Białaczkowy Lucek [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2016 11:00 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Czas dobiegł końca....
Dziś DT oświadczył że opiekuje się kotem tylko do piątku.
Za dużo napogrywałam, naprzeciągałam, choć dało to tyle , że kot dostał dodatkowy miesiąc i zamiast wylecieć z hukiem już w lipcu o został do końca sierpnia. Liczyłam bardzo że da mu to szansę, ale nie dało :( Starałam się, serio....
Pomaga mu wiele osób, wspiera nas jak tylko się da (za co ogromnie dziękujemy!!!♥), nawet niektórzy starali się go jakoś upchać u siebie pomimo całego stada zwierzaków i ciężkich warunków. Co z tego nam wyjdzie - zobaczymy. Wiem jedno - walczymy o niego pół roku, nie można się tak po prostu poddać i odpuścić.

W czw lub piątek Lucek się pakuje. Wsiada w transporter i musi się gdzieś podziać. Znów cieszę się że sobie nie zdaje sprawy ze swojej sytuacji. Oby mu tylko ta sytuacja nie zaszkodziła, bo kot białaczkowy powinien stresu unikać, bo stres go zabija, a tu szykuje mu się niezła szkoła przetrwania.

Gdyby ktoś jeszcze chciał dać mu jakąś nadzieję (tylko proszę serio i przemyślanie)to jeszcze jest szansa.

Nie można go ot tak wyeliminować, bo ma jakiś debilny plusik na teście. Lucek jest pomimo tego zdrowy, ma dobre wyniki, nie ma objawów, nie ma żadnego kosztownego leczenia. Dla niego lekiem jest życie, spokojne bezstresowe życie u boku kochającego człowieka.

Błagam, niech ktoś mu to da...

kontakt : 790 616 239
694 171 112
m.foxowa@op.pl

MajeczQa

Od: Nie sty 27, 2008 11:16

Post » Pon sie 29, 2016 11:04 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

:(

(a Ci co tak zbierali deklaracje na hotel czy co tam, się rozliczyli z tematu? :roll: )
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon sie 29, 2016 11:26 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Rakea pisze::(

(a Ci co tak zbierali deklaracje na hotel czy co tam, się rozliczyli z tematu? :roll: )

Nikt się nie rozliczył z niczego, bo w rzeczywistości gadać to sobie każdy może i stąd też wiem że zazwyczaj tak jest - szum wielki a potem nagle zapada cisza...
Co więcej " nikt nic nie obiecywał".
I to samo też usłyszałam przy napalaniu się na DS, który to miał być udowodnieniem mojej niefachowości w szukaniu kotu domu...
Serio liczyłam że jednak wypali, no ale ... życie uczy .

Na początku też wszyscy krzyczeli - bierz kota bierz, wszyscy pomożemy, fundacja go weźmie, ludzie pomogą. Wtedy też parę osób obiecało że Lucka nie zostawią w potrzebie, że ma gwarantowane od nich utrzymanie w dt i wszystko wszystko. Skąd co jest wszystko widać na wydarzeniu i w rozliczeniach, u mnie wszystko klarownie.
Ci co mieli pomóc to pomogli, po cichu, prosząc nawet o brak rozgłosu. Za to ogromnie dziękuję <3
A jak jest to każdy widzi.

Wychodzę więc z założenia że będzie co będzie.
Choćbym się wściekła to nic nie zdziałam więcej niż mogę.
A co mogę to się okaże jak dostanę kota w tranporterze do rąk własnych.

MajeczQa

Post » Wto sie 30, 2016 13:31 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Lucjano ma jeszcze 3 dni...

MajeczQa

Post » Wto sie 30, 2016 15:31 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

no tak, slabe to jak zwykle...:(
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Wto sie 30, 2016 17:12 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Rakea pisze:no tak, slabe to jak zwykle...:(

:?: :?:

MajeczQa

Post » Wto sie 30, 2016 21:49 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

MajeczQa pisze:
Rakea pisze:no tak, slabe to jak zwykle...:(

:?: :?:

ten ucichniety zakulisowy szum medialny ;)
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Śro sie 31, 2016 7:27 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Aha.
Przepraszam,nie kumam ostatnio nic.
Mój mózg nie pracuje,jest zajęty myśleniem o tym jak wybrnąć z tego bagna z Luśkiem. W obecnej chwili mówienie do mnie o czymkolwiek innym niż on nie jest przyswajane do mojej głowy.
Zostawiam wszystko na rzecz tego co jest. A jest wielka kicha.
Nadal próbujemy z tymczasem. Jutro jest czwartek,pojutrze piątek. Nic pewnego jeszcze nie mamy,a wszystko co dało nadzieję nie wypaliło... Błagam,niech zdarzy się cud.

MajeczQa

Post » Śro sie 31, 2016 8:05 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

A jaki jest miesięczny koszt pobytu w hoteliku?

Seramarias

Od: Śro lip 15, 2015 11:38

Post » Śro sie 31, 2016 8:16 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

W granicach 500zl,ale problem jest taki że hoteliki raczej slabo chcą przyjmować koty białaczkowe,a jeśli już to w drodze ostateczności jednego ( jedyny znany mi hotel zajęła właśnie niedawno białaczkowa kocina).
Rozglądałam się za tym i jedyną opcją jest zamknięcie go w pojedynczym boksie, klatce.
Co też nie jest do końca rozwiązaniem, bo są to z lekka warunki schroniskowe ,a tego bym chciała uniknąć,bo. Lusiek bardzo się zamyka i przeżywa wszystko.
No i nie wspominam,ze koszt hotelu przerasta moje możliwości...

MajeczQa

Post » Śro sie 31, 2016 13:02 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

No tak zamkniecie w klatce to nie są dobre warunki dla żadnego kota.
Czyli rozumiem, że takie rozwiązanie nie jest brane w ogóle pod uwagę?

Seramarias

Post » Śro sie 31, 2016 14:41 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Wszystko jest brane pod uwagę w zależności od tego jak bardzo nam się pokomplikuje....

Poki co rozmawiam z ludźmi. Przed chwilą znów liczyłam na cud,ale domek napisał że jednak się nie podejmie...

Ehh

MajeczQa

Post » Śro sie 31, 2016 16:51 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

Gupio tak się pytać, ale czy Lucuś ma jakąś skarpetę na czarną godzinę? :oops:

Seramarias

Post » Śro sie 31, 2016 20:57 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

ma tyle ile udaje mi się uzbierać dla niego na bazarkach itp
(Nie ma wsparcia fundacyjnego ani nic w ten deseń)
Jego rozliczenie jest na pierwszej stronie.

MajeczQa

Post » Czw wrz 01, 2016 11:50 Re: +Lucyfer ze wsi - zaczynamy być w kropce... Szuka DT/DS.

W sprawie domu niestety nie mogę pomóc, ale cały czas ciepło myślę o Lucusiu :201461 Niech się stanie cud :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

[poprzednia][następna]