Kacperek[']Franuś[']Morusek[']FIP-ot i miłosierdzie boskie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 08, 2015 12:31 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

mb pisze:Aleś, Aniu, załatwiła maluchy :wink:
Chyba wcale się tego nie spodziewały :smiech3:

Pięknie u Was zima wygląda, chociaż lepiej, żeby jej wcale nie było.
U nas też trochę śniegu napadało, ale mrozu nie ma, na szczęście.

Kciuki cały czas, za zdrówko Was wszystkich :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Maluchy Marysiu już chyba zapomniały o wczoraj, bo już szaleją.
Ja sama też zdecydowanie lepiej, ale jak pomyślę, z jakim trudem, z jakim bólem, wyjmowałam urobek z kuwet....to szkoda gadać.

Gdy masuję Soni łapinkę, to ona chyba śpi tak jej dobrze. :1luvu:
To raczej nie masaż a rehabilitacja, bo to polega na zginaniu i prostowaniu tej połamanej łapki przedniej prawej, około 150 razy 2-3 razy dziennie.

Do tego zapuszczamy kropelki, ale Bisi te robione w lecznicy nie 3 razy a więcej, chodzi o cyklosporynę http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... GU&cad=rja

Nas zasypało a planowałam jutro jechać ze Stefanką na powtórkę badać TSH oraz T4 do lecznicy, lecz w takim układzie parę dni się musi odwlec. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie lut 08, 2015 13:06 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Ja też cały czas trzymam kciuki.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Nie lut 08, 2015 13:10 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Anna61 pisze:Do tego zapuszczamy kropelki, ale Bisi te robione w lecznicy nie 3 razy a więcej, chodzi o cyklosporynę http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=& ... GU&cad=rja

. :(

Moja Gaja też dostaje cyklosporynę , ale do pysia :wink:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Nie lut 08, 2015 13:22 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Aniu ja jestem pod wrazeniem oczu Bisi. Jak pisalas, ze chcesz sprobowac z operacja, to pomyslalam sobie, ze ja bym chyba nie meczyla kota, ale kicia wyglada rewelacyjnie! Czy w tej chwili po jej zachowaniu przypuszczasz, ze cos widzi?
Bardzo ladnie sie wszystko goi i wyglada jakby nigdy nie bylo zadnego zabiegu... Czy ona bez problemu teraz zamyka powieki?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie lut 08, 2015 13:44 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

mój Piracik tez miał zakraplane oczka cyklosporyną (był leczony przez prof. Balickiego)
cyklosporyna uratowała małemu jedno oczko, drugiego niestety nie udało się uratować, ale cieszymy sie ze mamy to jedno! :)
fajne sa te krople bo ze względu an to że sa takie oleiste ładnie utrzymują się w oczku

długo nie zaglądałem z braku niestety czasu (Piracik walczy z pp) ale oczka Bisi wyglądają naprawdę dobrze :ok: :ok: :ok:
jesteś Wielka Aniu! :201494
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Nie lut 08, 2015 14:09 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Jaka ładna u Was zima :) Pozdrawiam i doczytuję.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Nie lut 08, 2015 18:05 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

michalinadzordz pisze:Aniu ja jestem pod wrazeniem oczu Bisi. Jak pisalas, ze chcesz sprobowac z operacja, to pomyslalam sobie, ze ja bym chyba nie meczyla kota, ale kicia wyglada rewelacyjnie! Czy w tej chwili po jej zachowaniu przypuszczasz, ze cos widzi?
Bardzo ladnie sie wszystko goi i wyglada jakby nigdy nie bylo zadnego zabiegu... Czy ona bez problemu teraz zamyka powieki?

