W-wa Szylkretowa Koko szuka DS- foty s.23

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon maja 02, 2011 12:52 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Łoj. :?

Ja sobie tak po cichutku myślę, że biedna kota może mieć niezły mentalny kociokwik.
Kiedy tylko zaadaptuje się do kolejnej zmiany w swoim życiu - wydarza się coś nowego, w dodatku niekoniecznie przyjemnego.

Najpierw zabrali dwójkę kumpli, potem złapali. Do łazienki zawieźli. Zonk.
Z oswojonej łazienki zabrali. Do gułagu zawieźli i piguły wpychali. Zonk.
Z oswojonego gułagu zabrali. Znów do łazienki zawieźli. Zonk.
Z oswojonej znów łazienki zabrali. Do lecznicy zawieżli. Coś w paszczy narobili. Zonk. :roll:
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon maja 02, 2011 17:00 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

redaf pisze:Łoj. :?

Ja sobie tak po cichutku myślę, że biedna kota może mieć niezły mentalny kociokwik.
Kiedy tylko zaadaptuje się do kolejnej zmiany w swoim życiu - wydarza się coś nowego, w dodatku niekoniecznie przyjemnego.

Najpierw zabrali dwójkę kumpli, potem złapali. Do łazienki zawieźli. Zonk.
Z oswojonej łazienki zabrali. Do gułagu zawieźli i piguły wpychali. Zonk.
Z oswojonego gułagu zabrali. Znów do łazienki zawieźli. Zonk.
Z oswojonej znów łazienki zabrali. Do lecznicy zawieżli. Coś w paszczy narobili. Zonk. :roll:

Bo ludzie to świry..........
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon maja 02, 2011 19:34 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

jednak niepokoi mnie bardzo jej zachowanie :(
rano o 6 dostala porcje puszki - ladnie zjadla
kolo 8 dostala rozmoczone suche - jak poprzednio - i go nie ruszyla... troche 'silowo' dokarmilam nim recznie po poludniu, zjadla tez kilkanascie chrupek RC Aging +12 (baaaardzo smakowite chociaz trzeba mocno pogryzc)

nie bede jej przekarmiac ani sie podporzadkowywac, o! 8) 8) 8)
a w razie czego lece do weta..

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pon maja 02, 2011 19:50 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Beata pisze:...a w razie czego lece do weta..

Jak zdefiniujesz "czego"? 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Pon maja 02, 2011 20:53 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

biedna kota
mam nadzieję, ze zagojenie paszczy i trochę spokoju rozluźnią ją
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Wto maja 03, 2011 8:15 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

ktos mi w nocy podmienil kota :evil: :mrgreen:
byly juz nawet zabawy myszka :wink:

Beata

Post » Wto maja 03, 2011 11:06 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

e no fajnie :mrgreen:
być może boleć przestało
Obrazek

Mysza

Post » Wto maja 03, 2011 17:15 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Łaciata odkryła przeznaczenie ziemniaków - otóż surowe, niewielkie ziemniaczki doskonale sprawdzają się w zabawie. Teraz mam w kuchni istne kartoflisko :piwa: i szczęśliwego rozbawionego kota.

Do zabawy też świetna jest piłeczka :ok: .

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Wto maja 03, 2011 17:24 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

kartoflisko :ryk:
Obrazek

Mysza

Post » Wto maja 03, 2011 20:06 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

u nas powolutku do przodu
rano kota byla pewna, ze chce natentychmiast na pokoje wychodzic, ale nie podzielalam jej entuzjazmu :wink:
w ciagu dnia miala u siebie kilka wycieczek pogadankowych pt. pokazemy Ci, jak mozna sie z Ludziem miziac 8)
zdarzylo jej sie kilka razy uciekac przede mna no i zabawa myszka sie nie powtorzyla chyba zestrachala ja wlasna odwaga :wink: :lol:

ale przed chwila dala sie wziac na kolana, i rozmruczana i zwinieta w klebek na nich na chwile usnela...

dluga droga przed nami, ale powolutku do przodu :)

Beata

Post » Śro maja 04, 2011 16:38 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Przepraszam za off, ale wy jesteście bardziej doświadczone.

Doradźcie proszę, czy coś maluchom dawać dodatkowo:
viewtopic.php?f=1&t=122693&start=45
Książki po angielsku- pchli targ
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=155062

Obrazek Obrazek

esperanza

Od: Śro mar 23, 2005 9:53

Post » Czw maja 05, 2011 16:09 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Mysza widze juz wpisala sie w watek kociakow

Koko wczoraj wieczorem tak przytupywala, ze chce wyjsc, ze musialam niezle drzwi pilnowac przy wychodzeniu z lazienki :wink:
przed chwila zostawilam otwarte drzwi i ona tuptup do krytej kuwety rezydentow
teraz chowa sie w transporterku, Telma na nia nasyczala :roll: :evil: reszta juz nie syczy

ciekawe...

Beata

Post » Czw maja 05, 2011 16:19 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Kilka dni temu odkryłam, że mam w kuchni lokatora (ów) :strach: . Tupta na bezczelnego. Chrobocze, wyjada płatki kukurydziane i kto wie co jeszcze wyjada i wygryza.

:strach:

Pocieszam się, że to mysz, a nie co gorszego.

----

A w tym samym czasie, gdy TO COŚ biega sobie po moich własnych szafkach kuchennych - Łaciata bawi się w tej samej kuchni ziemniakami, a rezydent leniwie wygląda przez okno.

Muszę zakupić trutkę. Nie ma rady :? .

bazyla

Post » Czw maja 05, 2011 16:28 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Tylko potem musisz pilnować by koty nie zjadły zatrutej myszy... no i ją znaleźć żeby ci się nie zepsuła za szafkami. Nie wiem czy jakaś łapka/pułapka jednak nie lepsza.

A swoją drogą dobre, dobre :lol:
Obrazek

Mysza

Post » Czw maja 05, 2011 16:33 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Jakoś łapka strasznie mnie odrzuca :? , potem trzeba tę myszę wyjąć, błeeee... I taka niehumanitarna .

I trutka też niehumanitarna... I szukanie zdechłej myszy, żeby znaleźć ją przed kotami :?

I po co ta głupia mysza przylazła mi do tej kuchni :| . Ponoć nie ma prawa być gryzoni, bo w domu zapach kotów - taaaaakkkkk, yhm.

bazyla

[poprzednia][następna]