Fundacja JOKOT - dziękujemy za pomoc :) s. 67

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 28, 2013 10:47 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw sie 29, 2013 20:30 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

Ta szylkretka pilnie szuka DT
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
http://youtu.be/-LQ-tZIxvo0
Przybłąkała się wczoraj w nocy do joarkadii, która nie może jej zatrzymać ze względu na stan zdrowia :( . Kicia jest milutka, spała w łóżku, ociera się o nogi, barankuje, podstawia do głaskania. Ma na imię Puma :wink:
Nie wiadomo, czy jest taka tłuściutka czy w ciąży ale na poniedziałek ma umówioną sterylkę. A potem ... nie ma gdzie wracać, wszędzie morze kociąt :( . Na podwórko nie może wrócić, to domowy kot. Nikt jej nie szuka :(
Czy ktoś nie zechciałby dać jej tymczasu? Jest cudna i miła. Mogę pomóc z weryfikacją domów.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw sie 29, 2013 20:48 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

No tak, wiekszosci tych domowych kotow nikt nie szuka. :( Gdzie teraz znalezc nie przepelniony DT?...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw sie 29, 2013 21:15 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

alix76 pisze:Ta szylkretka pilnie szuka DT
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
http://youtu.be/-LQ-tZIxvo0
Przybłąkała się wczoraj w nocy do joarkadii, która nie może jej zatrzymać ze względu na stan zdrowia :( . Kicia jest milutka, spała w łóżku, ociera się o nogi, barankuje, podstawia do głaskania. Ma na imię Puma :wink:
Nie wiadomo, czy jest taka tłuściutka czy w ciąży ale na poniedziałek ma umówioną sterylkę. A potem ... nie ma gdzie wracać, wszędzie morze kociąt :( . Na podwórko nie może wrócić, to domowy kot. Nikt jej nie szuka :(
Czy ktoś nie zechciałby dać jej tymczasu? Jest cudna i miła. Mogę pomóc z weryfikacją domów.

Użyłam foto od joarkadii, rozanielony kot w łóżku wygląda jednak lepiej :oops:
Prośba o udostępnianie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob sie 31, 2013 18:17 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

Szukam kogoś doświadczonego do wizyty przed adopcyjnej w Warszawie na ul. Franciszkańskiej.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob sie 31, 2013 18:48 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

kinia098 pisze:Szukam kogoś doświadczonego do wizyty przed adopcyjnej w Warszawie na ul. Franciszkańskiej.

Daj namiary na pw. Mam czas (na pewno więcej niż reszta jokota :P ), mogę pojechać :)

Jestem bardzo ostrożna w dawaniu zgody na adopcję, nawet czasem się za bardzo przyczepiam :twisted: więc nie masz się co bać, dobrze sprawdzę ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob sie 31, 2013 20:50 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

kochani przepraszam, wiem, ze to nie ten wątek ale próbuje pomóc- pilnie potrzeba leku o nazwie " interferon"- ludzki dla kotów z tego wydarzenia https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater [...] Tam jest bardzo źle
Usunęłam apel niezgodny z regulaminem
alix76
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie wrz 08, 2013 14:46 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

Asia złapała dużego, miłego burego kocura, z jajami jak berety. Jaja traci jutro, miły pewnie będzie dalej. Ma czas do wtorku, potem wraca na budowę, o ile ktoś się nie zgłosi na DT dla niego.
Foty ponoć ma ZuzCat.

edit: i bazarek na maluchy viewtopic.php?f=20&t=156444

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt wrz 13, 2013 22:30 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

Przypomnę apel o domy tymczasowe dla co najmniej 7 kociąt w wieku ok 7-9 tygodni (na moje oko), kocięta z budowy, spod baraku (w ostatniej chwili zdążyłyśmy wszystkie wyłapać - jakieś 2 dni później zaczęło się wyburzanie, albo lada chwila się zacznie).

