PESTKA - pokonała ją choroba :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 22, 2013 22:03 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Bardzo dziękuję za saszetki. :1luvu: Dzięki Tobie i Bluette nie muszę się chociaż o nią martwić, bo Cola znowu jest na granicy...
Cola jest bardzo ważna w wątku Pestki: od kiedy pojawiła sie w naszym domu w Pestce ostatecznie coś się przełamało na dobre. I idzie lawinowo.
Do grudnia pozwoliła mi wziąć się na ręce, ale pod warunkiem, że wychodziłyśmy na korytarz: ja paliłam papieroska, ona się ocierała. Kursowała między transporterem, kuwetą i miską. Miska musiała być maksymalnie blisko, bo przy byle ruchu potrafiła nie zjeść do końca, tylko się chowała. Dużo spała i właściwie była więźniem w naszym domu.
Gdy podpatrzyła jak Cola się bawi, zaczęła bawić się tasiemką od mojej piżamy. Potem pozwoliła nam bawić się tą tasiemką. Teraz co wieczór i na dzień dobry bawi się z kimkolwiek kulkami na taśmie.
Potrafi się nawet położyć podczas zabawy na plecach, a przy tak nieufnym kocie to spory sukces.
Zaczęła też chodzić po całym pokoju, sypiać na parapecie i psim posłaniu. Pies, który ją przerażał i gonił dostał takiego strzała, że teraz to on się boi. Jeszcze ucieka , gdy podchodzisz do niej blisko. Ale jak unikam kontaktu wzrokowego to zostaje na miejscu.
No i matkuje Coli, tzn, jak Mruczek podczas zabawy za mocno ją przydusi, Pestka biegnie na ratunek.
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Wto sty 22, 2013 22:59 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Monikaa pisze:Na szczęście nowotworowe sprawy ma za sobą. Kreatynina cholernie wzrosła i należałoby wykonać jeszcze badania tarczycy, ale to dopiero po wypłacie.
Haniu :1luvu:
Czy mogłabym dostać jeszcze parę saszetek? :oops:
Bardzo potrzebne ipaktine, bo fosforany podniesione są. :oops:

Ja mam Ipakitine,po mojej Gosi jakieś pół opakowania,ona jej nie bardzo lubi,używamy alusalu,także mogę Ci wysłać ,podaj tylko adres na pw :)
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Śro sty 23, 2013 8:07 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Wczoraj wysłałam. :D
W tym tygodniu myślę, że dojdzie.
A za Colę kciuki trzymam i myślę, że dobrze będzie, bo dziewczynka waleczna i się nie poddaje.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Śro sty 23, 2013 18:07 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Już mam!!!! :1luvu:
Dziękuję za waszą hojność i bezinteresowność :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Pon sty 28, 2013 21:19 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Przyszła ipaktine!
Anusia27 :1luvu:
Naczytałam się, że koty nie bardzo ją jedzą, więc zrobiłam z metki kulki ipaktinowo-metkowe.
Wciągła jak odkurzacz :lol:
W przyszłym tygodniu robimy badania trzustkowe i nerkowe. Mam nadzieję na poprawę wyników, bo stan psychiczny Pestki jest po prostu super: bawi się, strzela psa po pysku, nawet chomika wyczaiła i korzysta z resztą kotów z tego "specjalnego kociego DVD". Daje się głaskać, wyczesać, brać na ręce...
Mam nadzieję, że ten błogostan potrwa jeszcze choć kilka lat :wink:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Pon sty 28, 2013 22:14 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Monikaa pisze:Mam nadzieję, że ten błogostan potrwa jeszcze choć kilka lat :wink:

Potrwa :1luvu:

Bardzo dziękujemy za pomoc dla Pestki :1luvu: a Monice za opiekę nad nią :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Wto sty 29, 2013 21:43 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Monikaa pisze:Przyszła ipaktine!
Anusia27 :1luvu:
Naczytałam się, że koty nie bardzo ją jedzą, więc zrobiłam z metki kulki ipaktinowo-metkowe.
Wciągła jak odkurzacz :lol:
W przyszłym tygodniu robimy badania trzustkowe i nerkowe. Mam nadzieję na poprawę wyników, bo stan psychiczny Pestki jest po prostu super: bawi się, strzela psa po pysku, nawet chomika wyczaiła i korzysta z resztą kotów z tego "specjalnego kociego DVD". Daje się głaskać, wyczesać, brać na ręce...
Mam nadzieję, że ten błogostan potrwa jeszcze choć kilka lat :wink:

