Moja bezdomna kociarnia... zapraszam na nowy wątek :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 13, 2012 18:43 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Nakarmiłam dzisiaj koty. Martwi mnie to, że nie widzę kilku kotów z działek. Tak się ucieszyłam, jak zobaczyłam dzisiaj burą kotkę, której nie widziałam od bardzo długiego czasu ! Ale i tak brakuje mi kilku kotów :( Nie wiem, czy to ja nie mogę na nie trafić, czy coś im się stało :(

Zaginęło mi też parę innych kotów z innych stadek :cry: Mam jednak nadzieję, że to ja po prostu nie mogę ich złapać. Chociaż na to, że kocurki się jeszcze pojawią, to nie liczę... :(

Na środę mam transport do Warszawy, a więc i inne miasta po drodze wchodzą w grę. Czy ktoś wziąłby chociaż jednego malucha na tymczas ? :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon paź 15, 2012 18:49 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Koteńka pojechała do DT do Koszalina :ok: :1luvu:
Obrazek

Jeszcze dwójka jej rodzeństwa czeka na miejsce... Czarna kicia jest u mnie. Jest już oswojona, mizialska i mrucząca :) Jak znajdę chwilę czasu, to wrzucę zdjęcia.

Jedna z kotnych kotek ma już duży brzuch... Jak w tym tygodniu nie uda mi się jej złapać, to podejrzewam, że będzie po wszystkim....

Na piątek planuję jeszcze sterylki dwóch kotek z gospodarstwa, o których pisałam. Jak mówiła karmicielka- podobno gospodarze pozbyli się maleństw........................................

Maja musi w trybie natychmiastowym znaleźć dom. Jest hałaśliwa i przy takiej liczbie zwierząt w domu jest to drażniące. Ja jakoś wytrzymuję, ale reszta domowników nie i Maja musi jak najprędzej znaleźć nowy dom...
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 16, 2012 5:36 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Kinia jak masz coś typowo na gospodarstwo i 100% pewność, że nie ucieknie z nowego miejsca zaraz po twoim wyjeździe to mogę podać ci namiary na ludzi, którzy ewentualnie wzięliby do siebie. Oczywiście wysterylizowaliby i jedzenia tez byłoby w bród.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto paź 16, 2012 16:29 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Dyktatura pisze:Kinia jak masz coś typowo na gospodarstwo i 100% pewność, że nie ucieknie z nowego miejsca zaraz po twoim wyjeździe to mogę podać ci namiary na ludzi, którzy ewentualnie wzięliby do siebie. Oczywiście wysterylizowaliby i jedzenia tez byłoby w bród.

Poszło pw :)
Obrazek

kinia098

Post » Śro paź 17, 2012 5:39 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Odpisałam :)

Dyktatura

Post » Śro paź 17, 2012 18:09 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Matka Pufki okociła się.....
Obrazek

kinia098

Post » Pt paź 19, 2012 19:35 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

To moja czarna tymczaska, a właściwie, to już była tymczaska ;)
Obrazek

Kicię zawiozłam dzisiaj do DS w Słupsku. Będzie mieszkała aż na 9 piętrze. Dziękuję Dyktaturze za wizytę przed adopcyjną :1luvu:

Jutro wstawię wydatki i opiszę resztę.

Znalazła się właścicielka Mai. Jestem z nią w kontakcie, ale już w pierwszym mailu napisała, że nie weźmie Mai z powrotem.
Obrazek

kinia098

Post » Sob paź 20, 2012 5:30 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Może to i lepiej, że nie weźmie jej z powrotem. Bo gdyby ją wzięła to wiesz czy by psa nie traktowała źle.

Dyktatura

Post » Nie paź 21, 2012 9:23 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Dyktatura pisze:Może to i lepiej, że nie weźmie jej z powrotem. Bo gdyby ją wzięła to wiesz czy by psa nie traktowała źle.

