Porsche ['] proszę spójrzcie str. 27

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 16, 2015 15:42 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Bardzo Was serdecznie przepraszam :oops: tak mnie zdołowała śmierć mojego Ignasia, że jakoś wszystkie sprawy zeszły na dalszy plan, a obowiązki najnormalniej w świecie olałam :cry: Jeszcze raz - przepraszam

Uzupełniłam listę wpłat - miau i fb, daje nam na dzień dzisiejszy kwotę 1028 zł.
Tradycyjnie paliwo wzięłam na siebie i zapłaciłam za wizytę we Wrocławiu.
Bardzo dziękuję KOTYLIONOWi w osobie Anety - (dobrego) Duszka686 za opłacenie ostatniej kuracji Porszaczka (kroplówki + zastrzyki) oraz pokrycia kosztów związanych ze zmianą antybiotyku (jak tylko dostanę szczegółowe rozliczenie, wstawię na 1 stronie wątku). Pozwoliło nam to zostawić nienaruszony kapitał ze zbiórki na ponowne badanie RMI oraz ewentualne inne badania (nie wiem czy badanie płynu rdzeniowego jest osobno płatne), w każdym razie, posiadając nietknięty kapitał, czujemy sie bezpiecznie przed kolejnym wyjazdem do Wrocławia - 15 grudnia.

Cos mi się pomyliło z bazarkami, a konkretnie z ujęciem we właściwym miejscu wpłaty AgaPap :oops: Poproszę o sprostowanie
Gdyby ktoś zauważył jakieś nieścisłości, proszę o pw, bo niestety zaniedbaszy monitorowanie mogłam się pomylić
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Wto lis 17, 2015 22:12 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Gorąco zapraszam na bazarek dla Porszaczka i Płoci :)
viewtopic.php?f=20&t=171732

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Nie lis 22, 2015 16:53 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Bardzo bardzo współczuję odejścia Ignasia :cry:

I poproszę o numer konta, też chciałabym dołożyć do Porszakowej skarpety :201461

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon lis 23, 2015 16:23 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

wysyłam pw w imieniu Casicy

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pon lis 23, 2015 17:34 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Dziękuję :kotek:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon lis 23, 2015 23:13 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Widzę Kochana,że czujesz to samo też straciłam moją Manie ledwo trochę ponad miesiąc jak udało się Ja odzyskać po zaginięciu... Łączę się w bólu... i trzymam kciuki za Porszaczka Ściskamy i Pozdrawiamy wraz z Płocią :201461

Płocia

Od: Śro paź 07, 2015 18:16

Post » Wto lis 24, 2015 10:58 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Zaznaczam żeby znowu nie zgubić .
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro lis 25, 2015 17:20 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Porsche moim zdaniem czuję się coraz lepiej :)
Częściej staje na tylne nóżki, drapiąc drapak na leżąco nóżkami robi rowerek, wspinając się na kanapę wspomaga się tylnymi nóżkami, sam oddaje mocz na podkłady lub do albo obok kuwety, nadal je tylko mus Gourmeta, z podaniem mu antybiotyku mam problemy bo nauczyć się gryźć moje palce a w kocich kabanosikach już nie zjada tabletki, raz spróbowałam mu rozkruszyć tabletkę i wrzucić ją do wody a potem podać mu strzykawką do pysia ale dostał ślinotoku, tabletkami pluje i ciągle rusza językiem więc nie jet łatwo mu trafić w gardziołko.
Udało mi się obciąć mu pazurki! sama dałam radę :) obudziłam go jak spał przy kaloryferze, zaczęłam go głaskać po główce, potem podniosłam jego stópkę i zobaczyłam jak zareaguje na obcięcie jednego pazurka, ale chyba mu się to podobało bo udało mi się obciąć mu wszystkie pazurki u tylnych łapek :) z przednimi był większy problem bo wpadał w furię gryzienia... ale po jednym na raz udało mi się obciąć mu wszystkie pazurki :) dwóch weterynarzy nie mogło sobie poradzić z obcięciem mu pazurków ale gdy ja podeszłam do niego spokojnie to mi pozwolił :) z czarnym kocurem nadal jest wielka przyjaźń i wręcz miłość, kotka unika Porszaka a gdy ten się na nią patrzy to prycha bo nadal się go boi :( ale Porszak nic sobie z tego nie robi. na początku antybiotykoterapii miał biegunkę która była wpisana w ulotkę leku jako skutek uboczny, na szczęście już minęła i kupka jest obecnie ładna i coraz częściej ją robi :)

