Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 23, 2013 11:45 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Gratulacje w związku z Puszczykiem :D

Pewnie, że mam zdjęcia, mam cały wątek (niedawno odkurzony), toż z powodu Kociann zarejestrowałam się na forum :lol:
viewtopic.php?f=1&t=12234&start=435
Uprzedzam, że fotki z początku wątku mają już niedziałające linki, te na ostatnich stronach można jak najbardziej obejrzeć :)
Myślałam, że mnie sprawdziłaś pod kątem aktywności na forum - ja bym to zrobiła na Twoim miejscu, tzn. sprawdziłabym na wszelki wypadek, co dana osoba, która chce kota, pisała wcześniej, zwłaszcza o swoich futrach :wink:

A z wieści najświeższych - przestawiłam kocie miski Fairy do kuchni, zamknęłam łazienkę i włączyłam pralkę. Pralka to, jak się okazuje, mały pikuś, kicia zaszyła się w budce drapaka i tam siedzi (chyba tam też spała, w każdym razie stamtąd wyjrzała rano, kiedy zaczęłam ją wołać). Odkurzacz będzie na pewno straszniejszym potworem :twisted:
Koopale ciut lepsze, acz dalej śmierdzące i jeszcze dalekie od ideału :wink:
Kto ma koty, ten ma kłaki.
Trufelka & Merci & Wuzetek alias Pączusie Dwa i Sucharek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Od: Wto sty 13, 2004 12:22

Post » Sob mar 23, 2013 14:38 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Gdzieś trzeba mieszkać, budka drapaka może nawet lepsza od łazienki...
U nas też próba sprzątania...nareszcie włączyłam odkurzacz, przy Puszczyku nie miałam odwagi. :lol:

Odkurzacz zatkał się już kilka razy, dzisiaj... :ryk:

Historie rodzinne Twoich kotów przeczytam wieczorem, dzięki!
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Od: Pt paź 08, 2010 13:07

Post » Sob mar 23, 2013 22:26 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Już wiem, jest Skierka, Banshee i Mori. Dwie pierwsze w wieku 9 lat. A Mori?
Ile ma lat? Skierka piękna, najpiękniejsza pręguska, Banshee ma śmieszny nonio, a Mori to ta z patchworku trikolor? Fairy w białych skarpetkach ladnie wpisuje się w grę kolorów i plamek.
Tu jest moje stado:
viewtopic.php?f=1&t=145475

Mówię szczerze - mam za dużo o sunię Limkę, przez co jak coś biorę z konieczności na dt, jak teraz, to mam dużo za dużo. Nie wiem czy jasno się wyraziłam...?

Fairy jest fantastyczna,że już po tygodniu zostaje z rezydentkami i drapie drapak.

Są takie mądre kicie na świecie... :1luvu:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Sob mar 23, 2013 23:21 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Mori ma jakieś 7 lat, mam ją od Kicorka, też z forum :) A ona wyciągnęła tri ze schroniska w Józefowie. Mori (pierwotnie Zorrcia czy też Zorrunia) miała jednak szczęście, bo na kociarnię nie zdążyła trafić.

Fotki z dzisiaj - Fairy przestała reagować tak nerwowo na trzask migawki, możliwe, że dobry przykład Kociann Tri pomógł :D A drapak odkryła od razu drugiego dnia, po wypuszczeniu na pokoje :)
Pewnie, że mądra z niej kicia :mrgreen: Właśnie odkryła, że fajnie się leży na moim fotelu - w związku z czym nie mam gdzie usiąść :twisted: :lol:

Zabawa wędką z piórkami :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek

I zasłużone leżenie pokotem :mrgreen:
Obrazek

Fairy 20.12.15 :( Kocurra 24.01.2019 :( Skierka 6.10.2022 :( Mori 20.07.2023 :( Banshee 8.06.2024 :(

Petroniusz

Post » Sob mar 23, 2013 23:34 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

"A ona wyciągnęła tri ze schroniska w Józefowie. Mori (pierwotnie Zorrcia czy też Zorrunia) miała jednak szczęście, bo na kociarnię nie zdążyła trafić."

