S.K.Niekochane-XIII-schroniskotki czekają..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 19, 2010 20:16 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

zacina sie wentylator-widze, ze działa chwile i przestaje-odkurzyłam kompa w srodku. Zasilacz chyba nie, bo by sie wogole nie właczał chyba, a on działa chwile i sie zagrzewa i wyłacza.Charm-pliss-jak masz jakies pomysły-co jeszcze zrobic to napisz mi na pw-tylko wiesz-jak blondynce :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto sty 19, 2010 20:18 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

http://www.allegro.pl/item877466393_pur ... ratow.html

Proszę o szybką odpowiedź,czy zamawiać,bo właśnie dziś zamówiłam od nich żwirek i dopłata za kuriera byłaby mniejsza!!!!

Własnie doczytałam,że kurier gratis :oops: :ryk:
Ostatnio edytowano Wto sty 19, 2010 20:24 przez mamaja4, łącznie edytowano 1 raz
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Wto sty 19, 2010 20:22 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

hyhy-na razie działa

mamaja4- chyba nie ma sensu, w tych Swiętochłowicach taniej, a ja tam i tak musze jechac w przyszłym tyg

Mała1

Post » Wto sty 19, 2010 20:30 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

Mała1 pisze:zacina sie wentylator-widze, ze działa chwile i przestaje-odkurzyłam kompa w srodku. Zasilacz chyba nie, bo by sie wogole nie właczał chyba, a on działa chwile i sie zagrzewa i wyłacza.Charm-pliss-jak masz jakies pomysły-co jeszcze zrobic to napisz mi na pw-tylko wiesz-jak blondynce :wink:

Wentylator na procesorze czy ten z zasilacza? W starym komputerze miałem tak, że nie startował mi wiatraczek z zasilacza. Uruchamiałem go ręcznie, jakimś patyczkiem, bo nie chciało mi się go wieźć do serwisu. Aż w końcu nic innego nie można było zrobić, bo komp odmówił w pewnym momencie posłuszeństwa. :P
A zasilacz to jak najbardziej może być. Wiem coś o tym, bo mój zasilacz też jest nie pierwszej jakości. ;-) Już raz był wymieniany - najpierw było tak, że komputer się resetował np. przy włożeniu płyty do napędu, potem resetował się sam z siebie przy włączaniu i jak zaczął się resetować 20 razy częściej niż uruchamiać to pojechał do serwisu. Naprawa gwarancyjna, więc wymienili na ten sam szajsowy model. :roll: I zaś się zaczyna dziać to samo, tzn. resetuje się przy wkładaniu płyty do napędu. Na szczęście za dużo nie korzystam z CDromu. ;-)
Jedyny sposób, żeby sprawdzić czy to na pewno wina zaislacza, to dorwać sprawny zasilacz, podłączyć i zobaczyć czy dalej jest coś nie tak.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Wto sty 19, 2010 20:37 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

charm, siriwan-dzieki bardzo za rady. jutro bedą wyczyszczone wentylatory, oba przestaja działac. Na razie jakos siedze i sie nie wyłacza-moze wystawie go na balkon-tam chłodniej, hyhyhy :wink: W kazdym razie dzieki-i sory za te posty ,ze tak powiem niezwiazane z kocaistymi-wracajmy do kotów :P

wczoraj szukałam czegos tam na wątku starym i natknełam sie na kilka róznych ulotek,plakatów, robionych przez kilka osób. Poszperajcie co macie i wklejcie pliss jeszcze raz. Trzebaby tez je gdzies zgrupowac,zeby moc korzystac w kazdej chwili.

Mała1

Post » Wto sty 19, 2010 20:37 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

siriwan pisze:Naprawa gwarancyjna, więc wymienili na ten sam szajsowy model. :roll: I zaś się zaczyna dziać to samo, tzn. resetuje się przy wkładaniu płyty do napędu. Na szczęście za dużo nie korzystam z CDromu. ;-)
Jedyny sposób, żeby sprawdzić czy to na pewno wina zaislacza, to dorwać sprawny zasilacz, podłączyć i zobaczyć czy dalej jest coś nie tak.

Nikt ci nie mówił, że na zasilaczu się nie oszczędza, bo prędzej czy później się odezwie? zwłaszcza jak używasz kompa nieco intensywniej niż tylko podstawowa obsługa? :twisted:
A do weryfikacji zasilacza najlepszy jest miernik :P - jako pierwsze rozjeżdża się 12V - zwykle idzie w górę - a chyba nie muszę mówić, czym może się skoczyć np 15V na dysk.... a np niektóre codegeny miały tendencje do puszczania przy awarii na płytę 220V....

Przepraszam za ot :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto sty 19, 2010 20:48 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

ło mamo-alez my mamy tu madrych ludzi...ups :)

Mała1

Post » Wto sty 19, 2010 21:25 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

Mała, mój tata mówi, że ma do oddania nieużywany zasilacz 350W. Jeśli chcesz, to pisz przez PW. :)
Ulotkami mogę się zająć, jeśli jest potrzeba. Z chęcią zrobię co nieco w Gimpie jako odreagowanie nadmiaru tyroksyn, melatonin, pęczków Hissa i innych biologicznych trudnych pojęć. ;)

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Wto sty 19, 2010 22:08 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

charm pisze:Nikt ci nie mówił, że na zasilaczu się nie oszczędza, bo prędzej czy później się odezwie? zwłaszcza jak używasz kompa nieco intensywniej niż tylko podstawowa obsługa? :twisted:

Dwa słowa (i spójnik): pecet z mediamarktu. :P Za góra dwa tygodnie wymieniam na nowy (zasilacz). ;-)

charm pisze:A do weryfikacji zasilacza najlepszy jest miernik :P - jako pierwsze rozjeżdża się 12V - zwykle idzie w górę - a chyba nie muszę mówić, czym może się skoczyć np 15V na dysk.... a np niektóre codegeny miały tendencje do puszczania przy awarii na płytę 220V....

