Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
avinnion pisze:Dziękuję!
Mam same dobre wieści.
Matka szefów wszystkich szefów została zrobiona przez moją wetkę i właśnie ją odebrałam.
Podobno kotka ma około 10 lat, dosyć tłusta, mnóstwo mas kałowych (wczoraj tylko sikała pod siebie i nigdzie poza transporter nie wyszła) i mega wyniszczona ciążami.
Zabieg poszedł dobrze, o dziwo była bardziej dzika od poprzedniej, ale bez większych problemów dała się uśpić.
Także teraz odpoczywa, a wieczorem spróbuję ją nakarmić.
Przyszedł kotek z łapką, a już straciłam nadzieję, bo dwa dni go nie było. Chora łapka już w użyciu, co prawda jeszcze lekko kuleje ale ładnie się nią podpiera nawet w biegu. Obejrzałam z bliska, bo pokazał mi brzuszek. Opuchlizna zdecydowanie mniejsza. Na drugiej łapce za to nowe ślady po bitce. Niestety dostał bez antybiotyku bo zezarl żarcie moich kotów, którym wystawiłam po powrocie i zanim przyszłam z jego miską już go nie było.
Także w końcu żadnego z antybiotyków nie dostał. Najważniejsze że zdrowieje!
avinnion pisze:Stara wszystko pięknie zjada. Do zera.
Wczoraj kupka wieczorem w kuwecie. Niestety nie widzę żadnych siuskow. Po nocy kuweta pusta.
Nie mogę sprawdzić czy nie leje w transporterze, bo nie chce stamtąd wyjść.
Wcześniej tam lała, ale po zabiegu jak wyszła na chwilę zabrałam podkład i wymieniłam kocyk.
Wody ubywa ale trochę pochlapane, więc znowu nie wiem ile wypiła a ile wylała przy okazji szarpania klatką. Karmę ma mokrą. Dostała przeciwbólowe. Patrzy na mnie obrażona.
avinnion pisze:Ja tam myślę że one nie ogarniają tego. Po prostu nagle im się nie chce z kocurami ganiać po łąkach.
Nie ma co do tego filozofii dorabiać, bo taka kotka nie wie co się stało i dlaczego. Wie, że zamknęli w klatce i brzuszek boli. I ta kuweta jakaś dziwna.
avinnion pisze:Ja tam myślę że one nie ogarniają tego. Po prostu nagle im się nie chce z kocurami ganiać po łąkach.
Nie ma co do tego filozofii dorabiać, bo taka kotka nie wie co się stało i dlaczego. Wie, że zamknęli w klatce i brzuszek boli. I ta kuweta jakaś dziwna.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], HerbertPrade, smoki1960 i 43 gości