mały 6-ciomiesieczny LESIO-FELV+ :( FIP:( [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 02, 2010 21:07 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( FIP? :((

kasiatatry pisze:oby to było chwilowe... oby...
bo na razie jest bardzo zle. i nie wiem, co ja mam z nimi zrobic :( nawet nie chce brac pod uwage ze Lena tez jest chora :cry:

tylko nie to!
Lesiu, Lenko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto lis 02, 2010 22:04 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( FIP? :((

trzymam kciuki, mocnooooooo :ok:

kasiatatry cieszę się bardzo, że są jeszcze tacy ludzie jak Ty. Nie poddawajcie się :!:

musi być dobrze :kotek:

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Wto lis 02, 2010 22:08 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( FIP? :((

Kasiu widzę na Kociej Skarbonce że dziś poszło 50zł do Ciebie. Trzymaj się, a my mocno trzymamy za kociaste :ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lis 02, 2010 22:14 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( FIP? :((

Ona mu uciekała a on nie gonił jej specjalnie, bo ja powiedziałam, ze Lenka jest ok.
Mnie sie wydawało, ze to z miłosci do mnie ona taka osowiała. Okazuje sie, ze lenka miała temperature dzis i leukocyty ma niskie. Lekarz powiedział, zeby narazie nie podejrzewac najgorszego, bo moze to po prostu jakas infekcja? w kazdym razie Lenusia dostała zastrzyki i jak wrocilismy to juz jest dobrze :) Lenusi wraca apetyt i jest znowu przytulanka :) i znowu kuka do talerza jak jem i znowu sie "pucuje" :) byla tez troszke odwodniona, podejrzewam ja, ze od temperatury.
Lesio tez ma temperature, ale on je i nawet sie trzyma. trzeba tylko podjac decyzje, czy podawac mu dalej interferon, czy zrobic przerwe :roll:

Dziekuje wszystkim za wsparcie. Ja tez bede robic jakis bazarek, bo niestety koszty sa przeokropne.

Dziękuje za bazarki :1luvu: dziekuje kociej skarbonce :1luvu: i po raz kolejny taizu :1luvu: i wszystkim innym dziekuje :1luvu:

aha, pan dr stwierdził, ze Lesio jest przefajny :) on jest taki przyjacielski i nawet do pana dr przychodzil, chociaz przeciez mu zastrzyki podawał...
Boze czy to sie w koncu uspokoi? czy bedzie choc tydzien bez weta? Bo jak nie urok, to sraczka.
Ostatnio edytowano Wto lis 02, 2010 22:32 przez kasiatatry, łącznie edytowano 3 razy

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Wto lis 02, 2010 22:18 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( FIP? :((

Kasiu, Lesiu, Leneczko, trzymajcie się!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto lis 02, 2010 23:37 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( FIP? :((

Lenka naszczescie czuje sie lepiej i znowu ma zimny nosek :mrgreen: i znowu jest z niej Łobuz :ryk: oby to było tylko chwilowe :) a Lesio jest tez Łobuz bo pluje convalescence... cwaniaczek 8)

kasiatatry

Post » Wto lis 02, 2010 23:41 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( FIP? :((

gjustyna pisze:przepraszam - stosunek albumin do globulin to 0,42

u Lesia jest jeszcze nizej... ok 0,37 chyba... ale nie odpuscimy tak latwo. Poki Lesio bedzie chciał walczyc...

aha, u Lesia jest postawiona diagnoza wysokiego prawdopodobienstwa Fip. Lekarze powiedzieli, ze nie ma mozliwosci stwierdzenia, ze to jest FIP na 100% (wiadomo dlaczego) ale wyniki na to wskazuja. Lesio walczy z białaczą i z FIPem. Dlatego pan dr dzisiaj sugerował, ze moze trzeba dalej podawac interferon, ale powiedział, ze to jest duze obciazenie finansowe- wiadomo dlaczego.

kasiatatry

Post » Śro lis 03, 2010 8:07 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( FIP? :((

Lesoi musi być leczony, musimy Kasi pomóc.
Wrzuciłam w podpis informacje o interferonie dla Lesia, może ktoś sie odezwie.
Jeżeli macie miejsce wrzućcie tak samo, trzeba szukać pomocy wszędzie.

