Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 11, 2013 17:56 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

tu viewtopic.php?f=1&t=152781&start=30
potrzebna rada, maluszki potrzebują pomocy a nikt tam prawie nie zagląda

Basieńko...wybacz
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob maja 11, 2013 18:31 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

dziewczyny,

Bardzo was proszę o pomoc w decyzji jak rozdysponować pieniądze.
Bynajmniej nie chcę z tego uszczknąć nawet kawałka.
Po konsultacji, niestety uświadomiono mi, ze nie można chłopcom przekazywać tak dużych pieniędzy...
Wybaczcie mi, ja też zmieniam zdanie i uważam, że należy je rozdysponować przynajmniej częściowo inaczej.

Albo zakupić więcej karmy... albo jeśli znajdzie się ktoś w Szczytnie kto jest gotów zarządzać pieniędzmi i ewentualnie zakupić co będzie potrzeba, przekażę na jego konto lub dowiozę...
Niestety, mamy przykre doświadczenie, które pozwala nam sądzić, że chłopcy nie spożytkują tych pieniędzy w sposób właściwy. Ja przynajmniej, nie zaryzykuję, żeby całą ciężko przez was zarobioną kwotę przekazać bezpośrednio.

Proszę, poradźcie co robić.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob maja 11, 2013 19:23 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

O pieniądzach rozmawia się trudno zwłaszcza w tak dramatycznej sytuacji.

Zosiu (meksykanko) kupiłaś za swoje pieniądze całą karmę. Tą którą jutro wieziesz i tą która jest zamówiona w zooplusie (w poniedziałek pewnie dotrze do Szczytna). Jest to naprawdę ogromny zapas.
Będziesz mieć na dt kota/koty (z tego co wiem Bąbla na 100%), będziesz przewozić koty.
Moim zdaniem nie można się zgodzić na to, by meksykanka sama wszystko finansowała.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Sob maja 11, 2013 20:06 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Petka pisze:Dziewczyny nie możemy się zgodzić na to by meksykanka sama wszystko finansowała.

Ja się pod tym podpisuję całą sobą.
Zosieńko Kochana, piszesz: Bynajmniej nie chcę z tego uszczknąć nawet kawałka. Zosiu, Ty nie uszczkniesz dla siebie przecież! Z własnych pieniędzy poczyniłaś ogromne zakupy, szczerze... nie wyobrażam sobie, żebyś z własnych pieniędzy miała jeszcze opłacać przejazd przez całą Polskę. Naprawdę.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob maja 11, 2013 20:51 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Nowa_Sztno pisze:
Petka pisze:Dziewczyny nie możemy się zgodzić na to by meksykanka sama wszystko finansowała.

Ja się pod tym podpisuję całą sobą.
Zosieńko Kochana, piszesz: Bynajmniej nie chcę z tego uszczknąć nawet kawałka. Zosiu, Ty nie uszczkniesz dla siebie przecież! Z własnych pieniędzy poczyniłaś ogromne zakupy, szczerze... nie wyobrażam sobie, żebyś z własnych pieniędzy miała jeszcze opłacać przejazd przez całą Polskę. Naprawdę.

Ja też tak uważam.

Kochani mam wiadomości z ds Śnieżynki :1luvu: .Kicia jechała spokojnie,w samochodzie wyszła z kontenerka i usiadła na kolanach nowej Pani,prosiła o głaski.Teraz chodzi po domu,poznaje wszystkie kąty i jak na razie jest wszystko o.k.
Bądź szczęśliwa Śnieżynko :1luvu:
Ostatnio edytowano Sob maja 11, 2013 21:20 przez ACHA13, łącznie edytowano 1 raz

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Sob maja 11, 2013 21:00 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Super, żeby Śnieżynka dalej dawała radę.
Meksykanko, spokojnej podróży. I żeby wszystko udało się dobrze załatwić. Basię ucałuj, oczywiście.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob maja 11, 2013 21:06 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Jeżeli chodzi o pieniądze ja też przychylam się do tego co napisały dziewczyny powyżej :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob maja 11, 2013 23:28 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Zosiu zrób, jak dziewczyny radzą. Jedź bezpiecznie, Basię uściskaj. A pieniążki przydadzą się i Tobie.
Chłopcy mają ogromny zapas karmy kociej, a psią muszą nauczyć się też sami kupować. Muszą sobie wszystko zacząć układać.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Nie maja 12, 2013 5:19 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Dziewczyny,

Padł mi internet. .

