Chrapkowo..wiosna, wiosna:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 07, 2010 22:57 Re: Chrapkowo.NIE ZOSTAWIAJMY KOTÓW WOLNOŻYJĄCYCH NA PASTWĘ ZIMY

no a jak, mówię Ci ta Purina Cat Show smakuje wybornie bezdomniakom, szczególnie nasączona oliwką i z boczkiem w kostkę, solidna porcja kaloryczna, przyniosę Ci jeszcze, niech Chraposław je na zdrówko...i za rodzinkę, że im się udało...Kasja ma rację powinni się nazywać Szczęściarze :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt gru 10, 2010 20:51 Re: Chrapkowo.NIE ZOSTAWIAJMY KOTÓW WOLNOŻYJĄCYCH NA PASTWĘ ZIMY

Mikołajki mają się dobrze. Głośno domagają się karmienia :ok: Mamusia też je baaaaardzo dużo i wszystko, także jutro jadę dowieźć karmę. Poczuła sie już pewniej i nie siedzi spokojnie w budce przy wkładaniu ręki do klatki. Całe szczęście, że P.Ania była w rękawicy. Dlatego jest probelm z wymianą kuwety. Jutro podjadę to pomogę. Przy nakładaniu jedzonka fuka, ale jak widzi, że wkładane jest mięsko to podchodzi i je z łyżeczki :ok:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Nie gru 12, 2010 15:02 Re: Chrapkowo.NIE ZOSTAWIAJMY KOTÓW WOLNOŻYJĄCYCH NA PASTWĘ ZIMY

Wczoraj nas zawiało i nie dotarłyśmy z mamą do kociaków. Dzisiaj rano zajechalyśmy, zmieniłyśmy drużyną 3 osobową (mama trzymała blachą od ciasta wejście budki, P.Ania dopychała kijem co oby toto nie wyskoczyło, a ja grzecznie posprzątałam w okół) kuwetę. W pojedynkę nie sposób, aczkolwiek przy nas kicia była grzeczna. Pochłania WSZYSTKO, poza tym siedzi w ciepłej budce z dzieciakami. Mam nadzieję, że nie jest mocno zła, bo jeszcze trochę będzie musiała posiedzieć :roll: No i oczywiście trzeba będzie pilnować, jak młodzież zacznie wychodzić, zeby nam dzikusy nie rosły.

Mikołajki skończyły dziś TYDZIEŃ :partygirl: :balony: :torte:

Luspa

Post » Nie gru 12, 2010 19:59 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Chrapkowscy dostali już nerkę, wątróbkę, chrupki i gorącą zupę- jadły aż im się uszy trzęsły :catmilk: Postawiłam pod balkonem budkę, bo dzisiaj miałam na tarasie ślady kocich stópek :kotek: Ktoś oglądał klatki, transportery i kuwetę :cat3: Gość ma domek, nasypałam karmy, może skorzysta ;)

Luspa

Post » Nie gru 12, 2010 20:11 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

za Chrapka i jego poddanych... :ok: :ok: :ok: no i za Mikołajki... :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie gru 12, 2010 21:03 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Zimowe pozdrowienia od Chrapka :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek
Mały remanent i docieplanie budek:
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Nie gru 12, 2010 21:06 przez Luspa, łącznie edytowano 1 raz

Luspa

Post » Nie gru 12, 2010 21:05 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Chrapek wygląda kwitnąco :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie gru 12, 2010 21:17 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Antybiotyk zadziałał cuda :1luvu: Języczek ma już całkowicie schowany i prawie przestał kichać. Jutro idę po drugą dawkę :ok: Tym razem już 40 dniową..

Luspa

Post » Pon gru 13, 2010 13:10 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Luspeczko...wyślij może Chrapka na kurację odchudzajacą, bo taka masa ciałka jest niezdrowa dla nereczek szczególnie :roll:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon gru 13, 2010 20:41 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Basica pisze:Luspeczko...wyślij może Chrapka na kurację odchudzajacą, bo taka masa ciałka jest niezdrowa dla nereczek szczególnie :roll:

W zimę tzw. dogrzewanie brzuszne i boczkowe jest obowiązkowe :ok: O kuracji pomyślimy latem ;) U mnie na tymczasie cały czas jest Czesio, kocurek mojej siostry. Zuzia natomiast jest tak uradowana, że będzie musiała spędzić z nim święta, że uśmiecha się od ucha do ucha :roll: Dzisiaj tak zionęła ogniem na biedaka przez drzwi, że je aż osmaliła :twisted: Wkrótce wrzucę zdjęcia Czesia :cat3:

Luspa

Post » Pon gru 13, 2010 22:38 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Luspa pisze: U mnie na tymczasie cały czas jest Czesio, kocurek mojej siostry. Zuzia natomiast jest tak uradowana, że będzie musiała spędzić z nim święta, że uśmiecha się od ucha do ucha :roll: Dzisiaj tak zionęła ogniem na biedaka przez drzwi, że je aż osmaliła

jak to dobrze, że kochany Bóg pomyślał o czymś takim jak uszy, bo zapewne tylko na tym zatrzymuje się szczęka, gdy dziewczynka pokazuje pełen garnitur ząbków w uśmiechu :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon gru 13, 2010 23:00 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Obrazek
:king:

Luspa

Post » Wto gru 14, 2010 20:34 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Kotki nakarmione, sposób z butelką z wrzątkiem polecam wszystkim. Włożyłam im dzisiaj na czas karmienia butlę, do której nie było można się dotknąć. Zanim kociaki zjadły woda trochę przestygła, przelałam ją do mniejszej butelki "odziałam" w rękawicę, a w środku było cieplutko. Kociaki dostały dzisiaj standardowo zupkę z nerkami, chrupki i serduszka. Serduszka dostaliśmy od jakiejś dobrej duszyczki, która chciała się podzielić :ok: Wprawdzie nie ma już po nich śladu, ale smakowały bardzo :catmilk: Kolację miały załatwioną :kotek: Dostaliśmy też dzisiaj zapas chrupek z Kotkowa. Na razie mamy co jeść :ok: :ok:

Luspa

Post » Śro gru 15, 2010 20:50 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Pozdrowienia od mamusi :1luvu: Maluszków niestety JESZCZE nie widać ;)
ObrazekObrazekObrazek

Widać po budce, co kicia robi w wolnym czasie :roll:

Luspa

Post » Czw gru 16, 2010 19:58 Re: Chrapkowo..MIKOŁAJKI str.16 mają już tydzień

Powiedziałam, że nie widać kotulków, ale się myliłam. Wrzucam większe zdjęcie. Po prawej stronie widać nosek,zamkniete oczka i czarną główkę :1luvu:
Obrazek

Luspa

[poprzednia][następna]