Z tego co wcześniej przeczytałam dawka interferonu to koszt około 230 zł, tak?
Kiedy Lesio powinien dostać nastepną dawkę?

honda11

Post » Śro lis 03, 2010 8:44 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO- FELV+ :( FIP? :((

Lesio jest leczony interferonem na fipa. i lekarze by go dalej leczyli nie robiac przerwy. bo teraz zamiast 5 dniu przyjmowal chyba 9... nie wiem, czy czekac 5 dni do 14 czy podawac dalej. o to chodzi. Lenka dzis lepiej... skacze juz po wirynie, zjadła, bawi sie i wszedzie kuka :) przytulała sie rano. tylko kupa luzna :roll:

A Lesio robi teraz przy mnie wygibaski. Lepiej sie czuje i chyba oczko troche lepiej, ale ja sie nie znam. teraz musze kupic inne kropelki i mu dalej kropic.
pieszczoch z niego straszny :) i teraz to on Lenke myje i się nia w ogole opiekuje :mrgreen:
dzisiaj znowu kompletem jedziemy na białobrzeska 8)

kasiatatry

Post » Śro lis 03, 2010 8:51 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO-FELV+ :( FIP:( potrzebny virbagen

to znaczy, że interferon dla Lesia jest?

Zgłosiłam go do wsparcia w Funduszu Immunologicznym im. Kotki Rozalki.

honda11

Post » Śro lis 03, 2010 8:57 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO-FELV+ :( FIP:( potrzebny virbagen

Tak jak juz pisałam, Lesio ma FELV i FIP. prz samym Felv interferon podaje się przez 5 dni, pozniej jest 9 dni przerwy i potem znowu. U Lesia leczenie wyglada inaczej. Na poczatku leczenia dostał od razu dwie dawki, bo na pierwszą zareagował i się poprawiło. NIe chodzi tu juz o Felv tylko o FIP z ktorym Lesio tez walczy. W związku z tym lekarze się zastanawiają, czy dalej nie podawac interferonu. pytanie, czy jest sens, czy lepiej zrobic przerwe. JA sie nie znam tez na tym, nigdy nie miałam tak chorych kotow. Teraz podobno eksperymentuje sie i probuje leczyc rowniez fip interferonem.
jesli zle pisze, to mnie poprawiajcie.
Ostatnio edytowano Śro lis 03, 2010 9:12 przez kasiatatry, łącznie edytowano 1 raz

kasiatatry

Post » Śro lis 03, 2010 9:01 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO-FELV+ :( FIP:( potrzebny virbagen

kasiatatry pisze:jest, za 230 zł w klinice :roll:
dziękuje za zgłoszenie do funduszu. Bo ja juz nie daje rady...

Dlatego zgłosiłam Lesia, bo być może Fundusz chociaż w połowie pokryje koszt podania następnej dawki.
Nie miałam nigdy do czynienie z kotem z Felv, dlatego niewiele wiem.
Czy każda dawka jest taka droga? Co ile dni się je podaje?
Jesli możesz napisz co teraz powinien mieć Lesio podane i ile moze to kosztować.

honda11

Post » Śro lis 03, 2010 9:27 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO-FELV+ :( FIP:( potrzebny virbagen

230 to juz i tak jest tanio, bo za pierwszą na sggw zapłacilam 307 zł! ale pozniej zabrałam Lesia, bo oni tam są niepowazni i ten interferon juz na białobrzeskiej podawali.

kasiatatry

Post » Śro lis 03, 2010 10:11 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO-FELV+ :( FIP:( potrzebny virbagen

Zapytaj weta czy możesz wziąć "na kredyt" i spłacać. Szkoda przerywać kuracji.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro lis 03, 2010 10:22 Re: mały 6-ciomiesieczny LESIO-FELV+ :( FIP:( potrzebny virbagen

Interferon sprzedawał za 1zł/dawkę AFN (nie wiem czy nadal mogą), którego cżłonkiem jest Tweety. Tutaj jest formularz kontaktowy http://krakow.afn.pl/kontakt.php napisz zapytanie czy jest możliwość i jaka. Może mogą "oddać" interferon a my zrobimy dla nich bazarek ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]