Bardzo cieszę się ze szczęścia Śnieżynki. Ona od dawna była "pariasem" w tym stadzie. Zupełnie nie nadawała się do tak dużego kocińca. Nie miała szansy ani w kolejce do ludzkich rąk, ani do kuwety.
Jeżeli domek jest odpowiedzialny, będzie miała człowieka wyłącznie dla siebie.

Za chwilę wyjeżdżamy.
Trzymajcie kciuki. Bo jest kilka spraw do załatwienia a nie spodziewałam się, że będzie tak trudno (wstyd mi pisać, może przemawia przeze mnie rożalenie i kosmiczne zmęczenie... ale... oczekiwałam od wielu osób czegoś zupełnie innego :( ).
Dziękuję Julii, że zgodziła się pomóc w odebraniu i przechowaniu kotów jeżeli nie dojedziemy na wyznaczoną godzinę i nikt na nas nie będzie czekał.
Bardzo dziękuję, to w tej sytuacji ogromnie ważne.
Dziękuję serdecznie Reniferowi. To jego jedyny wolny dzień...

Plan jest taki.

Za chwilę wyjeżdżamy, jedziemy do Olsztyna do Basi (dziękuję Anetko za podanie adresu).

Z Olsztyna do Szczytna (Julio "szmaty" do schronu zapakowane, dziękuję za poświęcenie czasu na akcję ratunkową).

Jeśli się uda, to biegiem jedziemy do domu... i (mam nadzieję)... biegiem z powrotem do Poznania.
Wiem, że przerzucamy się z jerzykówką informacjami kto przewiezie chłopaków bialaków, ale wiem, ze jeśli tego nie zrobimy to Asia mimo babuni po ciężkiej operacji, rozbitego samochodu... itd... i tak sama przyjedzie do Warszawy.

Jeżeli wszystkie zaplanowane rzeczy się udadzą, w domu będziemy z powrotem jutro, czyli po 24.00.

W sprawach finansowych, decyzja jest taka:

300 złotych przekazuję Basi osobiście w kopercie (ona pewnie odda chłopcom, a oni wydadzą na to na co wydadzą, trudno, ale Basik się ucieszy. Przekażę serdeczne pozdrowienia).

450 złotych, które zostało na razie zatrzymuję. Będziemy radzić czy zakupić Basi odżywki czy inne potrzebne rzeczy, na przykład dla zwierzaków.

Dziewczynom wiozę 100 złotych ale zastanawiam się czy nie dorzucić z tej puli jeszcze "stówki".

Część karmy, którą obiecałam zawieźć chłopakom, wiozę do Poznania, i już.... najwyżej będzie dla bezdomniaków lub kotków z Fundacji.
W poniedziałek powinno przyjść do Achy to duże zamówienie. To jest decyzja ostateczna, nie ma dyskusji :oops:

Jeżeli o czymś zapomniałam, przypomnijcie.
Cały dzisiejszy dzień kontakt z nami jest tylko telefoniczny.

Dziękuję za kciuki. Bardzo się przydadzą (jestem kosmicznie zdenerwowana :oops: )
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie maja 12, 2013 5:24 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Spokojnej podróży.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie maja 12, 2013 6:45 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Zosia, genialny plan dzielenia pieniędzy, mocno popieram. I dorzuciłabym 100zł dziewczynom z Poznania, ale jako że nie mam finansowego udziału to tak piszę jedynie cichutko.
Bardzo trzymam kciuki! Pmiętajcie o sobie, odpoczywajcie też po drodze. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie maja 12, 2013 8:01 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Trzymam kciuki za spokojna i bezpieczną podróż :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Nie maja 12, 2013 8:21 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

Zosiu, Reniferze, jedźcie spokojnie i do zobaczenia za kilka godzin :ok:

meksykanka pisze:W sprawach finansowych, decyzja jest taka:

300 złotych przekazuję Basi osobiście w kopercie (ona pewnie odda chłopcom, a oni wydadzą na to na co wydadzą, trudno, ale Basik się ucieszy. Przekażę serdeczne pozdrowienia).

450 złotych, które zostało na razie zatrzymuję. Będziemy radzić czy zakupić Basi odżywki czy inne potrzebne rzeczy, na przykład dla zwierzaków.

Dziewczynom wiozę 100 złotych ale zastanawiam się czy nie dorzucić z tej puli jeszcze "stówki".

