Żywot Cypisa, Gacka i Kasi - stawiamy się do raportu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 19, 2004 12:40

czterej pancerni.... i piesy dwa :)
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Gacusiowa

Od: Wto gru 09, 2003 12:22

Post » Wto paź 19, 2004 12:51

Gacusiowa Mama pisze:Przystojny jestem....

no powiedzcie ze nie ;)
http://upload.miau.pl/29266.jpg
http://upload.miau.pl/29267.jpg
http://upload.miau.pl/29268.jpg
http://upload.miau.pl/29269.jpg
http://upload.miau.pl/29270.jpg
http://upload.miau.pl/29271.jpg

.... tylko mi teraz czekac przyszlo na Gacusia sesje podlampowa :D...

8O Atrakcyjny Kazimierz ...ekhem..to znaczy Cypisek :lol:

Przystojny i to bardzo :love: . Ten kolor, ten kształt, ten wyraz pyszczka :love:

smilla

Od: Sob lut 14, 2004 19:52

Post » Wto paź 19, 2004 12:57

Wybitnie przystojny facet :D :D :D :D

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto paź 19, 2004 13:38

dziękujemy :mrgreen:

to ja mam jeszcze jedno pytanie....
ostatnio ze 2 razy zdarzyło się, że znalazłam na podłodze żółte plamy - myślałam na początku że siuśki, ale zapachowo mi się nie bardzo zgadzają - wychodzi, że pawiki... tylko nie wiem który to bo przy mnie się to nie zdarzyło... co mogą oznaczać, czego być objawem takie żółte pawie?
w sobotę będziemy się badać - krewka, siusiu, na nereczki i wątróbki - i chipować Cypka... o zrobienie jakich badań powinnam szczególnie poprosić? jakieś pytania zadać? nigdy nie chodziłam z kotami na badania to nie wiem :oops:

Gacusiowa

Post » Wto paź 19, 2004 13:51

Morijka mi tez takie zolte placki robi, z tym, ze w srodku placka lezy artystycznie zwiniety kawalek listka papirusa. Moze to taka moda? :)

Tez sie zmartwilam poczatkowo, ale z tego co dowiedzialam sie od mojej wetki to sa to typowe wydzieliny z przewodu pokarmowego w trakcie odklaczania sie samoistnego.
Buziorki od Piro i Morii! Roja tez caluje
Obrazek Obrazek Obrazek
Zorra w krainie wiecznych łowów!

Archiesa

Od: Nie mar 21, 2004 16:25

Post » Wto paź 19, 2004 14:17

hmmm my sie pastą odkłaczamy... w miarę regularnie :oops: ...
a takie z kłaczkiem pawiki mają troszki inny kolorek - też już widziałam...

jakie badania mam kazać zrobić chłopakom coby sprawdzić ich stan ogólny i najważniejsze organy?

Gacusiowa

Post » Wto paź 19, 2004 14:44

Piękne kocisko Ci rośnie :) Jak Ty robisz te zdjęcia, że on nie mruży oczu ? Ja tak nie umiem buuuuuu ...

Gdzie będziesz czipować Cypka ?
Obrazek

Aga*

Od: Śro kwi 14, 2004 9:50

Post » Wto paź 19, 2004 17:31

Aga* - w Dolvecie na 90% - w czwartek do nich dzwonie - wiem ze maja sprzet i chipy bo mi Tomek powiedzial; bede sie ich musiala jeszcze o te badania dopytac, i o alergie na chipy, pamietajac o tej malej syjameczce....
Ostatnio edytowano Wto paź 19, 2004 17:46 przez Gacusiowa, łącznie edytowano 3 razy

Gacusiowa

Post » Wto paź 19, 2004 17:44

Gacusiowa Mama pisze:to ja mam jeszcze jedno pytanie....
ostatnio ze 2 razy zdarzyło się, że znalazłam na podłodze żółte plamy - myślałam na początku że siuśki, ale zapachowo mi się nie bardzo zgadzają - wychodzi, że pawiki... tylko nie wiem który to bo przy mnie się to nie zdarzyło... co mogą oznaczać, czego być objawem takie żółte pawie?
w sobotę będziemy się badać - krewka, siusiu, na nereczki i wątróbki - i chipować Cypka... o zrobienie jakich badań powinnam szczególnie poprosić? jakieś pytania zadać? nigdy nie chodziłam z kotami na badania to nie wiem :oops:

no pelne badania krwi powinny wystarczyc (czyli plus profil watrobowy i nerkowy) plus pewnie dokladne obmacanie jelitek - moze tam sie cos dzieje? koniecznie wspomnij o tych wymiotach lekarzowi, jak bedziesz
a siooo ok? tzn badania sioo?

