[WRO]Miziasta Bunia ma DS!!! str 19

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 13:24 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

Wczoraj Vaderek miał badanie rhinoskopowe - zniósł je bardzo dzielnie, a raczej domięśniowy zastrzyk z narkozą zniósł bardzo dzielnie. Mieliśmy godzinne przesunięcie zabiegu, czyli jednak pojechaliśmy na 17.30 a do domu dotarliśmy po 20.00 bo jeszcze trzeba było poczekać aż maluch się obudzi itp - za to w domu, mały, który zabrany od weta był jeszcze "podsypiający", momentalnie odzyskał przytomność i pobiegł "do swojego pokoju", a koło godz 21.30 już pałaszował, a potem zaczął szaleć z zabawkami :mrgreen:
Wynik badania jest w zasadzie dobry, tzn nie ma tam nie wiadomo czego u niego, i tak naprawdę wszystko będzie zależało od tego, co się wyhoduje z pobranego materiału - jakieś fajne bakterie/grzybki "pieczareczki"....
Opis badania:
"Lewy przewód nosowy prawidłowej budowy bez cech zapalenia. W prawym przewodzie widoczna wydzielina śluzowosurowicza z nieznacznym nalotem na powierzchni górnej małżowiny nosowej. obie jamy nosowe drożne. Pobrano materiał do badania bakteriologicznego."

Co do wyniku posiewu to mam się dowiadywać koło piątku/soboty, bo ostatnio mikrobiologia ma jakieś opóźnienia, więc nie należy się napalać na szybkie wieści.

Więc nie pozostaje nam nic innego jak czekać teraz... a Vader szaleje dzisiaj od samego rana i w nocy szalał i jest taki słodki :1luvu: i już się nauczył od mojego Zenka, że jak się chce coś żreć innego niż jest w misce (w przypadku Zenka są to smakołyki, od których jest uzależniony) to trzeba siąść przy łóżku obok mojej głowy i miauczeć (Zenkowi zdarzyło się dwa razy mnie lekko ugryźć w ramię jak to nie skutkowało :roll: , no i jeszcze mnie wącha tak, że wąsami łaskocze mnie w nos). No i dzisiaj mały Vaderek krążył po podłodze przy łóżku i nawoływał-bo on jeszcze tak śmiesznie miauczy, a do tego robi to baaaardzo rzadko, a dzisiaj to dobre 5 minut wydawał różne dźwięki i jaki był przy tym zadowolony :ryk:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto sty 24, 2012 13:30 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

no to teraz czekamy co wyjdzie w badaniach :)

Zeniu :1luvu: to sama słodycz- no jak Ty możesz mieć mu za złe, że chłopak chce łakocia :wink: i że dzielnie uczy nowego kolegę jak w życiu osiągnąć cel :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Wto sty 24, 2012 13:51 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

Magdalena424 pisze:no to teraz czekamy co wyjdzie w badaniach :)

Zeniu :1luvu: to sama słodycz- no jak Ty możesz mieć mu za złe, że chłopak chce łakocia :wink: i że dzielnie uczy nowego kolegę jak w życiu osiągnąć cel :D

nie, no ogólnie to cieszę się jak Zenio mnie budzi rano bo jest skuteczniejszy od budzika, gorzej jak mu się zachce smakołyków o 3 w nocy... albo zabaw, bo cały dzień spał, i wtedy przynosi mi w pysiu kulki z folii aluminiowej i na mnie je rzuca - oczywiście na twarz, albo "zakopuje" mi je pod poduszkę :wink:
Chociaż czasem korzystam na tym, bo zdarza mu się też zadowolić tym, że ja go wymiętolę i wutulę :mrgreen: i idzie potem spać grzecznie.

A maluch to już się nawet nauczył pojawiać w kuchni jak słyszy dźwięk otwieranej puszki, tylko że jeszcze nie ma śmiałości wpychać do niej głowy, czy czekać gdzieś blisko. Na razie jest na etapie siedzenia w drzwiach, ewentualnie jak bardzo jest głodny, a raczej ciekaw to pod stół przychodzi.
Obrazek

sroka7

Post » Wto sty 24, 2012 14:09 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

sroka7 pisze:
Magdalena424 pisze:no to teraz czekamy co wyjdzie w badaniach :)

nie, no ogólnie to cieszę się jak Zenio mnie budzi rano bo jest skuteczniejszy od budzika, gorzej jak mu się zachce smakołyków o 3 w nocy... albo zabaw, bo cały dzień spał, i wtedy przynosi mi w pysiu kulki z folii aluminiowej i na mnie je rzuca - oczywiście na twarz, albo "zakopuje" mi je pod poduszkę :wink:
Chociaż czasem korzystam na tym, bo zdarza mu się też zadowolić tym, że ja go wymiętolę i wutulę :mrgreen: i idzie potem spać grzecznie.

