Bielsk Podlaski, kocie sprawy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 10, 2013 14:14 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebny tymczas dla 2 kotek

A może ta fundacja, co Ci pomaga, by mogła kupić? Im by się pewnie też przydała, możemy na to ogłosić zbiórkę na WKDT...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon cze 24, 2013 23:19 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebny tymczas dla 2 kotek

18.06.2013. złapałam kotkę przy sklepie meblowym na Kazimierzowskiej w Bielsku Podlaskim, kotka była w wysokiej ciąży, już jest wysterylizowana, posiedziała 5 dni w lecznicy i dziś zwróciłam jej wolność

Obrazek
Obrazek

22.06.2013 byłam na cmentarzu w stronę Narwii i niestety nie mam dobrym wiadomości :(, widziałam jedną kotkę, która już urodziła, kociaków niestety nie udało mi się znaleźć

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Magdulka pisałaś, że na tym cmentarzu jest około 4-5 kotów, ja do te pory widziałam tylko 2 koty jednocześnie, według mnie koty przebywają na sąsiedniej działce, tam jest jakiś domek, ale nikt tam na codzień nie mieszka Obrazek
z wyłapaniem tych kotów na cmentarzu jest o tyle problem , że one pojawiają się na cmentarzu jak zaczyna się ściemniać i lecznica jest już zamknięta i nawet jak je złapię to nie mam gdzie ich przetrzymać do dnia następnego by można je było zawieźć do lecznicy na sterylizację
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Pon cze 24, 2013 23:29 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/zbieram na klatkę-łapkę!!!

FUNDACJA JAK PIES Z KOTEM KOLEJNY RAZ ZGODZIŁA SIĘ UDOSTĘPNIĆ SWOJE KONTO TYM RAZEM NA ZBIÓRKĘ NA KLATKĘ-ŁAPKĘ, jeśli ktoś zechciałby wesprzeć moje działania na rzecz kotów z Bielska Podlaskiego i okolic to można wpłacać pieniądze na poniższe konto, koniecznie z dopiskiem "klatka"

Fundacja Jak Pies z Kotem
ul. Migdałowa 10/21
02-796 Warszawa
48 2490 0005 0000 4500 1191 6352
tytułem: "klatka"
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Wto cze 25, 2013 9:41 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/zbieram na klatkę-łapkę!!!

Jaka ta kotka ostatnia z pod meblowego ładna. Dobrze, ze Ci sie udało, ale szkoda, ze musiala wrocic do swoich.

Do klatki pułapki ja sie dołożę po pierwszym. Potrzebna jest bardzo.
Sylwia, a moze wzielabys klatke ode mnie, tę, ktorą pozyczyłam z Białegostoku. Kurcze, ja bym przetrzymywała te koty i przed i po zabiegach, ale odleglosc paskudna, a tych pieniedzy na paliwo ciagle brak. Wściekam sie, ze mieszkam daleko od miasta. Pieniadze sa, chetna do roboty jest, to nie ma gdzie ich umiescic. Zawsze musi byc jakas przeszkoda.
Dobrze, ze w ogole to robisz Sylwia, dzieki za to dobra kobieto.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Nie cze 30, 2013 20:02 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/zbieram na klatkę-łapkę!!!

Zapraszam na bazarek organizowany na rzecz sterylek kotów z cmentarza w Bielsku Podlaskim :)
viewtopic.php?f=20&t=154339, może coś się spodoba lub przyda:)
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Śro lip 03, 2013 13:04 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/zbieram na klatkę-łapkę!!!

na osiedlu przy Jagiellońskiej w Bielsku Podlaskim przy bardzo ruchliwej drodze pod blokiem koczuje kotka z dwoma kociakami około 2-miesięcznymi, nie mam gdzie ich zabrać, najprawdopodobniej skończą pod kołami samochodu :cry:

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro lip 03, 2013 16:10 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/zbieram na klatkę-łapkę!!!

