Sosnowiec Kocia Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 06, 2012 8:52 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

No i jest jeszcze Klaudynka, też młodziutka. Może tej osobie chodziło o całkiem małego kotka :roll:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt kwi 06, 2012 9:03 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Ktoś na FB czytałam, że był zainteresowany adopcją Klaudyny :) czy to aktualne jest ? ona chyba też ma max 4/5 msc ?

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt kwi 06, 2012 9:16 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Klaudynka jest przeeecudna :D :1luvu: :1luvu: :1luvu: bardzo kocha człowieka :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt kwi 06, 2012 11:54 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

edisza pisze:Mam pytanie.
Koleżanka od mojego kolegi chce kotka, ale małego... dzwoniła podobno do którejś z Was z pytaniem czy są małe kotki w Chatce, dowiedziała się, że nie ma młodych. A moje pytanie brzmi, czy w Schronisku są kociaki do adopcji ??

To chyba ze mna rozmawiała.
Ale pytała o malutkiego kotka. Mówiłam równiez że w schronisku narazie nie ma, ale żeby śledziła stronę (podałam jej namiary na stronę schroniska) i oczywiście zaproponowałam większego kotka , ale pani chciała małego bo dla dziecka i na wsi jak bywają to takie małe są najfajniejsze
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 06, 2012 12:22 re: sosnowiec kocia chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Wybaczcie to co napisze,ale może niech Pani idzie do sklepu z zabawkami i niech kupi dziecku kota-maskotke, a nie małego zwierzaka bo dziecko ma teraz taki kaprys, a jak dziecku sie kot znudzi, no i przecież kot rośnie nie będzie już taki malutki.

Przykłady z jakimi miałam do czynienia niedawno
1.Kot zabrany dla wnuczki(dziecko w wieku 9lat) teraz kot lata całymi dniami po osiedlu i jada na kociej stołówce z moimi wolno-żyjącymi. "Jak dla mnie to nie musi wraca do domu, bo on tylko dla wnuczki" rozmowa z babą nawet sensu nie miała bo ona swoje a My swoje. :!: i co muszę kota łapać do kastracji.
2.Kot wzięty dla dziecka(dziecko w wieku 3lat) kot wypuszczany z parteru na podwórko jada w kociej stołówce. Na noc brany do domu.
3.Dwa dni temu kot około roczny wypadł w balkonu na czwartym piętrze(nie wiadomo co z nim nie ma go do dzisiaj-na kocią stołówkę nie przychodzi)kot wzięty dla dziecka wiek 13lat .Dziecko bardzo płacze, matka do mnie "Jak dla mnie to on nie musi wracać, ale syn tak płacze za nim" Koniec rozmowy z kobietą :!: bo nie nawet nie chciała mnie słuchać, że kot to nie zabawka.
4.Dziecko wiek 8lat idzie z psem do piaskownicy i bawi się z nim(zakopuje psa w piaskownicy, sypie piachem w pyszczek.
5.Dziecko zostawia szczeniaka pod samochodem i idzie bawić się do piaskownicy.

CatAngel

Post » Pt kwi 06, 2012 12:50 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

O tym samym pomyślałam :roll:
A co do osoby chetnej na Klaudynke to owszem jedną pani wyraziła chęć pisząc "chce go, jak mam kota odebrać" ale o tym czy adopcja dojdzie do skutku zależy wiele czynników. Wieczorem prześle numer kontaktowy do nas zaintewszesniej pani i zobaczymy.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt kwi 06, 2012 12:56 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Bardzo ważne!
Marzena jest na pogotowiu (to raczej nic poważnego) nie zrobi wieczornego dyżuru, czy ktoś da radę ją zastąpić?

Cookie1706

Post » Pt kwi 06, 2012 13:20 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Cookie1706 pisze:Bardzo ważne!
Marzena jest na pogotowiu (to raczej nic poważnego) nie zrobi wieczornego dyżuru, czy ktoś da radę ją zastąpić?

My Możemy i tak jesteśmy u Lundka, więc to nie problem dla nas :)

Oczywiście jeżeli ktoś inny chce to proszę :)

CatAngel

Post » Pt kwi 06, 2012 13:31 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Nie znam dokładnie tej sytuacji, ale każdy mały kot, pies, nawet królik kiedyś urośnie i trzeba się z tym liczyć, no kurde... bez przesady. Kolega nie przekazywał mi szczegółów, a prosił tylko czy mogę jakoś mu pomóc znaleźć małego kotka, więc napisałam posta.
W ogóle, to między małym a małym jest różnica, bo albo chodzi o młodego, albo takiego co nie urośnie ogromny, np. podobno nasza Inka nie będzie z tych 'dużych' kotów, więc też będzie zawsze taka mała :) może o coś takiego kobicie chodziło? no albo serio liczyła na kociaka, który przez całe życie będzie puchaty jak kociak i mały jak kociak... no to się przeliczyła...
A ona mówiła, że dla dziecka? a ona nie chce tego kota?? tylko samo dziecko? jak tak, to może ten kot skończyć jak większość 'prezentów' gdy się znudzą... Tak jak to napisane wyżej.

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Pt kwi 06, 2012 13:53 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

CatAngel pisze:
Cookie1706 pisze:Bardzo ważne!

My Możemy i tak jesteśmy u Lundka, więc to nie problem dla nas :)

Oczywiście jeżeli ktoś inny chce to proszę :)

Bardzo dziękuje po raz kolejny :wink:

Cookie1706

Post » Pt kwi 06, 2012 15:37 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Catangel a czy Ty będziesz samochodem. Bo jest kot do odebrania z Almavetu.... Ten czarny z grupy 3 wypasionych. Ma zapalenie pęcherza, pęcherz był też zatkany ale już ok. Nie ma mieć żadnej diety a jedynie 2x doba tabletki. Dostał kroplówkę. TRzeba go odebrać do 17.50

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt kwi 06, 2012 15:40 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Pilne
Potrzebuję pilnie nr tel do CatAngel
(W Almavecie jest do odebrania Czarny po badaniach. Muszę ustalić kto go odbierze, bo na Święta przecież nie może zostać.)

Sprawa już załatwiona
Ostatnio edytowano Pt kwi 06, 2012 15:54 przez Iwona11, łącznie edytowano 1 raz

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt kwi 06, 2012 15:43 Re: Sosnowiec Kocia Chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Iwona11 pisze:Pilne
Potrzebuję pilnie nr tel do CatAngel
(W Almavecie jest do odebrania Czarny po badaniach. Muszę ustalić kto go odbierze, bo na Święta przecież nie może zostać.)

Teresa chyba ma telefon
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 06, 2012 15:54 re: sosnowiec kocia chatka dalsze perypetie i nowe kociaki

Teresa dzwonila do nas wlasnie jedziemy po czarnego :-) tzn o 17.50 jest odbiór pisze z tel przepraszam za błedy.

CatAngel

Post » Pt kwi 06, 2012 16:30 Re: re: sosnowiec kocia chatka dalsze perypetie i nowe kocia

CatAngel pisze:Teresa dzwonila do nas wlasnie jedziemy po czarnego :-) tzn o 17.50 jest odbiór pisze z tel przepraszam za błedy.

Dzięki wielkie. A tak w ogóle to może podaj wszystkim swój numer :P

Aha złapałyśmy z Martą dziś kotkę z działek na Kalinowej. Jest dzika - chce uciekać na boksy - trzeba uważać!! Ma na imię Kalinka i chyba ma lekki katar - trzeba obserwować, w czwartek jest zapisana na ciach

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

[poprzednia][następna]