A maluch to już się nawet nauczył pojawiać w kuchni jak słyszy dźwięk otwieranej puszki, tylko że jeszcze nie ma śmiałości wpychać do niej głowy, czy czekać gdzieś blisko. Na razie jest na etapie siedzenia w drzwiach, ewentualnie jak bardzo jest głodny, a raczej ciekaw to pod stół przychodzi.

e tam gadanie :D
i tak jest grzecznym słodziakiem :)
nawet pozwolił mi sie ostatnio pogłaskać :oops:
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Post » Wto sty 24, 2012 17:27 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

no ciekawa jestem co tam wyjdzie w badaniach... oby coś co szybko wyleczycie ;)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Śro sty 25, 2012 7:26 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

Dobre wieści :lol: Super, że nie ma żadnych polipów i innych tego typu rzeczy. Przekonałam się co to znaczy niedrożny nos.Kciuki za zdrówko kotka :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw lut 09, 2012 22:35 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

Dawno tu nie pisałam :oops:
Małemu z wymazu wyszedł gronkowiec, już tydzień bierze antybiotyk wg antybiogramu (w sumie ma brać 3 tygodnie), i mi się wydaje, że mniej charczy, chociaż nadal wydaje swoje dziwne camkająco-mlaskająco-chlipiące dźwięki...
Obrazek

sroka7

Post » Czw lut 09, 2012 23:58 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

A teraz coś dla super-wytrwałych!

Mały kot w pudełku Misiuni
Obrazek

Vader konta Bąbel niszczą namiot Misiuni :evil:
Obrazek

Wchodzę do sypialni, a tam ktoś zajął mi miejsce :roll:
Obrazek

...a potem dołączył do niego ktoś jeszcze...i tak powstał koto-kot
Obrazek

a tu dwugłowy potwór w swoim domku-ulubionym miejscu odpoczynku
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Pt lut 10, 2012 21:15 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

sroka7 pisze:A teraz coś dla super-wytrwałych!
a tu dwugłowy potwór w swoim domku-ulubionym miejscu odpoczynku
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
ale te stworki są słodziutkie..... śliczne
a Andrew :1luvu: :1luvu:

Magdalena424

Post » Pt lut 10, 2012 21:19 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

poczekaj 3 minuty, a zobaczysz zdjęcia Andrew z zupełnie innym obliczem...
Obrazek

sroka7

Post » Pt lut 10, 2012 21:25 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

Andrew alkoholik-podejście 1
Obrazek
Andrew alkoholik-podejście 2
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Pt lut 10, 2012 21:27 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

Ale i tak jest najsłodszy :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

A podeszwy papci to najlepszy drapak
Obrazek
Obrazek

sroka7

Post » Pt lut 10, 2012 22:00 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

sroka7 pisze:Andrew alkoholik-podejście 1
Obrazek
Andrew alkoholik-podejście 2
Obrazek

rozpijasz młodzież :D :wink: a gdzie tam młodzież ... dzieci :)

Magdalena424

Post » Pt lut 10, 2012 22:06 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

sroka7 pisze:Ale i tak jest najsłodszy :1luvu:
[url=http://imageshack.us/photo/my-images/708/p1170190s.jpg/][img]

nie mogę zaprzeczyć :1luvu:
i te pojedyńcze białe wloski na czarnym ..... miodzio love :love: :love:

Magdalena424

Post » Pt lut 10, 2012 22:14 Re: [WRO]Kociaki i mama w DS:) Vaderek nadal charczy

Wszystkie są cudne :1luvu: Czy mnie się wydaje, czy Bąbel to marmur?
Gronkowiec to rzadkie świństwo, ale grunt to właściwa diagnoza i odpowiedni antybiotyk, to daje gwarancję powodzenia.Będzie dobrze, na pewno :ok: :ok: :ok: za to.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]