MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-Łodzian proszę o pomoc!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 09, 2010 11:47 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

p.s.Ja powiem już tylko jedno... gdyby komukolwiek współpracującemu z KM przyszło do głowy, by odławiać Tikę, czy Spacje, już dawno byłby oskarżony o chęć wywiezienia ich w inne tajemne miejsce :!: ... poczytajcie Własne, wcześniejsze posty (nie było literówek w moim wpisie, wiec jest nadzieja, że nie macie pretekstu do wyśmiania go).
lesna

Post » Nie maja 09, 2010 11:58 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

a mnie się wydaje, że Milińskiej i jej przybocznym odpadłby jeden zarzut.
Potem skupilibyśmy się na pozostałych, poruszonych w wątku.
A potem na tych, o których jeszcze tu nie było mowy, a w które i tak mało kto by uwierzył wcześniej.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie maja 09, 2010 12:31 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

lesna pisze:p.s.Ja powiem już tylko jedno... gdyby komukolwiek współpracującemu z KM przyszło do głowy, by odławiać Tikę, czy Spacje, już dawno byłby oskarżony o chęć wywiezienia ich w inne tajemne miejsce :!: ... poczytajcie Własne, wcześniejsze posty (nie było literówek w moim wpisie, wiec jest nadzieja, że nie macie pretekstu do wyśmiania go).

oj Lesna, niestety, literówka :roll:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie maja 09, 2010 13:09 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Dulencja pisze:
lesna pisze:p.s.Ja powiem już tylko jedno... gdyby komukolwiek współpracującemu z KM przyszło do głowy, by odławiać Tikę, czy Spacje, już dawno byłby oskarżony o chęć wywiezienia ich w inne tajemne miejsce :!: ... poczytajcie Własne, wcześniejsze posty (nie było literówek w moim wpisie, wiec jest nadzieja, że nie macie pretekstu do wyśmiania go).

oj Lesna, niestety, literówka :roll:

A dlaczego "własne" wielką literą? Wystarczyłaby mała. :roll: :wink: :wink: :wink:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie maja 09, 2010 14:09 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Tak dla przypomnienia, o co w tym wątku powinno chodzić :arrow: o TIKĘ.

Dla zainteresowanych tematem TIKI polecam dwie strony:

1. wątek Tiki na "Kociarni" (zaledwie 6 stron)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=106807&hilit=Tika

2. strona www gdzie opisana jest sprawa Tiki (wraz ze słynnym na tym wątku zdjęciem z kwietnia)
http://www.kociamama.pl/?bywa-i-tak...,1786

Abewuzet

Od: Śro mar 03, 2010 20:35

Post » Nie maja 09, 2010 14:15 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Abewuzet pisze:Tak dla przypomnienia, o co w tym wątku powinno chodzić :arrow: o TIKĘ.

2. strona www gdzie opisana jest sprawa Tiki (wraz ze słynnym na tym wątku zdjęciem z kwietnia)

:mrgreen:
Dziś oglądałam program publicystyczny i padło pytanie o jedna z partii że robi coś tam negatywnego wobec drugiej i wypowiadali się dziennikarze/publicyści i jedna babka zamiast wypowiedzieć się na temat dot. zadanego pytania (czyli tego co źle robi pierwsza partia) zaczęła udowadniać, że ta druga partia to ona tez robi źle wobec tej pierwszej (średnio jej to wychodziło, bo jak dziennikarz prowadzący zapytał o konkrety to nie bardzo umiała podać). No w każdym razie wiadomo było z jej wypowiedzi na kogo będzie glosowała w najbliższych wyborach. :mrgreen:
Heh... nie wiem zupełnie czemu mi się to teraz przypomniało :ryk: :ryk:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie maja 09, 2010 14:33 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Abewuzet pisze:Tak dla przypomnienia, o co w tym wątku powinno chodzić :arrow: o TIKĘ.

Jak również o to, dlaczego Kocia Mama wyrzuciła na bruk kota, który nigdy nie poznał co to wolność, wyrzuciła określając jako bezpieczne miejsce dwie zrujnowane komórki w otoczeniu trzech ruchliwych ulic. Dlaczego Kocia Mama wyrzuciła kota, do opieki nad którym zobowiązała się na publicznym forum oraz zapewniała, iż kot będzie socjalizowany i wyadoptowany.
Abewuzet, TYM KOTEM BYŁA TIKA, JAK RÓWNIEŻ TEMAT DOTYCZY I SPACJI .

Nie pisz więc, że temat Kociej Mamy nie dotyczy Tiki.

Jest coś takiego jak słuch wybiórczy :wink: można mieć umiejętność wybiórczego przyswajania faktów :roll:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie maja 09, 2010 16:33 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Dulencja pisze:oj Lesna, niestety, literówka :roll:

Sami najskuteczniej zaśmiecacie Swój wątek.
Vega36, by Wam nie umknęło, ale widzę, że merytoryczna strona wypowiedzi najmniej Was interesuje.
lesna

Post » Nie maja 09, 2010 17:34 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Wiesz czym się różni ta strona KM od naszej? Tym że w naszej każdy pisze i pani Iza też może na niej odeprzeć zarzuty, gdyby tylko zechciała.

Na stronie KM zaś pisze jedynie ona, my niestety nie możemy zamieścić żadnego sprostowania.

