[PKDT]GDAŃSK -KOTY Z FERMY LISÓW WALCZĄ O PRZETRWANIE!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 9:08 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

To szkieletorek (kotka). Niestety cały czas ma katar... dość długo dostawała unidox ale bez większego skutku.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon lip 04, 2011 17:14 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

aya13 pisze:Izzi, wielkie dzięki.... następnym razem ciastka nie odpuszczę- zawsze jak już myślę, że nie mam siły nagle jakieś światełko sie pojawia. Spożytkuję podarki najlepiej jak będę potrafiła;-))) Brzuchy napełnię kociastym;-)

A mi było bardzo miło Cię poznać :D. I przepraszam, że tak wpadłam i wypadłam, ale ...no wiesz jak jest :wink: Trzymam kciuki za koteczki.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pon lip 04, 2011 20:35 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Tak, to koteczka" Kościotrup"- imie robocze nadane jej bo ja znalazłam na lisiarni w stanie skrajnego wyczerpania. Kotke wysterylizowaliśmy, odrobaczylismy raz, ale mimo ze przybrała na wadze jej stan odnosnie kk jest zły, Dostawała 2 razy serie antybiotyku.
Niestety na lisiarni jest duzo kotów w takim stanie, nas jest 4 osoby i nie dajemy rady im pomagać. Dopiero leczylismy 5 kotów dorosłych przez miesiac, KAZDA POMOC BARDZO SIE PRZYDA.
DOM TYMCZASOWY, POMOC W OGŁASZANIU, SZUKANIU DOMÓW, podawaniu proverym łapaniu do sterylizacji, wozeniu!!!
Tylko 1 osoba z nas dysponuje samochodem wiec to cud ze 22 kotki udało sie wysterylizowac. Na ten moment nie mozemy pomóc temu kotu. To kotka oswojona ale nie mamy gdzie jej zabrać.
Dodatkowo mamy z p. bozena kotki osiedlowe do odłowienia oraz ciagłe nowe mioty, dzis mamu 3 maluchy i nie mamy co z nimi zrobić- chowały sie w dwoch samochodach, akcja trwała 9 godzin zanim dotarłysmy do domu- złapane 3 kotki, odrobaczone , odpchlone z ksiazeczkami zdrowia- sliczne, zdrowe a my nie mamy gdzie ich trzymać.

Szukamy dt dla dwoch dzieczynek i kocurka, 2 miesiace- zdjecia moge podesłać jutro.
Lisiarnia musi miec wsparcie bo my padamy juz ze zmeczenia. 14 kotów zabranych a nadal jest ponad 30-ci.
Dzieki za info ale nic nie mozemy zrobić bo za duzo mamy obowiązków;-(((
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon lip 04, 2011 20:36 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Szukamy dt dla dwóch kocurków ok 1,5 rocznych- slicznych, zdrwych i zabranych z lisiarni. Przyda nam sie chocby pomoc W OGŁASZANIU!!!
Obrazek

aya13

Post » Wto lip 05, 2011 7:35 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Krówek:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

ssb

Post » Wto lip 05, 2011 7:36 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Pręgusek:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ssb

Post » Śro lip 06, 2011 10:40 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Szymon a może tak dwa zdania o kotkach? Znasz je przecież tak ja ja;-P
Proszę o decyzje - albo koty ogłaszamy albo wypuszczamy do lisiarni???

Znam tylko zdanie Piotra.
Prosiłam Was o pomoc w ogłaszaniu i na fb. Ponawiam prośbę o aktywne działanie na fb (jakikolwiek komentarz, post, zdjęcie, wydarzenie- cokolwiek, choć kilka zdań przez te 4 miesiące można chyba napisać, nie widzę udostępnionych nawet kotów).

Ludzie nie są jasnowidzami - jak nie wiedzą , że maja pomóc to nie pomogą.

Siostrzyczka w Bartoszycach zwiała przez uchylone okno- miesiąc pracy a kot zwiał- super.
Nie ma sensu ludziom kotów leczyć i wozić jeśli potem nie ma przemyślanej opcji jak koty bezpiecznie przyzwyczaić do nowego środowiska. Ja już na taką akcję się nie piszę.
Obrazek

aya13

Post » Śro lip 06, 2011 11:43 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Powinna wrócić, mam taka nadzieje, największe dzikusy wracają.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lip 06, 2011 12:04 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Bardzo ich prosiłam, aby wystawiali karmę i obserwowali - ale to był dom przejsciowy w Bartoszycach (to miasteczko), miały potem jechac na wieś do Lisków. Tam miały małą kociarnie do dyspozycji nawet z ogrzewana podłoga i opieke weterynarza.

Siostrzyczka nadal nie wróciła;-(
Oby Gwiazda i Kluska szczęśliwie dotarły do domu docelowego;-)
Obrazek

aya13

Post » Pt lip 08, 2011 21:06 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Z akcji podwórkowej- Lola i Tola juz w domkach stałych.
Domu szuka ich brat Fiodorek ;-) http://tablica.pl/oferta/fiodorek-cudem-uratowany-szuka-kochajacego-domku-IDbAPX.html
Obrazek

aya13

Post » Pt lip 08, 2011 22:29 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

:twisted: :twisted:

bml

Od: Pt cze 24, 2011 21:55

Post » Pt lip 08, 2011 22:31 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

bardzo dobra robota :kotek: :kotek:

bml

Od: Pt cze 24, 2011 21:55

Post » Sob lip 09, 2011 11:07 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Cudny ten maluszek, długo pewnie miejsca u Was nie zagrzeje.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Sob lip 09, 2011 11:16 Re: [GDAŃSK][PKDT] – stado z terenu byłej lisiej fermy, HALP!

Mam nadzieje, chociaż jak bym miała własny dom z ogrodem to już by nie musiał szukać domku;-P
Obrazek

aya13

[poprzednia][następna]