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto paź 19, 2004 18:00

siooo tez zrobimy i obmacamy - nie udalo mi sie ostatnio a od tamtego czasu nie bylo niepokojacych objawow... a obserwowalam...

Gacusiowa

Post » Nie paź 24, 2004 0:48

ratuuuuunkuuuu! normalnie się wykończę. co za koszmarny dzień....
wszystko zaczęło się już wczoraj wieczorem jak chciałam złapać siuśki kocie do analizy (planowałam do Wrocławia się przemieścić jeszcze w piątek...) - udało się złapać kilka kropelk Cypkowych ale Gac nie chciał zostać dawcą, więc stwierdziłam, że pojadę w sobotę rano...
rano dla odmiany Cypek odsiurał się potajemnie (częściowo do wanny niestety, trochę mi się to nie podoba.... :( ) - ale już nie chciałąm czekać i zabrałam chłopaków do Wrocławia. Po drodze normalna procedura (pozigane oba koty :( ), we Wrocławiu prosto do Dolwetu na odsysanie krwi. No i zaczęła się jazda... Cypkowi przy pomocy jeszcze jednej pani weteryniarz udało się krew pobrać, obryzgawszy pół gabinetu, siku wycisnąć się nie udało :evil:
Potem zrobiłyśmy podejście do Gacka - który pani wet jest już znany jako ogromny panikarz i zwierzę przy którym nie da się nic zrobić. Po kilku nieudanych próbach, po których mam: zorany pazurami biust bo się kotecek na moje ramię wspinał żeby się czuć bezpiecznie, wysoki poziom zakłaczenia, bo wiadomo - i siniaka na przedramieniu, bo w ramach jednej z prób nakryłyśmy przednią część kota ręcznikiem i ja trzymałam, to kot nie wiedział co gryzie i zostałam udziabana przez ręcznik. Po kilku próbach pani wet oznajmiła (z czym ja się zgodziłam), że może jednak zbadamy tylko mocz - ha! poszła na łatwiznę ;), poza tym tak walczący kot na pewno jest zdrowy.... :twisted:

wyniki będą w poniedziałek, tylko jeszcze muszę Cypkowe siku złapać, bo on mi się coś coraz bardziej nie podoba....
No i w ten sposób doszłam do sedna problemu - CYPEK.... świnia znaczy jakby mu ktoś za to płacił duże stawki :crying: a dzisiaj to w ogóle ma świetny dzień - w ciągu ostatnich 2 godzin nastrzykał mi kilkakrotnie w różnych miejscach (myślę że może to być spowodowane tym, że byłam w domu z rujkującą kotką) - ale ja tego dłużej nie wytrzymam!!!!! łamię się i chyba jednak zrezygnuję z tego, żeby Cypek był reproduktorem - nie mam możliwości go odizolować, tym bardziej gdybym miała dorosłą kotkę, a poza tym nie chcę.... teraz siedzę zamknięta w pokoju a za drzwiami Cyp płacze... z hodowli rezygnować nie chcę, po prostu będę jeździć na krycia... - ale ja widzę jak on się męczy - łazi i wyje....

nie wiem co robić - właśnie słyszę odgłos zapkopywania na podłodze pod drzwiami - pewnie znowu podznaczył....

poza tym boję się, że jak w odpowiednim czasie go nie ciachnę to będzie strzykał tak czy inaczej.... cholera do dupy to wszystko... siedzę i ryczę... idę posprzątać....

Gacusiowa

Post » Nie paź 24, 2004 0:52

poza tym co mi się nie podoba to jest to, że Cypek strasznie molestuje Gacka - gania, gryzie, próbuje gwałcić - generalnie jest czasami wobec niego agresywny - żeby potwierdzić swoją dominację - czasami trzeba ich rozdzielać....

Gacusiowa

Post » Nie paź 24, 2004 10:48

taki cudny :1luvu: a tyle problemów :(
tulkam Obrazek będzie dobrze, musi być.

evanka

Od: Pt gru 13, 2002 16:16
Lokalizacja: miasto wojewódzkie na prawach powiatu, a nawet gminy

Post » Nie paź 24, 2004 11:20

Ojej :(
Biedna Ty i biedny Cypek :(
Trzymam kciuki !

Aga1

Od: Pon lip 05, 2004 20:18

Post » Nie paź 24, 2004 15:36

Trzymaj sie Gacusiowa! Takie horrory to normalnie na scenariusz dobrego filmu sie nadaja! Jeny! Trzymaj sie! :cry:
Buziorki od Piro i Morii! Roja tez caluje
Obrazek Obrazek Obrazek
Zorra w krainie wiecznych łowów!

Archiesa

Od: Nie mar 21, 2004 16:25

[poprzednia][następna]