dodaję fotkę tego jak Porszaczek wygląda opierając się na tylnych nóżkach, nadal często się przewraca ale nie tak często jak na początku :)
no i czuję, że napięcie mięśniowe w tylnych nóżkach jest zdecydowanie mocniejsze :)
Obrazek
Porszaczek pozdrawia wszystkich którzy go wspierają :1luvu: :201461 :kotek:
ObrazekObrazek
Czaruś [*] Porsche [*] Naktis [*] Burasek [*] Gaja [*] Karla [*]

kociarkowaaaa

Od: Czw cze 26, 2014 17:48

Post » Śro lis 25, 2015 17:36 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

:1luvu: cudeńko słodkie, do zjedzenia.
Podajesz osłonowe ?
Odnośnie antybiotyku , ja robiłam tak... blendowałam mokrą karmę, tabletka roztrzaskana wczesniej na pył. Dodawałam tabletkę do "zupko-sosiku", mieszałam dobrze, nabierałam do strzykawki i do pychola :mrgreen:

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Śro lis 25, 2015 18:36 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

ale fajne wiadomości :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro lis 25, 2015 18:39 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

gatiko pisze::1luvu: cudeńko słodkie, do zjedzenia.
Podajesz osłonowe ?
Odnośnie antybiotyku , ja robiłam tak... blendowałam mokrą karmę, tabletka roztrzaskana wczesniej na pył. Dodawałam tabletkę do "zupko-sosiku", mieszałam dobrze, nabierałam do strzykawki i do pychola :mrgreen:

żaden wet mi nie powiedział, że podaje się osłonowe :oops: wypróbuje rozkruszenie tabletki na pył a potem wymieszanie z musem Gourmeta
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

Post » Śro lis 25, 2015 18:58 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

kociarkowaaaa pisze:
Podajesz osłonowe ?

żaden wet mi nie powiedział, że podaje się osłonowe :oops: wypróbuje rozkruszenie tabletki na pył a potem wymieszanie z musem Gourmeta

Koniecznie podawaj osłonowe przy antyb. czy innych lekach. Samo rozkruszenie i wymieszanie w miseczce, nie wiem czy rozwiąże problem.
Zależy od kotka :) Moje by nie ruszyły za nic. Chociaż raz , kotka moja, sama z siebie jadła clavaseptin 8O , normalnie z talerzyka z sosem. Ale ponoć ten lek, kociaki "lubią", ma jakieś dodatki smakowe.

gatiko

Post » Śro lis 25, 2015 19:00 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

gatiko pisze:
kociarkowaaaa pisze:
Podajesz osłonowe ?

Koniecznie podawaj osłonowe przy antyb. czy innych lekach. Samo rozkruszenie i wymieszanie w miseczce, nie wiem czy rozwiąże problem.
Zależy od kotka :) Moje by nie ruszyły za nic. Chociaż raz , kotka moja, sama z siebie jadła clavaseptin 8O , normalnie z talerzyka z sosem. Ale ponoć ten lek, kociaki "lubią", ma jakieś dodatki smakowe.

ps. Tylko nie podaje się osłonowych razem z lekiem. Jak podajesz np lek o 8 rano i 20 wieczorem, to tak w połowie dnia, podaj osłonowy.

gatiko

Post » Śro lis 25, 2015 20:23 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

Sprawdź najpierw czy ta tabletka nie jest jakaś paskudna w smaku, bo wtedy nici z takiego podania.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro lis 25, 2015 21:07 Re: Porsche, juz po RM, teraz czekamy na dalsze decyzje

felin pisze:Sprawdź najpierw czy ta tabletka nie jest jakaś paskudna w smaku, bo wtedy nici z takiego podania.

no dostaje ślinotoku od niej więc musi być straszna... ale nie będę jej smakować bo nie wiem czy nie jetem na to uczulona...
ObrazekObrazek

kociarkowaaaa

[poprzednia][następna]