Czy widzi? tego tak do końca nie wiem, reaguje na światło i zamyka powieki.
Najbardziej martwimy się o ponowne zarastanie Bisi oczu, a u maluszka o ponowny zrost spojówki gałki ocznej z rogówką.
Za granicą była sprawdzana metoda przez specjalistów zakładania kotom soczewek dopasowanych do danego kota, wycofano się z tej metody bo po ich zdjęciu po 1-1,5 roku z powrotem proces zarastania się pojawiał. :(

KotwKratke pisze:mój Piracik tez miał zakraplane oczka cyklosporyną (był leczony przez prof. Balickiego)
cyklosporyna uratowała małemu jedno oczko, drugiego niestety nie udało się uratować, ale cieszymy sie ze mamy to jedno! :)
fajne sa te krople bo ze względu an to że sa takie oleiste ładnie utrzymują się w oczku

długo nie zaglądałem z braku niestety czasu (Piracik walczy z pp) ale oczka Bisi wyglądają naprawdę dobrze :ok: :ok: :ok:
jesteś Wielka Aniu! :201494

Ogromne kciuki z Piracika :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Czy on był szczepiony?

Joako pisze:Jaka ładna u Was zima :) Pozdrawiam i doczytuję.

Pozdrawiamy :1luvu:
U Ciebie nie ma takiej zimy?
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie lut 08, 2015 19:59 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Kciuki za oczka Bisi, za burasiątka i Sonię.
Stefanka :1luvu:

U mnie niby też jest śnieg, ale nie na drzewach, poza tym zdążył zrobić się szary, brudny i rozdeptany. U Ciebie zima wygląda bajkowo. No ale niech już będzie wiosna.

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Nie lut 08, 2015 20:44 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Zaraz......

Obrazek

To jest ta sama Stefanka ???? 8O

Obrazek

nie mogę uwierzyć 8O <3

Bisiulinda jakie piekne ślepka juz ma :1luvu:
trzymamy dalej za wszystkich co trza :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Aniu,a Twoje zdrówko jak ?
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon lut 09, 2015 16:16 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Mam dalsze wpłaty
Walentyna T - 50zł :1luvu:
bazarek alab108 - 70zł :1luvu:
Aleksandra S - 150zł :1luvu:
Agnieszka W - 400zł :1luvu:
Razem 670 złotych :love:
Bardzo serdecznie dziękuję kochani za pomoc dla koteczków Obrazek

Z poprzednich wpłat zostało 476.98
+ 670 = 1147
wydatki
2 Tobradexy i jeden żel Vidisic, koszt 52,85 złotych + wizyta i robione kropelki 75zł = 127,85
Wizyta z Sonią - 20zł.
wizyta i badanie TSH Stefanki 45zł.
sterylizacja i kastracja maluchów - 200zł
karma z zooplusa 239,40

Razem teraz wydatki 632,25
zostaje 514,75
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lut 10, 2015 9:43 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Dawno nie było moich pozostałych koteczków :201461

Moli, Boluś, Kola i Tola
Obrazek Obrazek Obrazek

Boluś, śliczny jest no nie?
Chorutek razem z Tolą i do tego dzikusek.
Obrazek Obrazek Obrazek

Agatka i Kasia
Obrazek Obrazek

Tola, Boluś, Agatka, Kasia i Tusia
Obrazek Obrazek Obrazek

Agatka i Boluś
Obrazek

Kasia myje Tusię
Obrazek

Tuśka - siostra Bisi
Obrazek

Lusia
Obrazek

Kubisia
Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lut 10, 2015 11:21 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

:1luvu: :love: :1luvu:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto lut 10, 2015 15:21 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Towarzystwo przesłodziaste :201461
Jestem pod ciągłym wrażeniem, że się tak potrafią przyjaźnić :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto lut 10, 2015 22:38 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Baltimoore pisze:Towarzystwo przesłodziaste :201461
Jestem pod ciągłym wrażeniem, że się tak potrafią przyjaźnić :1luvu:

U nas nigdy nie było walk między kotami, ot takie prychania na początku jak dochodzi nowy kot, potem przyjmują go do rodziny, bo przecież każdy z nich był kotem potrzebującym pomocy.
Teraz mam ich zbyt dużo, zbyt dużo kotów specjalnej troski....tym bardziej dziękuję za każdą pomoc dla nich. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto lut 10, 2015 23:13 Re: Nasza...Bisia po 5 latach ślepoty ma szansę zobaczyć świ

Ale cudne kociaki :-) A jakie wygody mają, uuu... słodko. Moje mają obrzydliwie zwyczajnie,ale miłość mają , tyle im mogę dać ;-)

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

[poprzednia][następna]