Schronisko w Rudzie Śląskiej - do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 22, 2010 17:06 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Liwia_ pisze:Jest tyle kotów potrzebujących pilnie dt :(
- czarnuszek - najpilniejszy
- długowłosa koteczka, która trafiła z kociętami - kociąt jest aż 6, wszystkie cudne, ok. 6-tygodniowe, o normalnej sierści, burasek, czarnulek i krówki. Kotusia jest bardzo zabiedzona i drobniutka - albo bardzo młoda (półroczna?) albo tak filigranowa... To urocza, oswojona krówka, ma wyraźnie długą sierść.
- przecudna parka podrostków, ok 4 miesięcznych - krówka i czarnuszek :(

Dt potrzebne BARDZO... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro wrz 22, 2010 21:04 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Kotka długowłosa jest baaaaardzo słaba

Od jutra mam L4 na tate,powklejam fotki kotów,bo mam troche ich,ale najpierw musze sie dowiedzieć,czy te koty jeszcze są i czy żyją

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro wrz 22, 2010 21:15 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Pilnie potrzebuje też dt dymne maleństwo (chyba dziewczynka), cudne, ok 7-tygodniowe.
Oto długowłosa koteczka, jej nie zostało dużo czasu :( Nie widać pięknego ogonka, naprawdę puchatego....
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro wrz 22, 2010 21:23 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Czy ludzie wkońcu zmądrzeją i przestaną rozmnażąć i wyrzucać te biedne zwierzęta :( :(

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw wrz 23, 2010 8:07 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Witam
Czytałam posty o białym persiku,jest śliczny.Mam persa w domu (kotkę) i tak się zastanawiałam czy "pan" z "panią" dogadaliby się?? Ale jak widzę biały persik znalazł już domek.

wiol@

Od: Śro wrz 22, 2010 7:52

Post » Czw wrz 23, 2010 8:35 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

wiol@ pisze:Witam
Czytałam posty o białym persiku,jest śliczny.Mam persa w domu (kotkę) i tak się zastanawiałam czy "pan" z "panią" dogadaliby się?? Ale jak widzę biały persik znalazł już domek.

ale z tego, co czytałam to dom tymczasowy
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw wrz 23, 2010 9:35 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Wezmę tę długowłosą i jej małe. Jeśli dymna była z nimi, to ją też. Mar9, weź czarnego, on był już w domu, więc może uchronił się od schroniskowych wirusów...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Czw wrz 23, 2010 9:50 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

halbina pisze:Wezmę tę długowłosą i jej małe. Jeśli dymna była z nimi, to ją też. Mar9, weź czarnego, on był już w domu, więc może uchronił się od schroniskowych wirusów...

też o tym myślę, Justyna, co Ty na to? czarnulek poradzi sobie w mojej zakoconej dziupli?
on jest ciachnięty?, szczepiony? napisz coś, czas ucieka
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw wrz 23, 2010 9:55 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Liwia na wątku persika i czarnuszka napisała już o tym, jest kastrowany i szczepiony.
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Czw wrz 23, 2010 9:56 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

halbina pisze:Liwia na wątku persika i czarnuszka napisała już o tym, jest kastrowany i szczepiony.

ups :oops: , dzięki, idę doczytać
ObrazekObrazek

mar9

Post » Czw wrz 23, 2010 12:54 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

:ok:
Ostatnio edytowano Czw wrz 23, 2010 21:08 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Post » Czw wrz 23, 2010 14:40 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

wiol@ pisze:Witam

Biały persik będzie domu niedługo szukał :) Także jeżeli chciałabyś go zaadoptować, napisz proszę więcej o warunkach.
Póki co, kotek musi dojść do siebie, ale będzie szukal domu stałego.

halbina pisze:Wezmę tę długowłosą i jej małe. Jeśli dymna była z nimi, to ją też. Mar9, weź czarnego, on był już w domu, więc może uchronił się od schroniskowych wirusów...
Halbina - dzięki :1luvu: Piszę pw...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw wrz 23, 2010 14:43 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Gdzieś na kociarni pojawił się wątek, że ktoś chce adoptować persika...

Tak na wszelki wypadek podaje viewtopic.php?f=13&t=117422

CatAngel

Post » Czw wrz 23, 2010 19:31 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

Trzymam kciuki aby wszystkie koty znalazły domy. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw wrz 23, 2010 20:58 Re: SCHRONISKO W RUDZIE ŚLĄSKIEJ- Bury przelatuje przez ręce :(

No cóż... mam mamusię długowłosą i jej maleństwa + dymną w promocji... Kociąt jest osiem!
Mamusia wygląda strasznie, dziś już zdjęć nie zrobię, ale jest wychudzona straszliwie, tylko cycuszki wiszą, na boku sierść wycieta i szew jakby po cesarskim cięciu... siedem maluchów... Na główce jakieś ranki, generalnie kości w skórze, włosem przedłużanym okryte... arlekinka...
W wyprawce dostałam 2 x 400g paczki suchego kitekat i 3 x paczki saszetek whiskasa - dzięki i za to schronisku, bo ja nie mam nawet na kartach kredytowych już ani grosza, a wypłata pierwszego.
Jednak fundacja "Szara Przystań" dostarczyłą mi dla kocich tymczasów profilum suche i żwirek, więc jakoś damy chyba radę... jakiś czas... Jednak nie ukrywam, że i ja będę błagać o wsparcie dla tej kociej rodzinki...
Kocięta w różnym stanie, niektóre mają już uszkodzone oczka przez kk, więc i leczenie nas czeka... Dostały antybiotyk w zastrzyku i jutro trzeba podać, ale i tak muszę je "przedstawić" Formicy, bo ryzyko jest duże. Bardzo proszę o zaciskanie kciuków za wszystkie!!!
Będę też prosiła o ich reklamowanie, bo już mam na tymczasie 2 dorosłe koty i 3 kocięta czteromiesięczne, więc dodając tę dziewiątkę, to już przesadziłam!!! :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

[poprzednia][następna]