<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 24, 2012 13:13 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

nie stara i śliczna :)
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro paź 24, 2012 13:19 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

W rzeczywistości jest jeszcze ladniejsza :wink:
wstawiłam troszkę zdjęc i opisu w pierwszym poscie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 24, 2012 13:36 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia11 pisze:W rzeczywistości jest jeszcze ladniejsza :wink:

jest przepiękna :)
dzika?
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Śro paź 24, 2012 13:44 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

ruda32 pisze:
Marzenia11 pisze:W rzeczywistości jest jeszcze ladniejsza :wink:

jest przepiękna :)
dzika?

Kiedys usłyszałam od wetki, ze okreslenie "dziki kot" jest często nadużywane i źle rozumiane. Dziki kot to taki, który złapany wariuje i biega po ścianach, gryzie, drapie, rzuca się , jest agresywny - a wszystko to własnie z ogromnego przerażenia nową sytuacją i kontaktem z ludźmi.
Senioreczka jest ufna, daje się głaskac, zachowuje się spokojnie, ale jest przestraszona nową sytuacją i wyraxniepokazuje, że ona jej nie odpowiada. Skacze na drzwi bo chce się wydostac - bo tak ma w piwniczce: ma drabinkę i jak chce wyjśc to się wspina do okienka. O stałych mporach pomiaukuje - akurat takich gdy ja daję im jedzenie, a potem one razem biegają, ganiają się, wspinają po drzewach itp. Dlatego sądzę, ze jej dotychczasowe życie jej odpowiada i ze nie byłoby dla niej dobre zamknięcie jej teraz w mieszkaniu dlatego że nie boi się człowieka i jest ładna i szybko by znalazła dom.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro paź 24, 2012 14:02 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Obrazek mi się nie otwiera :(

a ja chora jestem :(
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Śro paź 24, 2012 14:09 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Już mi się otworzył. Ona jest piękna i nie kumam czemu ma na imię babciowo? Marzenia?

Puszysty ogon i piękne oczy, aż szkoda jej na dwór, ale skoro miałaby być nieszczęśliwa w zamknięciu to bez sensu, niech fruwa.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro paź 24, 2012 14:12 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

JolaJ pisze:Już mi się otworzył. Ona jest piękna i nie kumam czemu ma na imię babciowo? Marzenia?

Puszysty ogon i piękne oczy, aż szkoda jej na dwór, ale skoro miałaby być nieszczęśliwa w zamknięciu to bez sensu, niech fruwa.

Było ich 5. Jak mama je zostawiła to same sobie radziły. Miały taką styropianową budkę zropbioną przeze mnie i zawsze, jak przychodziłam i wołałam towarzystwo do jedzenia to najpierw w otworze budki pojawiała się Senioreczka. Puchata morda siadała i się rozglądała, dośc długo, tyle ile jej było trzeba czasu żeby stwierdzic że jest bezpiecznie i że pozostałe maluchy mogą wyjśc i jesc. Jak tak siedziała w tym okienku to wyglądała jak senior rodu, który tego swojego rodu pilnuje. Dlatego dostała tak na imię.

Marzenia11

Post » Śro paź 24, 2012 14:15 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Rozumiem :oops:
Piękna historyjka. Te koty to są jednak mądre.
Jak Twoje demony domowe?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro paź 24, 2012 14:22 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

JolaJ pisze:Rozumiem :oops:
Piękna historyjka. Te koty to są jednak mądre.
Jak Twoje demony domowe?

Bardzo średnio delikatnie rzecz nazywając.
Mika gluci, sapie, kicha, ale jeszcze nie włączyłam antybiotyku choc szanse zę sobie poradzi bez niego są coraz mniejsze.
DeeDunia ma bakterię jakąś okropną i perspektywy średnie tzn jakoś w sumie nie najgorsze, no ale... miesiąc walik z antybiotykiem do pyska - dużym i gorzkim. łapanie i wpychanie jej tabletki to okropny dla niej stres - dzisiaj wyrwała sobie 4 kładki duże futra próbując sie uwolnic. Mika i DeeDee boją się mnie jak ognia. A jeszcze się dowiedziałam, ze jedna koteczka mojej siostry wylazła z domu i nie ma jej już dłuższy czas tzn dwie noce i dziisiaj drugi dzień.... wszędzie stres, gdzie się nie obrocę.
Lolek tez kicha, ale daje radę jakoś narazie. A przeciez u niego herpes tylko czycha aby się obudzic.

Marzenia11

Post » Śro paź 24, 2012 14:26 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

No to tak samo dobrze jak wszędzie :|
Obrazek Obrazek

JolaJ

Post » Śro paź 24, 2012 14:55 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

JolaJ pisze:No to tak samo dobrze jak wszędzie :|

ufff.... Szaronka wróciła :D

Marzenia11

Post » Śro paź 24, 2012 16:11 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

A Lolek ma ogromnego świerzba - właśnie mu zajrzałam do uszu. Od razu w ruch poszedł oridermyl i mam już w domu 3 obrazone na mnie koty spierdzielające na mój widok. :|

Marzenia11

Post » Śro paź 24, 2012 17:46 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Marzenia11 pisze:A Lolek ma ogromnego świerzba - właśnie mu zajrzałam do uszu. Od razu w ruch poszedł oridermyl i mam już w domu 3 obrazone na mnie koty spierdzielające na mój widok. :|

a skąd mu się swierzb wziął? Ten ostatni maluch- Pycho miał?

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Śro paź 24, 2012 17:50 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

asia2 pisze:
Marzenia11 pisze:A Lolek ma ogromnego świerzba - właśnie mu zajrzałam do uszu. Od razu w ruch poszedł oridermyl i mam już w domu 3 obrazone na mnie koty spierdzielające na mój widok. :|

a skąd mu się swierzb wziął? Ten ostatni maluch- Pycho miał?

wstyd się przyznac ale to u nich rodzinne było od początku, już był prawie nc tedy zapominałam wkrapiac masc no i nie doleczyłam i się odnawia... :oops: :oops: :oops: Asia - moze wezmę Senioreczkę jutro, co?

Marzenia11

Post » Śro paź 24, 2012 18:38 Re: <2>Ruda Łapa-ikona mojego podwórka-pojechała do domu.

Odrobaczyłam drugi raz łapka, ale Białowąs się obrzydliwie wypiąl - siedział z naburmuszoną miną i patrzył w kawałek indyka jak w gnat aż w końcu poszedł sobie. wczesniej probował coś pomemłac więc w efekcie dwie tabletki milbemaxu poszły do kosza. No to się zdziebko wku...rzyłam.

Marzenia11

[poprzednia][następna]