Część karmy, którą obiecałam zawieźć chłopakom, wiozę do Poznania, i już.... najwyżej będzie dla bezdomniaków lub kotków z Fundacji.
W poniedziałek powinno przyjść do Achy to duże zamówienie. To jest decyzja ostateczna, nie ma dyskusji :oops:

Ja również jestem za dorzuceniem stówki Dziewczynom :ok:
Ale Zosieńko, jak zwykle uparcie nie uwzględniłaś transportu, a ponieważ było kilka wpisów, które nijako "narzucały" Ci opłacenie transportu z uzbieranych pieniędzy, bardzo Cię proszę, żebyś to uszanowała.
Jeśli jednak jakoś Ci nie odpowiada opłacenie transportu ze wspólnych wpłat, to proponuję tu do rozważenia wszystkim darczyńcom opcję opłacenia z tych pieniędzy zamówienia, za które Zosia płaciła (bo jakoś dopiero teraz do mnie doszło, że TO zamówienie jest opłacone z prywatnych pieniędzy Zosi):

ZAMÓWIENIE: 30104592 08.05.2013 22:08

Ilość Artykuł Cena Suma
1 209781.3 - Royal Canin 10 kg + 2 kg- Sterilised 37 189,00 PLN 189,00 PLN
1 1.0 - - Kupon -20,52 PLN -20,52 PLN
4 335113.0 - Żwirek Benek Super Compact- 10 l (ok. 8,8 kg) 27,80 PLN 111,20 PLN
1 147103.2 - Pakiet mieszany Catessy kawałeczki w sosie- 48 x 100 g 51,80 PLN 51,80 PLN
1 207640.0 - Ciasteczka dla psa Bosch Biscuit Jagnięcina & Ryż- 1 kg 12,80 PLN 12,80 PLN
1 31317.0 - Felix Smakołyki w sosie, 6 x 400 g- Kaczka i Drób 21,80 PLN 21,80 PLN
1 110603.4 - Smilla Puszki z drobiem 6 x 400 g- Drób z sercami drobiowymi 23,80 PLN 23,80 PLN
1 1.4 - - Rabat zagraniczny czytaj dalej -3,88 PLN -3,88 PLN
1 1.5 - - Twoja zniżka -19,32 PLN -19,32 PLN
Do zapłaty: 366,68 PLN

W ten sposób rozliczone będą wszystkie uzbierane pieniądze, a jeśli będzie trzeba dozbierać na karmę/lecznie/inne Basiowych podopiecznych, zorganizujemy zbiórkę/bazarek raz jeszcze.
Co Wy na to?
Raz jeszcze przepraszam, że tu finansowe wstawki robię, nie zrozumcie mnie źle, ale mocno mi nie leży i bardzo mnie boli, że Zosia z Reniferem poza poświęconym czasem (jedynym dniem wolnym Renifera) wydali bardzo, bardzo dużo pieniędzy na zamówienie i transport.
Drogie Dziewczęta, przepraszam, że podeprę się poniżej również Waszymi wcześniejszymi wpisami, ale chciałabym jeszcze raz, mocno zaznaczyć nasze zdanie Zosi:
Petka pisze:Moim zdaniem nie można się zgodzić na to, by meksykanka sama wszystko finansowała.

ACHA13 pisze:Ja też tak uważam.

alab108 pisze:Jeżeli chodzi o pieniądze ja też przychylam się do tego co napisały dziewczyny powyżej :ok:

saintpaulia pisze:Zosiu zrób, jak dziewczyny radzą. Jedź bezpiecznie, Basię uściskaj. A pieniążki przydadzą się i Tobie.
Chłopcy mają ogromny zapas karmy kociej, a psią muszą nauczyć się też sami kupować. Muszą sobie wszystko zacząć układać.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Nie maja 12, 2013 8:24 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

meksykanko ,jest cudowną ,mądrą osobą ,trzymam kciuki za spokojną podróż :ok:
Uściskaj Basię ode mnie a i chłopakom powiedz dobre słowo ,ciężko dzieciakom. :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie maja 12, 2013 8:28 Re: Tymczasy u horacy7. Transport W-wa - Poznań szukany!

wierzę, że przekażecie Basi wszystkie nasze ciepłe myśli i życzenia :)
dla Was -życzenia spokojnej i owocnej podróży !
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

[poprzednia][następna]