BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 13, 2011 6:13 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Szukam czrnuszka.Byłam wczoraj wieczorem w tym miejscu,dałam puszkę innemu rudemu młodemu kocurkowi.Uciekł w stronę przedszkola.Okno u karmicielki było otwarte- usłyszałam jej głos jak woła swoje domowe -"chodź kochanie mamusia da tobie jeść,"- troszkę podejrzewam,że maluszek może być u tej pani.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Pt maja 13, 2011 6:44 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Ojjj...to bardzo pocieszajaca wiadomosc - oby byla prawdziwa :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt maja 13, 2011 7:14 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Cindy pisze:Ojjj...to bardzo pocieszajaca wiadomosc - oby byla prawdziwa :ok:

Oby :ok: :ok:

Dziewczyny, a jakby ją tak w luźniej rozmowie z zaskoczenia zapytać: a jak się ma pani kocio? dużo urósł? nie płacze za rodzinką? (że to niby od sąsiadów wiecie, że przygarnęła jakiegoś maluszka).
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt maja 13, 2011 7:19 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Erin pisze:Skoro kotka pozwoliła zabrać kociaki, to chyba nie jest taka dzika.
Jak ona się teraz zachowuje?

Kotulka w obcym omu nie czuje się szczęśliwa, to wolny kot. Nie prycha, nie gryzie, ale bardzo chce wyjść na podwórko.

Erin pisze: A jeżeli rzeczywiście jest dzika, to czy zostanie przetrzymana po strerylce chociaż kilka dni?
Bo to chyba dobrze by było zrobić, żeby się jej brzuszek wygoił.

Wszystkie łapane przez nas dzikotki poddawane są sterylizacji bocznej, tzn. kotka ma wygolone futro na boku i tam jest malutki szewek zaszyty rozpuszczalnymi nićmi i popryskany "srebrolem". Każda kotka przetrzymywana jest do momentu, aż zobaczymy, że je, załatwia się, nie ma temperatury. I wypuszczamy na wolność.
Wielokrotnie karmiciele do nas dzwonią, dziękują i mówią, że kotki po sterylce czują się dobrze, wyładniały, mają piękne futerko, nie walczą między sobą, a tworzą zgrane grupy lub nawet kocie sympatie. Chętnie leżą na słoneczku przytulone do siebie, a wcześniej syczały i tłukły się. Tylko kocury pełnojajeczne nie są zadowolone, heh, ale wszyskim nie można dogodzić :mrgreen:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt maja 13, 2011 9:57 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

ASK@ pisze:
Erin pisze:Akurat co do oswojenia mam inne zdanie, nie takie dzicze się oswajają.
Ale kociaki teraz są priorytetem.

Osobiście,jeśli nie muszę to nie oswajam.Nie mogę sobie pozwolić na długotrwałe zablokowanie miejsca w domu.I tak bied tyle wywalonych dookoła. Nawet na swoje dokarmiane dzikuny wolę tupnąć niż przyzwyczaić do głaskania.Są bezpieczniejsze w swojej nieufności.

Dokładnie. Koto domowy - wyrzucony i nieufny to co innego niż dzikotka wychowana na podwórku. Tam w okolicy jest sporo kotów, to stare osiedle- koty są karmione też kawałek dalej i u Ewy. Kicia przeżyła tam kilka ładnych lat a na oswajanie każdego złapanego dzikusa chyba żadna organizacja sobie pozwolić nie może (zwłaszcza, że już zaczynają się zgłoszenia o kociakach) Poza tym generalnie nie uszczęśliwiamy nikogo na siłę.
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt maja 13, 2011 11:01 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Oseski są rozkoszne, wczoraj miały pierwszą sesję foto. Mamusia niestety cały czas leży w budce nie je, nie siusia ale dzieciaczki karmi. Maluszki wczoraj się rozbrykały. W moim kocim pokoju przebywa z nimi jeszcze kotka Pianka - pełni ona rolę cioci maluszków- myje je, pilnuje jak brykają, jak któryś się zgubi i płacze to czym prędzej biegnie na ratunek , wczoraj nawet wylizała ich mamusię 8O -bardzo kochana kicia :)

Oseski to trzy rozkoszne bure pręgowane z rudymi cętkami dziewczynki oraz rudy chłopak :)

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Pt maja 13, 2011 11:04 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

to jak nie je to czym karmi? Żeby nic sie jej nie przyplątało!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 13, 2011 11:22 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Coś ma w tych cycuchach,żeby maluchy mogły ciągać no i Oseski wczoraj już lizały galaretkę. One mają około 6tygodni. Mam nadzieję ze przez weekend zaczną same jeść na całego, żeby jak najszybciej kotkę poddać sterylce i będzie mogła wrócić tam gdzie się czuje najlepiej. Dzisiaj maluchy dostaną pyrantelum na robale.

Czarnulka21

Post » Pt maja 13, 2011 11:26 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

coś jest w cyckach, tylko zeby na kotce się karmienie nie odbiło.Bo jak nic nie je i nie pije to słabizna może być. Wiadomo,ze dobra mamusia dzieci zawsze dożywi.Swoim kosztem.A sterylka dopełni reszty. Martwię sie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt maja 13, 2011 11:34 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

to ja poproszę o efekty tej sesji foto Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt maja 13, 2011 11:45 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Dziewczyny kociaki są już bezpieczne, zachowanie kotki jest jak najbardziej normalne, już nie jedna kotka była u mnie - mam w tych sprawach bardzo duże doświadczenie. Pod moją opieką żadna krzywda nie spotka ani kotki ani kociaków. Ja bym wolała, żeby kotka była z kociakami do momentu ich oddania ale nie wszytko jest takie piękne jak byśmy chciały. Kotka była by dużo szczęśliwsza na wolności- niestety takie są fakty.

Czarnulka21

Post » Pt maja 13, 2011 12:08 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Asiu, nie martw się, nic jej nie będzie. Większość dzikusków przez pierwszych kilka dni nie chca jeść, ze stresu.
Ech, te dzieciaczki są ab-so-lut-nie boskie (oczywiście po praniu, wirowaniu i woskowaniu - jak uczyniłby każdy przyzwoity dealer samochodowy 8) )
Takie maluchy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt maja 13, 2011 12:13 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

cudne Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt maja 13, 2011 12:14 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Cudowne są! :ok:

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pt maja 13, 2011 12:16 Re: BIAŁYSTOK-Kotka z czwórką dzieci na ulicy - ratunku!!!

Obrazek
cudne!

No i zdaje się... że koszyk z kociakami zacznie się wysypywać, sezon otwarty ;).
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

[poprzednia][następna]