KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 14, 2011 15:47 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:jesooo czarny poniedziałek.

Piotrek pojechał do schronu zawieźć zastrzyki a tam nowy kotek i krew mu sie żywa z oka leje. Weterynarz napisał ze oko wybite, brak i tak go zostawił. Ani nie zadzwonili ani nic kompletnie, choc zawsze proszę zeby dawali znać.
Koteczek chyba ma oko tylko nie wiadomo czy nie do usunięcia.
Piotrek pojechał do almavetu - pani Monika chyba oszaleje z nami

musimy rozłozyć te jazdy na Lupusa i Alamvet bo w Almavecie Leon, Efi, Apasz i jeszcze kotek z okiem :roll:
Sk....wiel normalnie też bym ..... walneła i zostawiła na wykrwawienie.
Co to za człowiek :evil:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lut 14, 2011 16:12 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Mara jeszcze jedna klatka jest u gory, a ta co stoi jest wykropiona virkonem i czeka na 17 raczej jej nie bierz jest potrzebna na dz.kota.
A czemu nie dasz kotki do boksu tyle wolnych?
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon lut 14, 2011 16:17 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Tylko, że nie wiem w końcu do której części dać ta zaciążoną kotkę - podobno jest raczej zdrowa, jak do zdrowej to niestety musi być w klacie

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon lut 14, 2011 17:10 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Mara daj ja do boksu tylko wywietrz proszę i wyczyść boks zeby byl zdezynfekowany

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lut 14, 2011 17:26 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dziewczyny uważajcie na panią tel 506 0...szuka młodej kotki .Ma pięknego kocurka(niekastrowanego) i chce mieć maluchy żeby znajomych obdarować.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon lut 14, 2011 17:36 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

mar_tika pisze:Dziewczyny uważajcie na panią tel 506 0...szuka młodej kotki .Ma pięknego kocurka(niekastrowanego) i chce mieć maluchy żeby znajomych obdarować.

a skad jest ??
podesłałas do jaany ?
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon lut 14, 2011 17:45 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

MartynaP pisze:
mar_tika pisze:Dziewczyny uważajcie na panią tel 506 0...szuka młodej kotki .Ma pięknego kocurka(niekastrowanego) i chce mieć maluchy żeby znajomych obdarować.

a skad jest ??
podesłałas do jaany ?

jak chce znajomych obdarować niech im szaliki zrobi albo przetwory .... co za ludzie
ewentualnie może uratować biedy ze schronu ....... :evil:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon lut 14, 2011 20:54 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze:Mara daj ja do boksu tylko wywietrz proszę i wyczyść boks zeby byl zdezynfekowany

Puste boksy sa zdezynfekowane robila w niedzele Dorotka 2 na dole i ja dzis po Kasi.

Coeneregel jest prawie caly w witrynce bo rzeczywiscie na zdrowych juz sie konczy.
A tym smarujemy te Pedzle i te inne.
Neomecyna tez jest i jeszcze dzis donioslam prawie cala bo Belmusiowi juz nie potrzebna - wszystko jest w witrynce tylko trzeba poszukac.

jadziaII

Post » Pon lut 14, 2011 21:06 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

MartynaP pisze:

a skad jest ??
podesłałas do jaany ?

Do mnie tez dzwonila taka calkiem mila pani z Szopienic tez chciala mala koteczke zeby nie byla sterylizowana bo twierdzi ze kotka powinna choc raz miec kocieta, a dom wychodzacy to wiadomo.
Do Marty tez dzwonila, ale o kocurze mi nic nie mowila to chyba nie ta sama.
Ludzie maja za mala wiedze na temat romnazania kotow i dlatego jak najwiecej ludzi powinno przyjsc na Dzien Kota i dowiedziec sie jak najwiecej na ten temat.

A tak na temat Dnia Kota dzis zawiezlismy Gosie po plakaty, dala nam kilka, dalam juz do przedszkola na Hallera i do sklepu kolo mnie, jutro rozwozimy dale po przedszkolach i szkolach.
Wlasnie o to chodzi zeby to dac w okalicach biblioteki bo daleko nie ma sensu kto to przyjedzie.
Ja frekwencje robie na popoludnie nagabuje wszystkie baby z osiedla zobaczymy ile ich przyjdzie. :lol:
Ostatnio edytowano Pon lut 14, 2011 21:26 przez jadziaII, łącznie edytowano 1 raz

jadziaII

Post » Pon lut 14, 2011 21:13 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

oglądałam koteczkę, oczko nie jest takie tragiczne choć było zaropiałe, gałka oczna jest mocno cofnięta i kotka nie wygląda zbyt dobrze, śluzowki blade,
jutro trafi do kociej chatki

na karcie informacyjnej zapisane w schronie - kot z wybitym okiem, a pan dr stwierdził ze nic kotu nie jest skoro go zaszczepił. ręce opadają :evil:

