Koty Darłowo- 15 lat minęło :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 17, 2015 23:51 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

:piwa: za lepsze jutro. (Choć dla nich to już jest to lepsze jutro 8) )
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Nie paź 18, 2015 11:16 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Po nocy ok, zasikany ręcznik w klatce, ale kupy i reszta sioo w kuwecie. Mądrale.

Jadły ze smakiem suche i mokre, wszystkie oprócz Pazurka (to ten z psychozą maniakalną :wink: ), który od wczoraj nie ruszył się na milimetr z miejsca... :?

Dwoje z kociątk ma potwornie napuchnięty brzuszek, więc spodziewam się bogatego życia wewnętrznego, ale na razie nic nie daje, bo wszystkie są podziębione, a dwa najmniejsze charczą. Po rozdzieleniu do innych DT biorę do weta na przegląd i zobaczymy co chłop zaordynuje.

Jeśli chodzi o charakterki: największa dziewczynka wchodzi w drzwi klatki i żąda zabrania jej z głośnym mruczeniem, jej malutka kopia tak samo cały czas na traktorze, dymniaczek nie może się zdecydować czy chce czy się boi, na rękach ostrożnie pomrukuje, Pingwin dziczy, ale jest obsługiwalny.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Od: Pon wrz 10, 2007 17:35

Post » Nie paź 18, 2015 12:37 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Może ten incydent kuwetowy wydarzył sie, bo jeden z cudakow jest pedant? I do pełnej kuwety nie zrobi, bo się brzydzi... :roll: (no są tacy artyści).
Dobrze, że obsługiwane i mruczace a za resztę tematow nieustająco :ok:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Nie paź 18, 2015 22:42 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

[url][url=http://naforum.zapodaj.net/04fd59659b98.jpg.html]Obrazek[/url][/url]

Towarzystwo w komplecie 8)

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pon paź 19, 2015 10:47 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

:1luvu: ale słodziaki _ zwłaszcza ten biało bury zdziwiony przy kuwecie, gotowy do zjedzenia :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pon paź 19, 2015 11:06 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Oba białobure to słodziaki do schrupania - pchają się bezczelnie na ręce.
Za to bury, pierwszy od lewej, całkiem konkretnie zabrał się za "schrupywanie" Madie - napoczął ją ząbkami i pazurkami,a co sobie będzie żałował :twisted:

zjawka

Post » Pon paź 19, 2015 11:14 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Spoko, dałam radę. Chirurg oczyścił ugryzienie i dostałam zastrzyk przeciwtężcowy :) Powtóra za miesiąc i za pół roku i przez następne 10 lat kociaki moga mnie gryźć, drapać i rzucać się do gardła...

"Duża" bura i pingwinek już w dt u Carmen i Szalonego kota. Został mi więc dymniak, malutka burasia i szatan. Pierwsze dwa chore :(((( Mała ma bardzo brzydką biegunkę i kaszle, dymn też się dusi, a szatan odpukać wygląda OK.
Kupuje dziś odrobaczacze i będziemy obserwować. Apetyciki na szczęście dopisują, temperatury dwa maluchy nie mają.
Wątek tęczowych kotów do adopcji: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=164847

Madie

Post » Pon paź 19, 2015 11:32 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

To i dobrze, że choć Szatanek zdrowy - bo jak takiego obsłużyć?

zjawka

Post » Pon paź 19, 2015 11:56 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

zjawka pisze:Oba białobure to słodziaki do schrupania - pchają się bezczelnie na ręce.
Za to bury, pierwszy od lewej, całkiem konkretnie zabrał się za "schrupywanie" Madie - napoczął ją ząbkami i pazurkami,a co sobie będzie żałował :twisted:

