Sylwester z Bielska Podl.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 18, 2011 22:58 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Nie żebym ujmowała Sylwusiowi urody, ALE SIE PRAWIE POSIKAŁAM NA WIDOK TEGO CUDNEGO, NIEBIESKIEGO, PERSOWEGO FUTERKACH :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bo ja kocham te koty i nic na to nie poradzę . Tez jedno takie mam :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lut 19, 2011 13:29 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

właśnie je oglądam. Hehe, mamy takie same rodzaje kotów:P
O!

Czarne Słoneczko

Od: Sob paź 27, 2007 15:15

Post » Sob lut 19, 2011 22:57 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Takie same, tylko płcie inne :lol: Ale persiate to charakter mają mmmmmmm....... dystyngowane, poważne, obrażalskie , byle czym ich nie zadowoli. Dobrze, że kocie towarzystwo lubią i ewentualnie jakiegoś sobie przygarną. Mądre bardzo, głupszym od siebie ustępują i bardzo uczuciowe. Jednym słowem - kochane :1luvu:
No ale nie one tu są bohaterami.

jasdor

Post » Nie lut 20, 2011 11:58 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Nie wiem co to będzie z tym Salvadorem. Jest wspaniały, ale jeśli tak dalej będzie, to będzie trzeba szukać mu jednak nowego domu, bo to co się dzieje z Gandalfem, to zgroza. On się boi do kuwety chodzić, każdy jego ruch jest przez Salvadora kwitowany agresywnym jękiem. Wczoraj zamknęłam go w klatce z kuwetą (Gandalfa) to sikał z dwie minuty! Pozwalanie na Zycie w takim ciągłym strachu to jest okrucieństwo, nie mogę już na to patrzeć, do tego babcia się wpiernicza :(
Gandalf jest po prostu zbyt uległy, a Salvador to typ, który jeśli mu pozwolić, to zje żywcem:(
O!

Czarne Słoneczko

Post » Nie lut 20, 2011 12:30 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Słoneczko, u mnie tak samo było. Teraz trochę się zmieniło na lepiej, ale jak Malutka troche podrosła i zapomniała, jak sie żyje na parkingu, zaczęła ostro rządzić. Zawładnęła łóżkiem, na które Kośce nie dawała wchodzić. Tzn. Jak Kośka weszła - Malutka natychmiast też na nim była, jak tylko Kośka idzie do michy - Malutka natychmiast jest na kontroli, co ona tam podjada. Michy są dwie, w obu to samo, ale Mała NIE, ona musi to, co Koska akurat zajada, więc starsza odchodzi. Trochę przeganiam, zamykam kuchnię, jak Kośka je, żeby jej Malutka nie wchodziła w paradę. Przez jakiś czas miała poważną depresję, ale w końcu sie odblokowała i zostały ustalone pewne zasady między nimi. Teraz jest OK, ale przez jakiś czas bałam sie o nią, żeby tego nie odchorowała. Wszystko było powodowane bardziej ciekawością i żywiołowością - nie agresją w stosunku jedna do drugiej, z tym jest dobrze.
Może Twoje też potrzebują czasu, żeby sobie ustalić jakieś reguły ? Może dwie kuwety rozwiązałyby sprawę.
Jak Gandojf jest w jakiejś potrzebie, to może idź z nim i daj do zrozumienia białemu, że nie jest na razie mile widziany w towarzystwie.

jasdor

Post » Nie lut 20, 2011 13:13 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Oj, kuwet to ja mam w sumie 5 :| A Gandalf ma baaaardzo opóźniony zapłon, zanim on zaskoczy to Salvador już się zirytuje, ale za to jak już się Gandalf wkręci w cykl „on jest zły, mam go nienawidzić”, to nawet jak Salvador mruczy, to ten ma tą swoją dyrektywe na drugiego kota i nie zmienia zachowania:|
A Salvador to jak ED 209 – you have 20 second to comply i się skończy dzień dziecka.
Ogień i skała, kurcze :/
O!

Czarne Słoneczko

Post » Nie lut 20, 2011 13:18 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

A Gandalf ma baaaardzo opóźniony zapłon,

U mnie to samo :lol: Zanim Kośka załapie to nawet tabletkę zdążę w gardzioł wepchnąć.

jasdor

Post » Nie lut 20, 2011 14:11 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

U mnie tak było z Pysią i Plamusią. Al e w końcu jakoś się uspokoiło trochę.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 21, 2011 14:45 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Rozmawiałam z Czarnym Słoneczkiem i na koniec rozmowy poprosiła mnie zebym jej życzyła, żeby Gandalf załapał, że ma towarzysza i zeby nie musiała oddawać Kota, bo bardzo jest fajny i kochany. Czekamy jeszcze z tydzień co to bedzie.
Czarne Słoneczko, życzę Ci tego z całego serca.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pon lut 21, 2011 14:47 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Życzę Słoneczku żeby sie tak pięknie ułożyły stosunki kocio-kocie, jak u mnie i mocno trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

jasdor

Post » Pon lut 21, 2011 14:51 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Potrzymam w tej intencji :ok:

Erin

Post » Pon lut 21, 2011 18:26 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

trochę czarów też się przyda Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro lut 23, 2011 10:00 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Czarne Słoneczko, jak tam? co słychać? :1luvu:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro lut 23, 2011 10:12 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Też podpytuję?

Erin

Post » Śro lut 23, 2011 14:34 Re: Sylwester z Bielska Podl. - już w DS u Czarne Słoneczko :-)

Zaznaczę sobie :kotek:
Obrazek

czaya

Od: Nie lut 20, 2011 10:25

[poprzednia][następna]