Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 01, 2013 9:09 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ewuś, tak mi przykro. Pamiętam jak go pokochałaś :cry:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw sie 01, 2013 10:15 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ewo, bardzo mi przykro i smutno :cry:
Beziku-Dunkanie, biegaj szczęśliwy za TM

Obrazek

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro sie 07, 2013 22:50 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

wat pisze:Właśnie się dowiedziałam, że w Szczytnie ta oto drobna, roczna koteczka straci lada moment dom. Nie wiem kiedy - może za tydzień, może za miesiąc. Ponadosiemdziesięcioletnia karmicielka, u której chwilowo mieszka, zostanie zabrana przez córkę do innego miasta, kotki nie mogą zabrać, mieszkanie zostanie zlikwidowane.
Obrazek

Kotka pojechała dziś do nowego domu, do Ciechanowa. Ludziom bardzo się podoba, jedenastoletniemu rezydentowi mniej. Mam nadzieję, że jednak jakoś sobie sprawy ułożą.
Dana.b, pięknie dziękuję za ogłoszenia!

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Czw sie 08, 2013 11:55 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Cieszę się ogromnie. Na taką wiadomość czekałam :P

dana.b

Post » Wto sie 13, 2013 19:20 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Cisza tu :wink:

To ja pourlopowo mam kilka świeżych wiadomości :wink:
Mała Kropeczka, Laura i Filipek, rudzielce, Mini i Maxi, Brawurka, Dyzio adoptowani :ok:
Uruchomiłam dziś (z potrzeby) drugą część nowej kociarni. Przeniosłam tam zaszczepione i zdrowe maluchy (oddzielając kotki i kocury, bo z nimi nigdy nie wiadomo, kiedy im hormony uderzą). W jednej części siedzą: Kinia, Pinia i Midi, a w drugiej Rademenes, białasy kolorowookie i Fidel. Szaleją jak... szalone kociaki :mrgreen:
Rademenes pcha się na ręce bardzo, bardzo. Bawi się z innymi kotami też, ale jak widzi człowieka, to dosłownie skacze na ręce i wtula się całym kotem, mrucząc przy tym jak traktor. Fidel też się otworzył i szaleje z chłopakami. Białasy trzymam w rezerwacji, żeby je puścić do adopcji w dwupaku. Jutro zrobię im nowe zdjęcia (białaskom i Rademensowi) i Danusiu Kochana, uśmiechnę się do Ciebie o pomoc w ogłaszaniu. Do Meksykanki natomiast już się uśmiecham po pomoc w napisaniu tekstu (Zosiu, zaraz do Ciebie w tej sprawie zadzwonię).

Danusiu, jeśli oczywiście będziesz miała czas, chciałabym Cię również poprosić o zrobienie ogłoszeń dla Fuksika. Mam tekst i dane kontaktowe. Fuksik miał trafić do schroniska, ale na razie opiekuje się nim pewna pani, zabrała na szczepienia itp. Prosi tylko o pomoc w ogłoszeniach. Tak wygląda znaleziony Fuksik (coś mi tylko nei wyszło, i zdjęcia są bokiem):

ObrazekObrazekObrazek

W schronisku natomiast kociaki wciąż dochodzą :(
Doszła Notka (wygląda zupełnie jak Brawurka):
Obrazek

Czwórka rodzeństwa, z czego jeden został tego samego dnia adoptowany i została trójka: Fred, Leila i Lili:
ObrazekObrazekObrazek

Doszła też Matylda. Trochę wychudzona i zaniedbana. Przynieśli ją wczoraj, ale dziś przyjrzałam jej się dokładniej. Chyba mam już jakąś obsesję, ale wygląda mi na nerkową :( Muszę zabrać ją na badania krwi.
Obrazek

Poza tym jest jeszcze malusi rudasek zwany Szczypiorkiem. Szczypiorek trafił tu słabym stanie, chory, wychudzony, taki malutki i drobniutki. Nie mam zdjęcia, jutro dorobię. Jest na antybiotykach, był nawadniany, ale dziś zaczął już ładnie jeść. W uszach ma takiego świerzba, że ciężko mi to usunąć i podać krople. Muszę poczekać, aż trochę odpuści od kropli, a potem oridermylem leczyć. Takie malusie chucherko z niego. A taki słodziak, że mruczy nawet przy czyszczeniu oczu i uszu. Kochany maluszek.