o tak burej mordce z oczu kapie mord z wścieklizną i tężcem :strach:
kciuki za zdrowie dla bandy! :ok:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pon paź 19, 2015 20:47 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Madie to nie szatan ale szatana syn - malutki i słodki, Ty akurat masz umiejętności, żeby zrobić z niego koty:)
To największe buro-białe to chłopczyk, kastrowany, z obciętym uchem przy samym tyłku. Był dziś u weta, zaczęliśmy delikatne ale kilkudniowe odrobaczanie bo brzuszek ma megarozdęty. Jest rozdraty, mruczący, ciekawski i zaczyna wymianę zębów na nowy garnitur. Wczoraj udało mu się wyjść z zamkniętego transportera i pobiegać po aucie, więc rozważam imię Houdini:)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pon paź 19, 2015 21:54 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Carmen201 pisze:Madie to nie szatan ale szatana syn - malutki i słodki, Ty akurat masz umiejętności, żeby zrobić z niego koty:)
To największe buro-białe to chłopczyk, kastrowany, z obciętym uchem przy samym tyłku. Był dziś u weta, zaczęliśmy delikatne ale kilkudniowe odrobaczanie bo brzuszek ma megarozdęty. Jest rozdraty, mruczący, ciekawski i zaczyna wymianę zębów na nowy garnitur. Wczoraj udało mu się wyjść z zamkniętego transportera i pobiegać po aucie, więc rozważam imię Houdini:)

Czy ja coś mówiłam o kotach i czarownicach, mhmmmmm? :mrgreen:

kciuki za kciuki ;)
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pon paź 19, 2015 23:45 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Ha:D

Ja dziś odrobaczyłam kocięta. Dostały żółtą zawiesinę w strzykawce do pysia, mam ją podawać kolejne 3 dni. Wet powiedział, że brzuchy mają wielkie i charczą więc trzeba delikatnie.

Milutek( vel syn Szatana) dostał w żarciu, podczas gdy dwa maluchy siedziały wczepione we mnie traktorząc bez przerwy. Kciuki za bezbolsne odrobalanie potrzebne.
Dymniak jest w najgorszym stanie. Same kostki, charczy, ale intestinal wciąga mokry. Ufam, że będzie dobrze.

Małe kuwetują bezbłędnie, Milutek sra i szcza po całej katce.

Madie

Post » Wto paź 20, 2015 22:09 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Zesr..zestresowany.... :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Śro paź 21, 2015 22:39 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Ha, błąd zrobiłam, o czym przekonałam się wczoraj w nocy. A było to tak:

Dymne zaczęło chrząkać i się dusić. Nie myśląc wiele zapakowałam do torby i chodu do weta całodobowego. Po namyśle włożyłam jeszcze małą-burą.
2,5 km później w lecznicy okazało się, że dymne postanowiło zrobić kupę. W mojej torbie na koty i zesikać się. Oba maluchy były umazane po szyje.

Wet nie pokazał co prawda obrzydzenia, ale z badaniem się nie kwapił. Doszliśmy jednak do porozumienia i pacjentów przetarłam mokrą gąbką. Nie było infekcji czego się spodziewałam, oczy cyzste, temperatury brak. Więc dymne charczy przez robale. Młoda w ogóle kontaktowa.

Oba dostały zylexis, a ja kopa w dupsko do domu.

Po drodze dymne znów się załatwiło i wyboru nie miałam - trzeba było kąpąć. Noc późna więc nie przyglądałam się zbyt dokładnie dupkom, ale teraz tknęło mnie żeby sprawdzić jeszcze raz. I wyszło szydło z worka. Dymne okazało się babą, a "mała bura" facecikiem. To totalnie mi koncepcję imion zmieniło, ale dałam radę:P

Mała- bura jest teraz Guciem. To najbardziej pozytywne kocię jakie ostatnio spotkałam. Jest śliczna, wypuszczana na pokoje owinęła sobie moj koty (nie lubiące kociąt) wokół ogonka w 3 sekundy, traktor włącza na sam widok człowieka, wszędzie jej pełno. Dysponuję stosowną dokumentacją foto:)

Dymne zaś dostała na imię Mela i czuje się chyba ciut lepiej. Już tak nie kaszle.

Dziś oba małe wraz z Milutkiem (którego zachowanie nadal nie powala) dostały ostatnią dawkę odrobaczacza. Małe do pysiów, Milutek do mleka na spodeczek. Na szczęście nie musiała parafiny używać, kupy walą jedna za drugą. Milutek też. Do kuwety, chociaż przysięgłabym, że ten kot nie umie chodzić, bo przy mnie zawsze leży wciśnięty w kąt...

Madie

Post » Czw paź 22, 2015 1:27 Re: Koty Darłowo- szukamy domów tymczasowych dla kociąt !

Imię Milutek daje nadzieję na odmianę w tym synu szatana:) Żeś wymyśliła!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

[poprzednia][następna]