Filomen

Post » Pon lut 14, 2011 21:43 Re: kocia chatka

Boks na dole po lewej byl dezynfekowany ale byla tam Efi
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon lut 14, 2011 21:54 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Wróciłam z dyzuru.
Ludzie z Będzińskiej przywieźli kotkę. Kotka jest z wyglądu podobna do Efi, na pewno nie jest jakimś dzikusem ale chętnie ucieka z boksu i dla pewności łapaliśmy ją w rękawicach. Potem, gdy inne kotki dostały jeść, bardzo żałośnie płakała bo też chciała i przez to zapomniałam o paru sprawach :oops: Ludzie, którzy ją przynieśli są bardzo mili i wydają się prozwierzęcy. Mówili, że kotka od dawna do nich przychodzi i sądzą, że ktoś ją wywalił. U nich sobie znalazła fotel do leżenia i na nim spała ale nie skorzystała z kuwety a za to narobiła do wanny czy brodzika...... Oni bardzo chcą ją przygarnąć po sterylce ale mają 3 szczurki (i świnie peruwiańską chyba), które chodzą luzem po mieszkaniu a ono nie jest duże i nie ma możliwości podziału pomieszczeń więc jeżeli kotka zacznie polować na szczurki to niestety nie będzie miała u nich domku :(
Przeniosłam Lejdi na zdrową część, gdzie wzbudziła żywe zainteresowanie kocurów od Ewy. A prospos - czy Zuzia nadal tam jest - bom jej nie znalazła :|
Zapomniałam wyrzucić legowisko po Lejdi do koszyka z praniem :/ ale jakby co to można zmienić posłanie i wrzucić tam kotkę z "wypadniętym" okiem ze schronu, boksu po Apaszu wyczyściłam połowę - drugą część, jak również boks Efi zostały..
Mojra bardzo milusio przytuliła się do mnie - aż się zdziwiłam.
Frytka suchego nie miała prawie a do mokrego (nie z saszetki) niezbyt chętnie się wzięła... Później, pod sam koniec, zauważyłam u niej coś jak mały żółty wodnisty rzyg....
Wylałam substancję oznaczoną jako "virkon, który na pewno nie jest virkonem".... Jak ktoś chce virkon to trzeba wypłukać pojemnik i rozrobić nowy i najlepiej wpisać datę storzenia roztworu...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto lut 15, 2011 7:20 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Zuzia jest u nas, znowu kicha :(

trzeba bedzie wkrótce zrobić Frytce badania i koniecznie znaleźć dom bez kotów :roll:

virkon jest w plastikowym pojemniczku (takim jak na mocz) podpisany - dajemy 1 lyżeczkę na litr wody, powinno się co 2-3 dni robić nowy roztwor

Kotkę do sterylki zawozi PIotrek rano, natomiast będzie prosba do Wiesia żeby odebrać kotkę z chorym okiem z lecznicy ale nie wiem o której, dam znac. Muszą jej zbadać to oko.
my się juz nie wyrobimy dzisiaj transportowo

Filomen

Post » Wto lut 15, 2011 7:44 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Dorota Wojciechowska pisze:
Filomen pisze:jesooo czarny poniedziałek.

Piotrek pojechał do schronu zawieźć zastrzyki a tam nowy kotek i krew mu sie żywa z oka leje. Weterynarz napisał ze oko wybite, brak i tak go zostawił. Ani nie zadzwonili ani nic kompletnie, choc zawsze proszę zeby dawali znać.
Koteczek chyba ma oko tylko nie wiadomo czy nie do usunięcia.
Piotrek pojechał do almavetu - pani Monika chyba oszaleje z nami

musimy rozłozyć te jazdy na Lupusa i Alamvet bo w Almavecie Leon, Efi, Apasz i jeszcze kotek z okiem :roll:
Sk....wiel normalnie też bym ..... walneła i zostawiła na wykrwawienie.
Co to za człowiek :evil:

po rozmowie z Piotrkiem muszę sprostować - więc tak - na karcie i podczas przyjęcia napisali ze kot ma wybite oko, weterynarz go zbadał i stwierdził, ze oko jest i to zwykłe zapalenie spojówek i tak go zostawił i zaszczepił. Oko krawiło i wymagało wyczyszczenia i podania leków co zostalo zrobione w Almavecie. Kot ma blade śluzowki, prawdopodobnie oprócz chorego oka ma coś jeszcze, w związku z tym absolutnie nie nadawał się do szczepienia !!!!
zgroza, zgroza - i to jest lekarz

Filomen

Post » Wto lut 15, 2011 8:13 Re: KOCIA CHATKA - sterylizujemy, kastrujemy prosimy o wsparcie

Filomen pisze: Czy ktoś na dzień kota zrobi skarbonki ??? muszą być wielkie [/color][/b]

Ja mam zrobione skarbonki na dzień kota dla Agi w szkole mogę zrobić też na dzień kota do biblioteki ale one mają wymiar 14/13/5 nie są wielkie czy zrobić

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

[poprzednia][następna]