Doszła też trikolorka z 4 maleństw, które ledwo co otworzyły oczy :(

Jest jeszcze mała szarobura słodka kicia i 3 dorosłe koty: dwa kocury i kotka. Całą trójkę dorosłych oddała pani, która już się nimi zajmować nie mogła i teraz cała trójka szuka domu. Wszystkie są (podobno) wykastrowane. Jutro też zrobię im zdjęcia. Po dwójkę z nich ktoś miał przyjść w piątek, ale się nie zjawił :( A kocury cudowne, proludzkie, tylko ruda kotka wypłoszona bardzo i nieufna :(
Wszystkim zrobię zdjęcia i ruszymy z ogłoszeniami + wydarzeniami na fb, ok?
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto sie 13, 2013 21:23 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ja też witam się po urlopie.
Strasznie szybko przybywają te kociaste w tym roku. U Znajdków też pełno i ruszamy z budową kociarni ( wydzielenia pomieszczenia w budynku i postawienia wybiegu), bo inaczej nie damy rady. Co prawda z budową też straszny problem, bo kasy brak już na wszystko :(
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Wto sie 13, 2013 21:44 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Uruchomiłam bazarek, zapraszam serdecznie :P . Zaglądajcie, podnoście, kupujcie :ok: viewtopic.php?f=20&t=155689
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Śro sie 14, 2013 9:44 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:Cisza tu :wink:

Jest jeszcze mała szarobura słodka kicia i 3 dorosłe koty: dwa kocury i kotka. Całą trójkę dorosłych oddała pani, która już się nimi zajmować nie mogła i teraz cała trójka szuka domu. Wszystkie są (podobno) wykastrowane. Jutro też zrobię im zdjęcia. Po dwójkę z nich ktoś miał przyjść w piątek, ale się nie zjawił :( A kocury cudowne, proludzkie, tylko ruda kotka wypłoszona bardzo i nieufna :(

Jeśli to koty pań Ż. to są sterylizowane z całą pewnością, w zeszłym roku wysterylizowano im wszystkie kotki (miały więcej), a kocury miały wysterylizowane już wcześniej, żeby nie znaczyły

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Śro sie 14, 2013 12:38 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Witam i ja :P
Czasu mam niewiele, ale to nie ważne. Koty wakacji nie mają! Trzeba im szukać domków.
Posiedzę najwyżej w nocy i ogłosimy :ok:
Czekam na teksty i dane, oraz zdjęcia.

dana.b

Post » Śro sie 14, 2013 16:06 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

wat pisze:
Nowa_Sztno pisze:Cisza tu :wink:

Jeśli to koty pań Ż. to są sterylizowane z całą pewnością, w zeszłym roku wysterylizowano im wszystkie kotki (miały więcej), a kocury miały wysterylizowane już wcześniej, żeby nie znaczyły

A testy miały robione? Bo jeśli tak, i jest z nimi ok, to wypuszczę je na nową kociarnię. Na razie siedzą całą trójką w klatce. Miały być adoptowane przez jakiś ludzi, ale póki co, nikt się po nie nie zgłosił. A dziś jeszcze dzwoniła ta pani dopytać, czy juz je zabrali. Nie, nie zabrali :(

Danusiu, kot, którym opiekowała się ta pani, już ma dom :ok:
Później dorzucę nowe zdjecia i pomyślimy nad ogłoszeniami :ok:

Jest ktoś chętny do napisania tekstu do ogłoszeń? :lol:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Śro sie 14, 2013 20:03 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Superrr :ok:
W takim razie czekam na teksty dla pozostałych :kotek:

dana.b

Post » Śro sie 14, 2013 21:27 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Kilka zdjęć:

3 dorosłe, sterylizowane koty (2 kotki i 1 kot):
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Ryża z maluchami:
ObrazekObrazek

Szczypiorek - moja mała kupka niesczęścia (i powiem tylko tyle, choć trudno to sobie wyobrazić, że teraz wygląda już super w porównaniu z tym, jak wyglądał, jak do nas trafił).
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro sie 14, 2013 21:29 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

A tu jeszcze Łezka i dzisiejsza Wiola:
Obrazek Obrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro sie 14, 2013 21:39 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

No i Białasy i Rademenes. Wszystkie mają ADHD i zrobienie im zdjęć graniczy z cudem. Zwłaszcza, że Rademenes siedzi mi cały czas na karku i mruczy. Mam taki swój schroniskowy, osobisty, muczący szalik :mrgreen:

Obrazek

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Śro sie 14, 2013 21:52 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ten dorosły rudy wygląda na bardzo wielkiego kociambra 8O W ogóle wszystkie koty wyglądają dobrze.
Tylko Szczypiorek taki maleńki i chudzieńki biedulek. :(
Białasy cudne a Rademenes wręcz boski :1luvu: A skoro to kociaste z ADHD, to do magdar77 trzeba je posłać, ona już się na to przygotowuje :wink:

dana.b

[poprzednia][następna]