Te kociaki to już na starsze wyglądają, ja bym powiedziała, ze raczej 3, jak nie 4 miesiąc :oops: ale i tak bidy, bez domu :(

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lip 03, 2013 16:21 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/zbieram na klatkę-łapkę!!!

Szalony Kot pisze:Te kociaki to już na starsze wyglądają, ja bym powiedziała, ze raczej 3, jak nie 4 miesiąc :oops: ale i tak bidy, bez domu :(

Szalony Kocie te malizny mają nie więcej niż 3 miesiące (tak mi się wydaje), na jesień będę biegała za nimi by je wysterylizować/kastrować, na DT dla nich nie ma szans :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro lip 03, 2013 16:34 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/zbieram na klatkę-łapkę!!!

Szalony Kot pisze:Ech, szkoda, że tak krucho u Was z domami :(

domy może i by się znalazły, ale nikt nie będzie chciał kota prosto z ulicy, potrzebne DT a z tym jest totalna lipa w Bielsku i okolicach :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro lip 03, 2013 22:12 Re: Koty z Bielska Podlaskiego/potrzebne pieniądze na steryl

sylwia1982 pisze:Obrazek [/img][/url]

jeden z tych kotów to kocur, jak na razie widziałam na cmentarzu w jednym czasie dwa koty, jak się okazuje to kocur i kotka
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Śro lip 03, 2013 23:34 Re: Koty z Bielska Podl./potrzebne DT dla 2 kociaków!!!

Jakie sympatyczne te maluchy...kurcze, ta bezsilność...

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pt lip 05, 2013 6:26 Re: Koty z Bielska Podl./potrzebne DT dla 2 kociaków!!!

kurcze, jak jest kocur toi kotka zawsze się znajdzie...ehh...boje się myśleć co to będzie z tymi kotami, jak na prawdę zaczną się mnożyć :roll:
Sylwia, a żadnych kociaków nie widziałaś?
Obrazek

Magdulka

Od: Wto wrz 08, 2009 12:40

Post » Pt lip 05, 2013 9:31 Re: Koty z Bielska Podl./potrzebne DT dla 2 kociaków!!!

XmonikaX pisze:Jakie sympatyczne te maluchy...kurcze, ta bezsilność...

maluchy niestety zasilą szeregi bezdomnych kotów, nikt ich nie chce :cry:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Post » Pt lip 05, 2013 9:42 Re: Koty z Bielska Podl./potrzebne DT dla 2 kociaków!!!

Magdulka pisze:kurcze, jak jest kocur toi kotka zawsze się znajdzie...ehh...boje się myśleć co to będzie z tymi kotami, jak na prawdę zaczną się mnożyć :roll:
Sylwia, a żadnych kociaków nie widziałaś?

jak jestem na cmentarzu to zazwyczaj widzę po jednym kocie, przed ostatnio jak byłam na cmentarzu to była kotka, a teraz jak byłam był kocur, kociaków nie znalazłam, w poprzednich postach pisałam, że jest działka przylegająca do cmentarza na której jest domek działkowy, nikt tam nie mieszka i wydaję mi się, ze koty tam przebywają a na cmentarz przychodzą jak widzą że ludzie kręcą się po cmentarzu, kocur jeszcze jakoś wygląda, ale kotka jest strasznie zabiedzona, ostatnio zauważyłam, że jest jeszcze jakiś domek w polu po przeciwnej stronie cmentarza, może te koty tam żyją

zimą będzie ciężko tym kotom przeżyć na cmentarzu, ten domek koci, który stoi w zagajniku jest tak mały, że zmieszczą się do niego tylko malutkie kociaki, dorosły kot tam nie wejdzie, więc trzeba pomyśleć o kocich budkach na zimę, kocie budki mogę zrobić ale potrzebne mi materiały do wykonania, nie mam na to funduszy :(
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

[poprzednia][następna]