Ale jeśli jak wcześniej przyznałaś, czytałaś nasze wątki to przecież doskonale wiesz że stan Tiki w jakim rzekomo pojechała do KM a tak malowniczo opisany na jej stronie to łgarstwo, opis ten zresztą był inny nieco wcześniej. Ja odniosłam się do tego już wczesniej.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Nie maja 09, 2010 18:01 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

jestem,czytam, trzymam kciuki!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 09, 2010 18:25 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

lesna pisze:
Dulencja pisze:oj Lesna, niestety, literówka :roll:

Sami najskuteczniej zaśmiecacie Swój wątek.
Vega36, by Wam nie umknęło, ale widzę, że merytoryczna strona wypowiedzi najmniej Was interesuje.

lesna pisze:Ja powiem już tylko jedno... gdyby komukolwiek współpracującemu z KM przyszło do głowy, by odławiać Tikę, czy Spacje, już dawno byłby oskarżony o chęć wywiezienia ich w inne tajemne miejsce :!:

Proszę bardzo. "Gdyby komukolwiek współpracującemu z KM przyszło do głowy, by odławiać Tikę czy Spację", a następnie wyadoptować Dulencji, nie byłoby tego wątku ani całej awantury. Wszyscy byliby zadowoleni.

vega013

Post » Nie maja 09, 2010 18:49 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Vega36

Wybacz, ale albo ja mam coś z logiką myślenia (a nigdy nie miałam, najpierw mat-fiza, matura podobnie (częste uzdolnienia przy dysleksji), później troszkę inne życie). Ale sama bym się wycofała z działań, gdyby zanim je zaczęłam, pojawiłyby się oskarżenia, że działam z złych pobudek (wywiezienie kotek w inne miejsce) .. no i co to za 'dogadywanie się' skoro jasno tu deklarujecie: najpierw oddaj nam Tikę (Spacje- mniej jakoś) a później zamkniemy Wam fundacje (pamiętam Tymińskiego z czarną teczką, później chyba był Wałęsa.. na tym krajera czarnych teczek się skończyła :roll: .. obserwuje ten konflikt coraz dalej mi od fundacji, czy ludzi pomagających kotom.. wolę radzić sobie sama, bez tego całego wsparcia :roll: :roll: :roll: Może coś ze mną nie tak, że nie myślę, jak działa przeciwnik.. ale wszytko jest podporządkowane mojemu sumieniu i rozsądkowi.

Pozdrawiam.
lesna

Post » Nie maja 09, 2010 19:10 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

lesna przecież dziewczyny pisały, że za nim cokolwiek napisały na wątku o całej akcji przed kilka tygodni starały się załatwić sprawę polubownie i prosiły o oddanie Tiki i Spacji więc o co tobie chodzi??? Wtedy jeszcze nikt z nas nie wiedział jak sprawy się toczą więc jak mogłybyśmy stwierdzić, że wolontariusz próbujący wtedy złapać Tikę działa, ze złych pobudek (przecież o żadnej łapance byśmy wtedy nawet nie wiedzieli :roll: )
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie maja 09, 2010 19:25 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

Leśna masz niezwykłą zdolność do zagmatwanych wypowiedzi :roll: zrozumieć coś z tego to graniczy z cudem :?
W każdym razie, od początku było pisane, że najpierw były rozmowy kierownictwa z konińskiego schroniska oraz Dulencji z Izą Milińską z Kociej Mamy w sprawie odzyskania Tiki i Spacji, nawet Dulencja wiele osób hamowała na PW by nie wypowiadać się zbyt gwałtownie na wątku, bo miala nadzieję, że uda się wszystko załatwić polubownie. Dopiero gdy po wielu próbach to się nie udało - zaczęto wszystko pisać w poprzednim oraz tym wątku.

O!
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie maja 09, 2010 19:39 Re: MIAŁA MIEĆ DOM-DOSTAŁA PODWÓRKO-KOCIA MAMO ODDAJ TIKĘ!!cz.II

lesna pisze:Vega36

Wybacz, ale albo ja mam coś z logiką myślenia (a nigdy nie miałam, najpierw mat-fiza, matura podobnie (częste uzdolnienia przy dysleksji), później troszkę inne życie). Ale sama bym się wycofała z działań, gdyby zanim je zaczęłam, pojawiłyby się oskarżenia, że działam z złych pobudek (wywiezienie kotek w inne miejsce) .. no i co to za 'dogadywanie się' skoro jasno tu deklarujecie: najpierw oddaj nam Tikę (Spacje- mniej jakoś) a później zamkniemy Wam fundacje (pamiętam Tymińskiego z czarną teczką, później chyba był Wałęsa.. na tym krajera czarnych teczek się skończyła :roll: .. obserwuje ten konflikt coraz dalej mi od fundacji, czy ludzi pomagających kotom.. wolę radzić sobie sama, bez tego całego wsparcia :roll: :roll: :roll: Może coś ze mną nie tak, że nie myślę, jak działa przeciwnik.. ale wszytko jest podporządkowane mojemu sumieniu i rozsądkowi.

Pozdrawiam.

Leśna, nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek pisał o zamknięciu fundacji po oddaniu Tiki. Oskarżenia o złą wolę pojawiły się z powodu niemożności znalezienia Tiki (a konkretnie - zniknięciu z dnia na dzień) i braku porozumienia z KM, mimo wielokrotnych prób. Zresztą - forum, choćby nie wiem jak się starało, nie ma możliwości zamknięcia fundacji. Proszę - pomyśl realnie.

vega013

[poprzednia][następna]