Super,że już doszło:)

Trzymam kciuki za dobre wyniki,ale jak nawet się nie poprawią,to nie ma co się na zapas przejmować,u mojej Gosi był okres,kiedy wyniki były coraz gorsze a samopoczucie Gosiaczka coraz lepsze :roll: Nie wiem dlaczego,ale teraz wiem czemu się mówi,że ''leczy się kota a nie wyniki '':)
Pestce życzę dużo zdrowia i lat życia w świetnym samopoczuciu :ok:
Obrazek Asia 1.02.2010 (*)- śpij malutka:( Zawsze będziemy o Tobie pamiętać.
Obrazek Gosiek i Szarcia.Obrazek ZAPRASZAMY

anusia27

Od: Pt kwi 02, 2010 10:35

Post » Nie lut 10, 2013 15:53 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Wgrałam parę zdjęć z życia Pestki.
Przyszła jako kot dziki, bojący się wszystkiego. Pierwszy miesiąc spędziła w klatce u Justyny, przez kolejny u mnie za telewizorem i kolejne dwa miesiące w transporterku.
Gdyby dostała wcześniej szansę na dom, byłaby prawdziwym miziakiem i przytulakiem.
U mnie jest kotem, który rano i wieczorem bawi się myszą na sznurku, dużo przesypia a jak ma ochotę, to domaga się głaskania, w trakcie którego pociera pyszczkiem o wszystko:kolana, fotel, krzesło...Nieufny do obcych, daje wyraźnie znać, jak coś się jej nie podoba.
Ciężko byłoby nam bez niej, bardzo ją pokochałam, jest zdecydowanie moim ulubieńcem.
Jeśli jednak znalazłby się dla niej spokojny dom, gdzie byłaby jedynakiem lub towarzystwem dla innego nerkowca, oddam bez wahania. Boli mnie, że nie jestem w stanie do końca rozdzielić karmy- to z pewnością życia jej nie przedłuża. Tym niemniej pozostałe dwa koty pokazały jej, że życie nie kończy się na transporterku i wyciągnęły ją do życia.

Na kolanach:
Obrazek

Przy zabawie:
Obrazek

Żadna wyżerka nie może obejść sie bez Pestki
Obrazek

A tu w ustronnym miejscu (moja szafa) razem z Colą:
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Czw mar 07, 2013 22:54 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Niestety, kreatynina jest na poziomie 3,0 :cry:
Od jutra będziemy ją nawadniać :cry:
Mocznik 180, wyniki tarczycowe w porządku :|
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Nie mar 10, 2013 10:50 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

:( Trzymam kciuki...

Cudak1

Post » Nie mar 10, 2013 18:55 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Cudak1 pisze::( Trzymam kciuki...

I ja też :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

Post » Czw cze 20, 2013 7:58 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Co słychać u Pestki? Jak zdrówko?

Zapraszam na wątek: viewtopic.php?f=1&t=153988 Pilnie potrzebna pomoc...

Cudak1

Post » Pon cze 24, 2013 12:46 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Jest bardzo źle :cry:
Przestała jesć- mocznik pow. 300, kreatynina 7.
przez welflon leci kroplówka :cry:
może uda się wypłukać :(
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Pon cze 24, 2013 12:52 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

....Cudak1, doczytałam wątek, ale nie jestem w stanie pomóc. Dopiero zaszczepiłam Colę po pp, Mruczek ma jakieś zmiany neurologiczne, Brutal miał wycinany nowotwór, a teraz Pestucha :cry:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Pon cze 24, 2013 12:52 Re: PESTKA ma chore nerki, w DT, potrzebny RENAL saszetki!

Monikaa pisze:Jest bardzo źle :cry:
Przestała jesć- mocznik pow. 300, kreatynina 7.
przez welflon leci kroplówka :cry:
może uda się wypłukać :(

My wyciągnęliśmy (tzn wet wyciągnął Burasa kocur był tydzień w szpitaliku) Burasek miał crea powyżej 9 i mocznik ponad 400 ogólnie kot w tragicznym stanie :(
Wy też dacie radę trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Może na nerkowy pomogą jeszcze
Ostatnio edytowano Pon cze 24, 2013 14:37 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]