Fakt, miernikiem jest dokładnej, o ile się ma miernik. ;-) Metoda na zasilacz łatwiejsza... no, o ile się ma zasilacz ;-)
Koniec oftopa. ;-)

Mała1 pisze:wczoraj szukałam czegos tam na wątku starym i natknełam sie na kilka róznych ulotek,plakatów, robionych przez kilka osób. Poszperajcie co macie i wklejcie pliss jeszcze raz. Trzebaby tez je gdzies zgrupowac,zeby moc korzystac w kazdej chwili.

Plakat:
http://img177.yfrog.com/i/plakatv2.jpg/

Ulotki o stronach z ogłoszeniami:
http://w318.wrzuta.pl/plik/6zZ0ppiVSjC/ulotki
I plakat:
http://w204.wrzuta.pl/plik/9lMzVAJG5K9/plakat
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Śro sty 20, 2010 9:08 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

tangerine1 pisze:głupi komp, ze pada :evil:

Marta, rozczuliłaś mnie :D

Mam dla naszych kocich grafików propozycję "wsadu" do plakatu lub ulotki:
http://img.visualizeus.com/thumbs/09/02 ... 672a_h.jpg

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Śro sty 20, 2010 13:23 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

Ronni jak sie juz dowiem c mi padło-to sie odezwe :wink: )

Ronni-Jesli mogłabys to cie poprosze o zebranie tego wszystkiego, zrobienie ulotki itd.
Tylko chce wymyslec/przemyslec dobrze tresc, bedzie burza mozgów na akcjii mysle.
Tez trzebaby te wszystkie ulotki gdzies wkleic, ale nie wiem czy 1 strony za bardzo nie obciazymy-jak to jest?

nov-kociak cudnyyyy
czyja to fotka?
bo do oficjalnych ogłoszen musimy miec fotke ze zgoda autora-wiec jak sciagnieta z googli itd-to niestety nie mozna :wink:
fotki trza poprzeglądac, mamy ich mase w razie czego

...a w schronisku......

Farinelli zdecydowanie lepiej :D :D :D
je. jak mu chiałam przesunac miske z zarciem, to az burknał na mnie, jak yłam zbyt nachalna :mrgreen:

Lessi wyszła z budki, dzis widziałąm,ze jej slinka troche ciekła, nie wiem czy to ze stresu, ze ja ruszam, czy ja cos bierze :|
Jest niesamowicie przerazona :(

Halszka ciutek pokichuje, ale apetyt znów ma jak smok :wink:

Nena czarna jest cudna, nie chce siedziec w klatce.Myslałam,ze szybko znajdzie dom, a tu echo :|

Na kociarni słabo Dako-kurcze, no :roll: zasmarkany na maxa :roll:

Aurorka za to zdecydowanie lepiej :D
jestem fanem zylexisu naprawde.szkoda,ze taki dziod drogi

Lukrecja i Petroniusz bardzo nieszczesliwi w duzej grupie kotów, chociaz Lukrecja i tak lepiej, ona juz troche przywykła.
Petroniusz na babk sie rozchoruje, bo ciagle syczy, buczy i siedzi w kącie :(

no i sa oczywiscie nowe koty-foty po południu, jak moj komp domowy mi na to pozwoli :wink:

:arrow: ...- 22 / 10
od 19 01 w schr
tricat-20 01
czarna koteczka dorosła, ale chyba dosc młoda, siedział od kilku dni pod kinem na dąbrówce
Oswojona, miła
na razie standartowo nie je :(

:arrow: ...- 23 / 10
od 19 01 w schr
tricat 20 01
buro-biała dziewczynka, skostniała ze strachu oczywiscie
ktos przyniosł ja do lecznicy, gdzies ja znalazł
tez miała kicia, tez dosc młoda :(
tez nie je :(

Mała1

Post » Śro sty 20, 2010 14:26 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

Mała1 pisze:nov-kociak cudnyyyy
czyja to fotka?
bo do oficjalnych ogłoszen musimy miec fotke ze zgoda autora-wiec jak sciagnieta z googli itd-to niestety nie mozna

No niestety, to fotka ściągnięta z sieci. Autor nieznany :? Szkoda, bo to taki "ściskacz zasercowy" :)

Nov@

Od: Pon maja 11, 2009 8:13

Post » Śro sty 20, 2010 14:28 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

haloooooooooooooooooooooooooooo
ludzieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
:mrgreen:
korciaczki zdecydowały sie wziac na tymczas ..............

tadam...............

niekochanego Mecenasa
:mrgreen:

na cito potrzebny dla chłopaka transport
ann0106-jak tam ta TWoja kolezanka?
a moze ktos inny????/?

wychodze z pracowni, jakby cos to piszcie plisss smsa-bo nie wiem czy w domu odpale komputer.
moj nr 889 771 107

Mała1

Post » Śro sty 20, 2010 14:50 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

KORCIACZKI :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
To pewnie było już od dawna zapisane gdzieś w przeznaczeniu, bo jakże taki Josiowy kot mógłby trafić gdzieś indziej? :mrgreen: :mrgreen:

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Śro sty 20, 2010 14:51 Re: S.K.Niekochane-XIII-zmiana konta str 14

transport załatwiony na piątek :D
Korciaczki piszę PW :D i gratulacje za nowego tymczasa :ok:
oby był jeszcze szczęśliwszy u was niż Joś chociaż to chyba nie możliwe :wink:

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

[poprzednia][następna]