęczowy Most jednej z trzech chorych koteczek, pięknej, srebrnej kotce, była już bardzo chora. Będziemy z Tobą tęsknić Piękna :cry:
Obrazek

Boo

Post » Czw wrz 28, 2006 21:12

[']
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw wrz 28, 2006 22:42

Boo77 pisze:Mam zdjęcia, mam wieści.
Wszystko opiszę i powrzucam jutro, bo dziś powaliła mnie migrena od 5.oo nad ranem i trzyma do teraz :(

Wczoraj pomogliśmy odejść za Tęczowy Most jednej z trzech chorych koteczek, pięknej, srebrnej kotce, była już bardzo chora. Będziemy z Tobą tęsknić Piękna :cry:

Ojej :(
Brykaj kotusiu szczęsliwie za TM [']

Boo mam nadzieję ze migrena szybciutko minie Obrazek
Ostatnio edytowano Pt wrz 29, 2006 12:45 przez dzikus, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

dzikus

Post » Pt wrz 29, 2006 9:51

Boo77 pisze:Wczoraj pomogliśmy odejść za Tęczowy Most jednej z trzech chorych koteczek, pięknej, srebrnej kotce, była już bardzo chora. Będziemy z Tobą tęsknić Piękna :cry:

:(
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Pt wrz 29, 2006 12:48

Boo co słychac nowego u kotuchów :?: jak tam moj pieknis się czuje ?

Mam nadzieję ze migrena dała Ci już spokój....
Obrazek

dzikus

Post » Pt wrz 29, 2006 12:50

No więc tak, na pocztątek jeśli chodzi o Bajaderkę to wszystko będzie uzupełnione w jej wątku i wieści i zdjęcia :)

W pierwszym poście, niestety zaraz będą wrzucane nowe koty.

A tak ogólnie sprawy miewają się tak:

W schronisku mamy w tej chwili /na dzień wczorajszy/ 39 kotów. W tym:
- 21 to są koty dorosłe, w tym 1 senior 8-mio letni Maciej z deprechą;
- 11 sztuk to młodzież taka ok 4 do 6 miesięcy
- 7 sztuk to małe kocięta

Wszystkie 39 sztuk wymaga PILNEGO szczepienia. Dla mniej więcej połowy z nich będzie to szczepienie powtórne, dla drugiej dopiero pierwsze. Po mniej więcej miesiącu dla tej drugiej połowy trzeba będzie szczepienia powtórzyć.
Cały zapas kasy który do tej pory zebrałam dzięki Wam, który miał pójść na szczepienia niestety w większej części musi zostać spożytkowany na środek przeciw pchłom, środek odrobaczający w tabletkach dla kotów dorosłych, pastę odrobaczającą dla kociąt i Stronghold największy dla Gadusia który ma koszmarnego świerzba oraz dla dzików których nie da się inaczej odrobaczyć.

Ponieważ w ostatnich dniach pojawiło się u nask kilka nowych kotów z łapanek musimy odpchlić i odrobaczyć całą kociarnię na raz :( Nie mamy do tego ani środków medycznych ani finansowych, muszę zakupić je ja :(
Co kilka dni dokupuję też puszki, bo te kończą się też w zastraszającym tempie. Na szcęście ostatnio kupione 10kg Proformenca mieszane z gorszym suchym przynoszonym przez ludzi jakoś się trzyma.
Obrazek

Boo

Post » Pt wrz 29, 2006 13:05

Jak wiecie, mieliśmy trzy chore kotki. Koci katar w paskudnej formie. Jedna z nich już od nas odeszła :(

Zostały z nami jeszcze dwie, które dzielnie walczą. Od chyba dwóch tygodni na antybiotykach, lekach. Są też na kroplówkach bo przestały jeść samodzielnie.

Siostrzyczka - siostra Aresztantki, mamy Nutki. Kochana biało-czarna krówka. Bardzo lgnie do ludzi, lubi być noszona na rękach. Wczoraj widziałśmy jak próbowała już coś samodzielnie jeść. Niestety na jednym oczku ma wrzoda. Pilnie potrzebuję dla niej Nacloff i Corneregel by ratować to oczko. Jeśli zostanie coś z zapasów finansowych postaram się dla niej te leki wykupić.

Obrazek

Burasia - kotka przywieziona po wypadku z lecznicy weterynaryjnej. Nawet nie bardzo mogę coś o niej napisać bo najpierw była bardzo słaba po operacji, później zachorowała przez naszego wirusa. Było z nią już bardzo ciężko, teraz jest chyba troszkę lepiej ale ona jeszcze nie je samodzielnie, to zdjęcie z wczorajszej kroplówki podskórnej. Na szcęście jej oczka są zdrowe.

Obrazek
Obrazek

Boo

Post » Pt wrz 29, 2006 13:14

Z przytuliska pani Ali mamy też 8mio osobową rodzinkę :) Na to wygląda, że mamy tu czarną babcię - to starsza, bezzębna kotka. Biało-czarną kocicę w sile wieku - stawiamy na to, że to mama i bandę 6 rozbrykanych kociąt dwa są starsze czarny i bury, one sa też mniej miłe :wink: i cztery młodsze bardzo rozburkane i przymilne z czego trzy są biało czarne i jedno czarne. Zdjęcia były robione po kropleniu oczek Atecortinem dlatego sa troszkę nieciekawe, ale proszę się nie martwić, te podchorowane są już na Betamoxie, a te zdrowe zaszczepione :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia były robione na szybko, więc nie wszystkich mi się udało zfocić :) No i zdjecia też nie są najlepsze :oops:
Ale bardzo proszę o imiona dla całej ósemki :)
Obrazek

Boo

Post » Pt wrz 29, 2006 15:33

Na razie, na pierwszą stronę dorzuciłam trzy kociaczki. Później będą następne.
Obrazek

Boo

Post » Pt wrz 29, 2006 17:21

Jestem w trakcie przekopywania domu...

postaram się sprężyć i wystawię coś jeszcze na bazarek

Trzymam mocno kciuki za Ciebie i podopiecznych..
Kotusie , proszę nie przysparzać Boo problemów :wink:
zdrowieć, pieknieć i zmykac do kochających domków... :)
Obrazek

dzikus

Post » Pt wrz 29, 2006 21:46

aukcja wystawiona... http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=50185
teraz tylko aby pojemnik sie spodobał ... :wink:
Obrazek

dzikus

[poprzednia][następna]