Matka umarła koty na bruk – 13latka i 3latek w swoich domach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 09, 2010 13:38 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Jestem z Renatą w stałym kontakcie, wiem, że maluchy, które są u niej są chore, ale o tym, że to pp dowiedziałam się od niej dopiero dziś.
Norek miał robioną sekcję zwłok, wstępna przyczyna śmierci to ropne zapalenie przewodu pokarmowego na oficjalne wyniki nadal czekamy, jego brat i mama czują się dobrze, tfu, tfu i nie miały i nie mają żadnych objawów. W tdt gdzie Norek był po złapaniu koty też czują się dobrze i nic im nie jest, jeśli u Norka była to nadostra postać pp, to nie mam pojęcia gdzie mógł ją złapać, pojechał w sobotę a zmarł we wtorek, od nas wyjechał zdrowy po złapaniu był na przeglądzie u weta i został odrobaczony.
Renata mówiła, że Norek nie miał żadnych objawów u niej, jedyne, co to jedna śmierdząca kupa wieczorem a rano znalazła go martwego, u nas kupy Norkowe były w porządku, tdt miał dokładnie je oglądać aby wyłapać, czy nie wychodzą z małego robaki, u nas został jego brat i mamadlatego nalegałam na sekcję zwłok Norka.

Jeśli ktoś może wesprzeć finansowo Renatę w leczeniu kociaków bardzo proszę o pomoc.

Edit: paskudny ort :oops: i do tego komp mi warjuje i niechciał poprawić
Ostatnio edytowano Czw gru 09, 2010 13:45 przez iwcia, łącznie edytowano 4 razy
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw gru 09, 2010 13:43 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Kurcze, czasami naprawdę nie wiadomo skąd się to dziadostwo przywlecze :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw gru 09, 2010 14:40 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

...
Usuwam na prośbę
Ostatnio edytowano Wto gru 14, 2010 10:58 przez agatka84, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Czw gru 09, 2010 19:32 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

renatab, jak Twoje kotki? Czy to faktycznie pp? Czy Twoi rezydenci nie byli szczepieni?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw gru 09, 2010 19:35 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Dodam tylko, że mama Norka była niedawno sterylizowana, czuje się bardzo dobrze, podobnie jak jego brat, żadne koty z tdt Norka nie czują się źle, a jeśli przyniósłby pp, już by nie żyły lub umierały. Do tego Norek był przewożony w pożyczonym od nas transporterku, w którym jechały potem kociak i 13letnia kotka dopiero po operacji. Gdyby Norek był chory, one też już by umierały.

Renato, wysłałam Ci drobną kwotę, w tej chwili mogę tylko tyle, postaram się o coś na bazarek.
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Czw gru 09, 2010 20:36 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

i jeszcze wieści o Kasieńce - niestety miejsce po wycięciu węzła troszkę się paprze, reszta wygląda świetnie. do poniedziałku będzie miała robione okłady z rivanolu i z octeniseptu, a w poniedziałek zdejmiemy szwy, poza tym wszystko ok :)
Obrazek

Karoluch

Post » Czw gru 09, 2010 21:56 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

rybcie pisze:renatab, jak Twoje kotki? Czy to faktycznie pp? Czy Twoi rezydenci nie byli szczepieni?

Prawdopodobnie tak :(
Lusia w poniedziałek miała sterylizację to ją bardzo osłabiło, jest w kiepskim stanie :(
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw gru 09, 2010 22:12 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

iwcia pisze:
rybcie pisze:renatab, jak Twoje kotki? Czy to faktycznie pp? Czy Twoi rezydenci nie byli szczepieni?

Prawdopodobnie tak :(
Lusia w poniedziałek miała sterylizację to ją bardzo osłabiło, jest w kiepskim stanie :(

Z tego co wiem od Renaty, to test z kału Boryska potwierdził pp. Badanie krwi Lusi również.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon gru 13, 2010 10:14 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

usuwam na prośbę...
Ostatnio edytowano Wto gru 14, 2010 11:38 przez agatka84, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon gru 13, 2010 22:44 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Szwy zdjęte, Kasia bardzo zadowolona z tego powodu, pierwsze co zrobiła, to porządnie wyszorowała futerko :) a potem z okazji zdjęcia kołnierza wybrała się na wycieczkę do kuchni 8)
Obrazek

Karoluch

Post » Pt gru 17, 2010 10:15 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Dzwoniłam na SGGW w sprawie Norka.

Wynik jest jednoznaczny-PANLEUKOPENIA :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Ostatnio edytowano Sob sty 01, 2011 15:10 przez renatab, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pt gru 17, 2010 10:19 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Renata, wysyłam Ci pw; nie mogę zbyt wiele przesłać, bo sama nie mam, ale chyba lepsze to niż nic. Wszystkie koty, z którymi Norek miał tu kontakt czują się super, jak czytałam na Twoim wątku inne koty, z którymi Twoje tymczasy miały kontakt też. skąd wzięło się to cholerstwo?
Otrzymałam od Kinyi 20zł dla Kasi, za które bardzo dziękuję :) teraz dług Kasi jest już spłacony. Czy ktoś jeszcze mógłby wspomóc Renatę?
Obrazek

Karoluch

Post » Pon gru 20, 2010 8:43 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Karoluch dziękuję :D
Co słychać u Kasieńki,jak jej zdróweczko?
:kotek: :ok: :ok: :ok: :ok:

Iwciu a ciebie to śnieg zasypał,że nie ma wieści od Ciebie? :(
Napisz choć parę słów co u Kubusia i innych,które miałam tymczasować? :D
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Pon gru 27, 2010 16:39 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

co u Kasi?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon gru 27, 2010 16:46 Re: Matka umarła koty na bruk – 13 latka i 3 - latek szukają DT

Kasia ma się bardzo dobrze. Przeniosła się z sypialni do salonu, wybrała sobie poduszkę na kanapie i przesypia na niej w zasadzie cały dzień z przerwami na posiłki, do których to wzywa swoją służbę, znaczy mnie, dzikim wrzaskiem. W akcie wyjątkowej desperacji jest skłonna wybrać się do kuchni na jedzenie z innymi kotami, ale najbardziej lubi, gdy miseczka zostanie dostarczona w zasadzie pod sam nos :) brzuszek ładnie się zagoił, póki co nie ma na nim żadnych niepokojących zmian.
Obrazek

Karoluch

[poprzednia][następna]