Co to znaczy?

Fairy luz/blues
Piórko jak sobie gryzie, nigdy nic złego nie przydażyło się tej Kici...niesamowita ona jest...
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Sob mar 23, 2013 23:47 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

W mordowaniu piórek i myszy Fairy jest niezła :) W ogóle nie wygląda na kota, którego jakiś ząb boli (a pewnie coś tam boli ją jednak).

lamiglowka pisze:"A ona wyciągnęła tri ze schroniska w Józefowie. Mori (pierwotnie Zorrcia czy też Zorrunia) miała jednak szczęście, bo na kociarnię nie zdążyła trafić."

W Józefowie większość kotów, jak pamiętam, kłębiła się na czymś w rodzaju osiatkowanego wybiegu i spora część była chora :( Mori była jeszcze w pomieszczeniach biura schroniska, kiedy zabrała ją stamtąd Kicorek, nie zdążyła się niczym zarazić, tylko robale miała. Podobno mała błąkała się po okolicy i dlatego trafiła do schroniska, nie wiadomo, czy ktoś ją wyrzucił, czy komuś zaginęła... ale i tak bym jej teraz nie oddała, mimo jej charakterrrku :twisted:
O Zorruni (mojej Mori) był osobny wątek, zanim do mnie trafiła:
viewtopic.php?f=13&t=35160&p=1400294&hilit=Zorrunia#p1400294
A Skierka i Banshee to siostrzyczki, ulicznice z Żoliborza, odłowiono je jako kociaki, miały koci katar (ich dwie siostry też znalazły dom przez forum).

Petroniusz

Post » Nie mar 24, 2013 11:56 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Obrazek

Powoli mi się układa : są dwie panny szara i czarna, czyli Skierka i Banshee i trikolorka Mori. Panny z Żoliborza,
a Mori z Józefowa. Bo Ty mieszkasz od strony Józefowa?
Przyznam ze wstydem, że jestem gapa i słabo orientuję się w okolicach Warszawy.

Tkwię na Starym Mieście, ale wyprowadzę się na Żoliborz, tak sobie wymyśliłam...
...oglądam mieszkania pod kątem balkonów i tarasów dla ogonów :ryk:

Czyli Fairy byłaby nr 4.

Mam 5, ale jeszcze dwie sunie (blondynka na tymczasie).

Najważniejsza jest miłość w rodzinie, że się tak wymądrze. Koty muszą się akceptować, lubić, kochać. U mnie wszystkie kicie kochają Fila nr 1. Przynajmniej jest jasna sytuacja :1luvu:
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Nie mar 24, 2013 13:18 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

lamiglowka pisze:Powoli mi się układa : są dwie panny szara i czarna, czyli Skierka i Banshee i trikolorka Mori. Panny z Żoliborza,
a Mori z Józefowa. Bo Ty mieszkasz od strony Józefowa?

A skąd :D Mieszkam od ponad 10 lat w Ursusie. Ale w schronisku w Józefowie, owszem, zdarzyło mi się być raz czy dwa.
A Mori to fachowo została określona jako szylkretka z białym, bo tylko łebek ma tri, a przeważa typowe szylkretowe umaszczenie :)
Jak ostatnio na wystawę kotów na obozowej dotarłam, to pytano mnie po obejrzeniu zdjęć Mori, czemu jej nie wystawiam, bo bestia faktycznie ładna jest :lol:

lamiglowka pisze:Najważniejsza jest miłość w rodzinie, że się tak wymądrze. Koty muszą się akceptować, lubić, kochać. U mnie wszystkie kicie kochają Fila nr 1. Przynajmniej jest jasna sytuacja :1luvu:

No, jakiejś wielkiej kociej miłości tobym u mnie nie spodziewała :wink: Skierka i Banshee kochają się, ale to siostrzyczki, Mori jest akceptowana, ale czasem obwieszcza sykiem i wrzaskiem, że jest źle traktowana (co niekoniecznie musi być prawdą, bo to lekka histeryczka), a Fairy musi sobie dopiero relacje poukładać.

