Uratowane z piekła maluszki - i reszta kotów pani J

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 27, 2005 23:18

To jest już i tak dzień do nocy...
W sobotę te oczy były jeszcze gorsze. :(

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Śro lip 27, 2005 23:45

zosia&ziemowit pisze:To jest już i tak dzień do nocy...
W sobotę te oczy były jeszcze gorsze. :(

moge sobie tylko wyobrazic, skoro jedna mala nie widzialam wcale :(
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Czw lip 28, 2005 8:18

Magija, a uszka jakie już czyste :lol: , naprawdę sie przy nich napracowałaś.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw lip 28, 2005 9:53

Nika, te oczka były gorsze, teraz na szczęście, dzieki lekom stają się przezroczyste. Dziewczyny widza lepiej, rozrabiają strasznie :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Czw lip 28, 2005 10:16

Magija,
A czy wiesz - co z resztą kotów pani Joli ? A Kruszynka ? Żyje ? Wyzdrowiała ?

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Czw lip 28, 2005 10:47

Elżbieta P. pisze:Magija,
A czy wiesz - co z resztą kotów pani Joli ? A Kruszynka ? Żyje ? Wyzdrowiała ?

z nią niestety nie ma co gadać, ona nie jest w stanie ocenić sytuacji, bedziemy tam w niedzielę. Trzeba zobaczyć na własne oczy, niestety
Obrazek

Magija

Post » Czw lip 28, 2005 12:23

ale slodko brykaja :lol: :lol: :lol:
on sa podobne do kota z watku "zaginal ogon" :lol: :lol: :lol:
Ciesze sie, ze maluszki czuja sie i widza lepiej, przynajmniej one maja juz lepsze zycie.....
Czekam wiec na informacje z W-wy, co dalej z oczkami robicie :D
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Czw lip 28, 2005 14:04

obżarłam się i leżę :lol:
Obrazek

słoneczko mnie muska
Obrazek

chcę zejść!
Obrazek

obudzili mnie :evil:
Obrazek

kiedyś będę...
Obrazek
Obrazek

Magija

Post » Czw lip 28, 2005 14:05

Z tym lepszym życiem jeszcze nie wiadomo do końca, potrzebny jest domek docelowy - najlepiej w W-wie, w sąsiedztwei okulisty :), i bardzo cierpliwy właściciel. Mam kotkę z chorymi oczami, nigdy nie była w takim złym stanie jak te maluchy, przybłakała się jako dorosła - leczyliśmy ją dwa lata, teraz w zasadzie spokój, tylko okresowe kontrole i czasami awarynie kropelki.
A na teraz potrzbny domek tymczasowy, tez w W-wie - ten, kótry jest - tylko do 27 sierpnia chyba............

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw lip 28, 2005 14:34

annskr pisze:Z tym lepszym życiem jeszcze nie wiadomo do końca, potrzebny jest domek docelowy - najlepiej w W-wie, w sąsiedztwei okulisty :), i bardzo cierpliwy właściciel. Mam kotkę z chorymi oczami, nigdy nie była w takim złym stanie jak te maluchy, przybłakała się jako dorosła - leczyliśmy ją dwa lata, teraz w zasadzie spokój, tylko okresowe kontrole i czasami awarynie kropelki.
A na teraz potrzbny domek tymczasowy, tez w W-wie - ten, kótry jest - tylko do 27 sierpnia chyba............

na własnie annskr ... chyba :)
nie wiesz ...
kociczki są bezpieczne u Magiji :king:...
pojadą dzieki Krystynce :king: do Elżbiety :king: :king:
i dopiero w poniedziałek wieczorem kiedy Elzbieta wróci od doktora będziemy wiedzieć więcej i Magda będzie mogła decydowac co dalej :)
...
Obrazek

tree

Od: Śro lip 13, 2005 21:33

Post » Czw lip 28, 2005 14:38

Śliczne są te koteczki :)
Oby jak najszybciej zdrowiały !
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Czw lip 28, 2005 14:43

Magija, czy macie transport na niedzielę? Jeśli nie , to chętnie służę - tylko dajcie znać. Może będę też miała karmę dla kotów.

kotszprot

Od: Pon maja 30, 2005 10:24

Post » Czw lip 28, 2005 14:44

Dziewczyny, ja domku tymczasowego nie mogę dać (ze względu na Myszę), finansowo cienutko przędę, więc na razie też nie wesprę, ale wiernie Wam kibicuję i trzymam :ok: :ok: za kociaki!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw lip 28, 2005 14:48

annskr pisze:Z tym lepszym życiem jeszcze nie wiadomo do końca, potrzebny jest domek docelowy - najlepiej w W-wie, w sąsiedztwei okulisty :)

Niestety to prawda.
28-go sierpnia musze wyjechać na kilka tygodni poza Warszawę. To nie jest urlop, tylko opieka, też rotacyjna (rodzinna)... nie nad kotkiem, tylko nad człowiekiem, który takiej opieki wymaga.

Do 27-go sierpnia moge zająć się w pełni kociakami, łacznie z wizytami w klinice.

Mogę ogłosić kociaki na Allegro, załączając link do wątków z "miau".
Co Wy na to ?
Można dokładnie opisac ich sytuację. Zobaczymy, czy ktokolwiek się zgłosi, a jeśli zgłosi - można robić "przesiew" wśród ewentualnych kandydatów na opiekunów.

Na wszelki wypadek - wolałabym, aby ktoś z Was (z Warszawy) zgłosił sie z propozycją domku tymczasowego na okres po 27 sierpnia, bo jeśli nie - kociaki będą musiały wrócić do Magiji, a od niej jest bardzo daleko do kliniki doktora Garncarza.

Elżbieta P.

Od: Śro lut 02, 2005 0:40

Post » Pt lip 29, 2005 9:28

Maluchy po trochu przygotowuję już do wyjazdu, zakupiłam im własny transporterek, dziękujemy cioci Zosi za baaaaaardzo niską cenę :love: Dziś zakupię im kilka puszek. Oczka lepsze, świerzb się już wyprowadził, jeszcze smarujemy i czyścimy, ale wczoraj do wyczyszczenia kocich uszek zużyłam 2 waciki kosmetyczne (słownie dwa :wink: :lol: ) - na dwa koty! Grzyba smarujemy, oczka zakraplamy i szalejemy :lol: :lol: :lol: Ulubionym miejscem szaleństw jest brodzik, ale nie gardzimy też kuwetką i innymi ogólnodostępnymi sprzętami łazienkowymi :wink: :lol:
Dziś jeszcze ostatnia łódzka wizyta u lekarza i ... w drogę po zdrowie :D

Elżbieto przygotuj się na małe szalenice :lol:

wieczorkiem zrobię Ci przelew

Co do allegro, może być, chciałabym, by udało się im znależć dom razem, one są bardzo do siebie przywiązane.

A i jeszzce jedno - tyjemy :lol: Już coraz mniej przypominamy szczury, coraz bardziej kotki. :lol:
Obrazek

Magija

[poprzednia][następna]