Już wszystko wiem. Maja źle nie miała u właścicielki, strach jej pozostał z dzieciństwa zanim została zabrana z podwórka.
Obrazek

kinia098

Post » Nie paź 21, 2012 11:19 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Kociątko z Koszalina, dokładniej z mojego domu dostała robocze imie Barcelona.
Lata za wszystkimi w domu, do kuwety leci jak na skrzydłach.
Jest ogromnym niejadkiem... Od czasu do czasu chrupie suche, a mokrego nie chce w ogóle... Moze przyzwyczaiła się do jedzenia mokrego z biedronki.
Dała sobie obciąć pazurki, wyczyścić uszka.
Wskakuje na akwarium skoczków. Skoczki w życiu kota nie widziała, wiec przychodza do szyby i sie patrza, a Barca sie wkurza.
Lata za psem, który jej nie lubi.

Bawi się ciągle piłeczką, która ma opinie 'całkowicie nielubianej przez koty'
Jedna z moich fretek ją użarła więc nie będzie łączenia. Na razie.
Ciągle wspina sie nam po plecach i spi na ramieniu, na laptopie albo na klawiaturze...

veredus

Od: Wto sie 17, 2010 12:06

Post » Nie paź 21, 2012 19:01 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Aż dziwne, że nie chce mokrego ;) Jeszcze trochę i będziemy szukać jej domku :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Wto paź 23, 2012 16:48 Re: Koty Darłowo- kociaki i kotne kotki. Ratujcie...pilne DT

Za bilety do Słupska ( transport czarnulki do DS ) wyszło 22,60zł. Umówiłam się też z DS, że zapłacę za odrobaczanie, pchełki, bo kicia pojechała bez niczego. Nie chciałyśmy z Panią dłużej przedłużać i dlatego tak wyszło.

Inne wydatki:
-4,60zł- bilet,
-3,98zł- 2 puszki Kitty z Biedronki,

U nas bez zmian. Pufka szuka DS, Maja też. Kociaki nadal szukają DT.
Obrazek

kinia098

Post » Śro paź 24, 2012 18:26 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... jedna z kotek się okocił

Hejka, Koszalin się odzywa. Mam nietypową sytuację - znalazłam domek dla kota, który tuż przed zabraniem na kastrację sam sobie znalazł domek. Teraz znaleziony przeze mnie domek czeka, a kota nie ma. Może jest w Darłowie około roczny biało-bury kocurek, kastrowany, miziasty, gotowy zaprzyjaźnić się z dwoma innymi kocurkami i kociolubnym psem? Skoro już jest domek, to szkoda żeby przepadł, a najlepiej żeby trafił do niego kot z naszej okolicy, tym bardziej że o domki tutaj wcale nie tak łatwo.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw paź 25, 2012 15:26 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... jedna z kotek się okocił

MB&Ofelia pisze:Hejka, Koszalin się odzywa. Mam nietypową sytuację - znalazłam domek dla kota, który tuż przed zabraniem na kastrację sam sobie znalazł domek. Teraz znaleziony przeze mnie domek czeka, a kota nie ma. Może jest w Darłowie około roczny biało-bury kocurek, kastrowany, miziasty, gotowy zaprzyjaźnić się z dwoma innymi kocurkami i kociolubnym psem? Skoro już jest domek, to szkoda żeby przepadł, a najlepiej żeby trafił do niego kot z naszej okolicy, tym bardziej że o domki tutaj wcale nie tak łatwo.

Mam biało-burego fajnego kocurka, ale on ma około 3,5-4 miesiące no i nie jest całkiem oswojony :( Zapytam jeszcze znajomej z Jarosławca, czy nie ma takowego kocurka. :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Czw paź 25, 2012 16:42 Re: Koty Darłowo- kocięta bez DT... jedna z kotek się okocił

MB&Ofelia pisze:Hejka, Koszalin się odzywa. Mam nietypową sytuację - znalazłam domek dla kota, który tuż przed zabraniem na kastrację sam sobie znalazł domek. Teraz znaleziony przeze mnie domek czeka, a kota nie ma. Może jest w Darłowie około roczny biało-bury kocurek, kastrowany, miziasty, gotowy zaprzyjaźnić się z dwoma innymi kocurkami i kociolubnym psem? Skoro już jest domek, to szkoda żeby przepadł, a najlepiej żeby trafił do niego kot z naszej okolicy, tym bardziej że o domki tutaj wcale nie tak łatwo.

A może powiedz im, ze zaistniała taka sytuacja i może chcą innego kotka.

Dyktatura

[poprzednia][następna]