Dzisiaj jest mały regres, panna chyba wyczuła, że wyciągnę odkurzacz, bo jakaś nieswoja była i się chowała, mam nadzieję, że nic jej nie boli :roll: Teraz siedzi za pralką, może jak wrócę za parę godzin (jadę na obiad do rodziny), to wyjdzie. No niestety, ilość kłaków w mieszkaniu była już porażająca i nie dało się uniknąć sprzątania :|

Petroniusz

Post » Pon mar 25, 2013 7:51 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Za odwage!

Juz widze jak by sie Mori przyssala do sedziego :1luvu: :lol:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon mar 25, 2013 21:56 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Jak tam Wróżka - czarnuszka? Że tak nieśmiało zagaję;] Bo to dzisiaj, co nie?
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Pon mar 25, 2013 22:25 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Już po - Zuza nas odwiozła do domu, pocieszała mnie i w ogóle. Zu :1luvu:

W sumie wyrwano pięć zębów, jednego kiełka z górnej szczęki, pozostałe cztery z żuchwy. Czytam teraz opis zabiegu i włos mi się jeży - parodontoza, kamień nazębny, stan zapalny, jakieś nadżerki, brrr. Biedne maleństwo :(

Fairy wybudziła się przez może kwadransem, wypełzła z transporterka i zataczając się zaczęła szukać kuwetki. Zaniosłam pełzaczka do łazienki, do niższej kuwetki. Kicia nie miała siły z niej nawet wyjść o własnych siłach. Wysiurała się i usiadła na mokrym żwirku, musiałam ją wyjąć, wytrzeć ubrudzone futerko. Teraz śpi pod fotelem, na posłanku i pod kocykiem, biedula :(

Chrupki pochowałam, wodę postawiłam na stole, poza zasięgiem kici, jutro dostanie wreszcie coś do jedzenia.

Ryczeć mi się chce z nerwów, najchętniej bym jakieś procenty spożyła, a mi nie wolno, bo na prochach jadę :roll:
Ostatnio edytowano Pon mar 25, 2013 23:15 przez Petroniusz, łącznie edytowano 4 razy

Petroniusz

Post » Pon mar 25, 2013 22:26 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Ale teraz juz bedzie coraz lepiej :)
Za ladne gojenie :ok:
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Pon mar 25, 2013 22:30 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

No mam nadzieję, że będzie lepiej.
Idę pod prysznic, może jakoś nerwy ze mnie gorąca woda spłucze.

Petroniusz

Post » Pon mar 25, 2013 23:00 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

Oranyjulek, ale operacja!!! Co Wy tam musiałyście przeżyć? Malutka Fairy, miała w buzie taką zapalną bombę! Niech tego Dziada gęś kopnie...Dostala antybiotyk??? A ja to wszystko przespałam, przemarzłam w piątek przy wydaniu Puszczyka i śpię jak niedźwiedź. Bidulka kochana, dzięki Zuzo, :1luvu: strasznie zimno z takim chorym kotem jeszcze zimniej...

A to przebudzenie! Petroniuszu, piszę na priva!
Jestem kotem

Soseki Natsume

lamiglowka

Post » Pon mar 25, 2013 23:05 Re: Fairy !!! RATUJEMY OKO PINGWINCE !

OMG! Aż mnie szczęka zabolała przy czytaniu.
Dr Ada mówiła, że może będzie trochę więcej roboty niż jeden ząb. Fairy nie bardzo chciała współpracować przy oglądaniu paszczy. Dużo tych zębów poszło... Będę trzymać kciuki, żeby się wszystko ładnie zagoiło i kicia szybko wróciła do formy. To dzielny kotek, chociaż mały ;)
Zobaczysz, że niedługo znów będzie cię budziła myszą o 5 nad ranem.

Mam nadzieję, że nie spłukałaś się za bardzo. Jeśli mi podasz nr konta, to się nieco dorzucę.
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

[poprzednia][następna]