Kocięta są leciutko dzikawe, ale raczej do szybkiego oswojenia (przynajmniej kocurki - chyba 3 czy 4 sztuki).
Jedna kociczka jest ślicznym pointem ;)
Reszta - bura pręgowana cała oraz bura pręgowana z białym. Ogólnie bardzo ładne ;)

Stan zdrowia:
- nie mają kataru kociego, pod tym względem są (przynajmniej na razie) całkiem zdrowe, innych wirusów też nie mają
- w uszach nie mają świerzba, jest tylko trochę brudu, ale niewiele (po czyszczeniu wypływa kolejny z zakamarków)
- mają pokaźną grzybicę skóry. W celu leczenia zostały ogolone na łyso (prócz pyszczków i wąsów). Jak się oswoją z brakiem futra zaczynamy psikanie fungidermem.
- dostały fiprex na skórę, ale pcheł i tak nie było - za to były kleszcze (już wyjęte)

Są malutkie, więc wróżę szybkie oswajanie :)
Jedzą RC Babycat bez problemu (z wersją kitten miały problem), oczywiście na mokrą karmę bardziej się cieszą 8)

Ktoś, coś? Nawet po 2 sztuki? Można rozdzielać (byle raczej nie pojedynczo, bo problemy z socjalizacją mogą być).
Początkowo polecamy trzymanie w dużych klatkach (łatwiej oswajać). W miarę możliwości chyba można wypożyczyć takowe z fundacji (kilka jest wolnych).

Jako fundacja zapewniamy szczepienia, odrobaczenia (w lecznicy na Ursynowie), w razie potrzeby leczenie i niezbędne zabiegi - również.

Zdjęcia maluchów:
sqpien pisze:znaczy podobno były to koty, ale ja nie jestem pewien

sprawiają wrażenie pewnej hierarchizacji...

Obrazek

wykonuja gesty jakby porozumiewawcze ... czyzby proponował korzyść materialną za dostęp do pozywienia???

Obrazek

to tacki z mokrym dzisiaj nie bedzie?????

Obrazek

mam cie w nosie, i tak dostałem swoje!!!

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon wrz 16, 2013 16:22 przez *anika*, łącznie edytowano 1 raz
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob wrz 14, 2013 13:11 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

:!:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob wrz 14, 2013 17:20 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

Niestety,mogę tylko udostępnić na FB :(
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Śro wrz 18, 2013 8:17 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

W jakim miejscu mogę znaleźć najwięcej informacji na temat JOKOTA w możliwie krótkiej formie, ile i które DT są JOKOTA i gdzie można znaleźć linki, jakiś film oprócz tego na 1 stronie oczywiście oprócz FB? Może gdzieś są zebrane?
Czy ten wątek jest główny i najbardziej aktualny?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro wrz 18, 2013 10:01 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

Na temat JoKota najbardziej konkretnie jest chyba na stronie http://www.jokot.pl, tam są też rozliczenia finansowe i praktycznie wszystkie koty do adopcji. Co do wątków - to
Jopop: viewtopic.php?f=1&t=137861
Agneska: viewtopic.php?f=1&t=138311
Aleba: viewtopic.php?f=1&t=108033
Alix: viewtopic.php?f=1&t=156522
Iwona: viewtopic.php?f=1&t=121771
Hania: viewtopic.php?f=1&t=151927
Anika: viewtopic.php?f=1&t=150622
@Freak: viewtopic.php?f=1&t=128453

Czasem współpracujemy też z (a raczej - czasem współpracują z nami też, bo to zależy od ich woli :) ):
OKI: viewtopic.php?f=1&t=154763
ASK@: viewtopic.php?f=13&t=156237
Anią: viewtopic.php?f=1&t=154138
Pchełeczką (dla każdego kota zakłada osobny wątek, obecnie ma od nas Gamonia): viewtopic.php?f=13&t=156004
Renatą: viewtopic.php?f=1&t=134432
Oraz osobami, których z tego co wiem nie ma na miau lub nie prowadzą własnych wątków.

Oczywiście mogłam coś pomylić, więc zachęcam bardziej kompetentne osoby do poprawiania :)
Ostatnio edytowano Śro wrz 18, 2013 10:06 przez Szalony Kot, łącznie edytowano 1 raz

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro wrz 18, 2013 10:03 Re: Fundacja JOKOT-PILNIE DT DLA KOCIĄT-ZA 5 DNI RUSZA BUDOW

Martynka, koniecznie dopisz DT u ASK@, zanim się na mnie obrazi na śmierć. :mrgreen: :wink:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]