Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
justyna8585 pisze:Nadal pytam co z Kubusiem.
BOZENAZWISNIEWA pisze:justyna8585 pisze:Nadal pytam co z Kubusiem.
To ja może odpowiem,bo zapytałam Krysie o tego Kubusia.
Kubuś jest nadal w DT u IKA6 i możesz go adoptować na stałe,jeśli tego pragniesz...żyje ma się dobrze, jest zaszczepiony i gotowy na adopcje stałą-Spytałam, bom się zaciekawiła o jakiego kota taka batalia...
Liwia_ pisze:Ja się bardzo cieszę z tego, że Kubuś ma się dobrze. Mam też nadzieję, że Justyna dostanie niebawem jego opis i zdjęcia. Szkoda tylko, że nie uzyskała żadnych odpowiedzi na jego temat wcześniej.
Co do decydowania - to chyba zależy od tego, jakie zaufanie ma się do dt. Na miejscu Justyny ja bym tego zaufania nie miała i bardzo chciałabym wiedzieć, gdzie kot trafi - po historii z oddaniem Omegi do schroniska i pozbywaniu się kotów na działce.
BOZENAZWISNIEWA pisze:Co do przepraszania to bym sie wstrzymała od takich 'podpowiedzi', bo wiele zabierajacych głos w sprawie ma kogo i za co przepraszać, chyba,ze są tak zadufane w sobie,ze im wolno obgadywac i wyzłosliwiac sie ...
Liwia_ pisze:Gibutkowa - bierzesz pod uwagę to, że w momencie oddawania kota i spory czas po tym oddającemu wydawało się, że dt jest normalny i przyzwoity? I że dopiero niedawne informacje pokazały coś innego?![]()
Tak, idealnie byłoby odebrać kota od razu, tyle że Justyna po prostu nie ma jak i gdzie. I nie uważam, że w imię tego, że to dt decyduje (też nie do końca tak jest - bo takie rzeczy bardzo często są konsultowane z oddającym) należy się losem kota przestać interesować i narażać go na schron, porzucenie, czy kiepski dom. Prośba o opis kota, wieści czy fotki są chyba jak najbardziej zrozumiałe?
Gibutkowa pisze:Liwia_ pisze:Gibutkowa - bierzesz pod uwagę to, że w momencie oddawania kota i spory czas po tym oddającemu wydawało się, że dt jest normalny i przyzwoity? I że dopiero niedawne informacje pokazały coś innego?![]()
Tak, idealnie byłoby odebrać kota od razu, tyle że Justyna po prostu nie ma jak i gdzie. I nie uważam, że w imię tego, że to dt decyduje (też nie do końca tak jest - bo takie rzeczy bardzo często są konsultowane z oddającym) należy się losem kota przestać interesować i narażać go na schron, porzucenie, czy kiepski dom. Prośba o opis kota, wieści czy fotki są chyba jak najbardziej zrozumiałe?
No nie wiem, zawsze można "na szybko" coś zorganizować, choćby hotelik jak kotu dzieje się krzywda. Gdybym uznała że kotu dzieje się krzywda to bym coś mu zorganizowała...
justyna8585 pisze:Zamiast opisu i zdjęć dostałam na PW obelżywe słowa i wyzwiska.
To mnie p. żal, naprawde żal.Jak widać-mądrość nie przychodzi z wiekiem,jak widać w p. przypadku na starość się głupieje,mam 25 lat ,ale mądrością przewyższam panią na pewno.
MaybeXX pisze:justyna8585 pisze:Zamiast opisu i zdjęć dostałam na PW obelżywe słowa i wyzwiska.
To mnie p. żal, naprawde żal.Jak widać-mądrość nie przychodzi z wiekiem,jak widać w p. przypadku na starość się głupieje,mam 25 lat ,ale mądrością przewyższam panią na pewno.
Radzę nie wyrzucać tego PW.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Caseyriple, puszatek i 90 gości