K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2011 20:00 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Czy Malowana Lala poszła do domu?
Przy okazji biję się w piersi: Kilka dni temu podkradłam komuś tekst jej ogłoszenia.
Czy odnawiać?

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pon sie 01, 2011 20:05 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

tekst lutry - kopiować do woli.
a ogłoszenie prosimy odnowić.
Lala jeszcze szuka.
Obrazek

noemik

Od: Czw paź 11, 2007 21:15

Post » Wto sie 02, 2011 7:18 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

gdyby ktoś był zainteresowany zrobieniem bazarku na swoje tymczasy to ja mam w piwnicy po ostatnim kocivencie trochę książek, ciuchów, płyt i innych gadżetów; zapraszam :-)
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

Post » Wto sie 02, 2011 7:25 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

czy dobrze czytam, że dziś rano dużur na kociarni ma Yenika? czy ktoś może dać mi do niej nr tel.?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

Post » Wto sie 02, 2011 9:23 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocuria pisze:po 6tym sierpnia, jak miszelina wróci i będę miała trochę spokojniejsze sumienie z kociarnią ;) będę cię chciała wykorzystać, żeby zabrać moje dwa malce do dudy na drugie szczepienie i przegląd, dobrze?

No problemo, jeno proszę o przypomnienie tak ze 2 dni wcześniej.

Kocuria pisze:fretka przy mnie zwymiotowała na różowo, śluz z krwią 8O obserwować tą pannę uważnie!

Biała piana z różowym "tłem"? Miałem to samo z moimi kotami - parę miesięcy temu kotka Zenit wymiotowała z rana co chwila, nawet po wypiciu odrobiny wody, był vet, prześwietlenie, znowu vet, nic nie ustalono. Kot dostał zastrzyk rozluźniający, po godz. 13 przeszło. Przyczyna nieustalona.

Jakieś 3 tygodnie temu to samo miał mój kocur - dwa razy zwymiotował tym samym. Oprócz tego żadnych innych objawów. Przeszło samoistnie. Podejrzenia padły na konsumpcję wody z brodzika, która mogła zawierać mydło itp. Może Fretka też coś zeżarła/lizała ścianę, podłogę, coś, gdzie była chemia?
Ostatnio edytowano Wto sie 02, 2011 9:53 przez Zlloty, łącznie edytowano 1 raz

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Wto sie 02, 2011 9:35 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Chciałabym w tym tygodniu zaszczepić Szyszkę. Potrzebuję pomocy transportowej z Prokocimia na Ruczaj, poza czw po 17 i pt jakoś wieczorem, z resztą się dostosuję. Lutro, ile wcześniej musisz poinformować Hyrax?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto sie 02, 2011 9:39 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

wystarczy rano.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto sie 02, 2011 10:03 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

dziewczyna ode mnie z pracy znalazła kotkę z pięcioma kociętami. F..CK :( Rozważa zabranie ich do siebie ale.....

CZY KTOŚ MA POŻYCZYĆ DUŻĄ KLATKĘ??? Obmyślamy plan pomocy, ale bez klatki ani rusz :(
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Wto sie 02, 2011 10:04 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

queen_ink pisze:Chciałabym w tym tygodniu zaszczepić Szyszkę. Potrzebuję pomocy transportowej z Prokocimia na Ruczaj, poza czw po 17 i pt jakoś wieczorem, z resztą się dostosuję. Lutro, ile wcześniej musisz poinformować Hyrax?

PW

Zlloty

Post » Wto sie 02, 2011 10:06 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

katgral pisze:dziewczyna ode mnie z pracy znalazła kotkę z pięcioma kociętami. F..CK :( Rozważa zabranie ich do siebie ale.....

CZY KTOŚ MA POŻYCZYĆ DUŻĄ KLATKĘ??? Obmyślamy plan pomocy, ale bez klatki ani rusz :(

Kasia, u Dr Dudy jest klatka duża królicza. Jeśli nie jest tam potrzebna, to myślę, że możesz pożyczyć, ale ręczysz za nią Filipkiem, bo to taki królik, co się nie da rozwalić.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto sie 02, 2011 10:33 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:
katgral pisze:dziewczyna ode mnie z pracy znalazła kotkę z pięcioma kociętami. F..CK :( Rozważa zabranie ich do siebie ale.....

Kasia, u Dr Dudy jest klatka duża królicza. Jeśli nie jest tam potrzebna, to myślę, że możesz pożyczyć, ale ręczysz za nią Filipkiem, bo to taki królik, co się nie da rozwalić.

Mam średniego doga. Mogę pożyczyć.
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Wto sie 02, 2011 10:57 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

NATYCHMIASTOWO POTRZEBNY TRANSPORT DLA VANJI I MUZEALNIAKÓW! BARDZO PILNE!!!!

Zlloty

Post » Wto sie 02, 2011 11:30 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Zlloty pisze:NATYCHMIASTOWO POTRZEBNY TRANSPORT DLA VANJI I MUZEALNIAKÓW! BARDZO PILNE!!!!

już wiem, że Vanja obdzwoniła większość z nas, ale my w pracy.. może by tak taksówką? dr Duda dużur ma do 13ej, a później przerwa..
Obrazek

edit_f

Post » Wto sie 02, 2011 11:33 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

była gdzieś tu informacja, że z czarnuszkiem Kali z kocimskiej ktoś wybiera się do weta.. kto się wybiera? z kotem nie jest dobrze.. Yenika mówi, że bardzo zmarniony i wycofany, przy niej dziś zwymiotował spienioną wodą.. bardzo proszę przy okazji zabrać Lolka - kot dwa dni z rzędu ma jakąś dziwną czkawkę.. pliiiiiiiiiiiiiiiiiiisss..
przepraszam, że ja nie mogę.. niedługo zbieram się do poznania i wrócę jutro w nocy..
Obrazek

edit_f

Post » Wto sie 02, 2011 11:34 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Już. Miłosz (chłopak Aśki pojedzie/jedzie).
Obrazek Obrazek

lutra

[poprzednia][następna]