Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2010 19:14 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Kociara82 pisze:byc moze bedzie w najblizszych dniach kolejna wystawa. (na razie nie mam oficjalnycj wiesci) Mysle, ze jesli kicia jest dlugowlosa, ma bardzo duze szanse by tam znalezc domek :)
A jak Psotnik nasz kochany po zabiegu?
Caragh, o ktorej sie wybierasz do mrusiow?

Ooo ja to juz zdazylam wrocic od Mrusiow :lol:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto sty 12, 2010 20:11 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Było zapytanie o Frociaki. Niestety pani się rozmyśliła, po tym jak napisałyśmy email. Odesłałyśmy zainteresowaną osobę do pani Justyny i nadmieniłyśmy, że musi przygotować się z tym, że będzie musiała spełnić odpowiednie wymogi (umowa adopcyjna, itp). Miałyśmy taką nadzieję. Przez dwa dni co chwilę do skrzynki zaglądałyśmy. Myślałyśmy, że się uda. I nic.

:arrow: allegro Frociaków
:arrow: allegro Kubusia (niestety, wcięło nam szablon i wszystko inne)
:arrow: allegro Zuzu
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Wto sty 12, 2010 21:07 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Dziękuje za super ogłoszenia na allegro :1luvu: i za wklejenie banerka z Oazą i Omegą :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Wto sty 12, 2010 21:22 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Psociu wracaj teraz jak najszybciej do formy.

Na szarym końcu, ale z wielkim uśmiechem i radością przeczytałam, że Prima jedzie do domu. Ogromnie się cieszę. To najlepsza wiadomość jaką ostatnio otrzymałam.
Koteczko bądź szczęśliwa.

Justynko Tobie dziękuję z całego serca za to, że Prima była u Ciebie bezpieczna, że dzięki Tobie żyje.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Wto sty 12, 2010 22:38 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Justa&Zwierzaki pisze:Kochani kolejne dwie koteczki szukaja pilnie domów :( :( :(

Dziś zadzwonił do mnie zrozpaczony pan ze wyjeżdża do Norwegi i niestety właściciel mieszkania sie nie zgadza aby tam zamieszkały koty a są dwie koteczki , matka 11 letnia norweska leśna i jej córeczka 8 letnia nie podobna do matki
Mamy bardzo mało czasu bo do 18 stycznia :cry:
zaraz założę im watek a jak będą już zdjęcia to poproszę Caragh o ich wstawienie ....

A oto te dwie Damy
Nadia
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Celinka
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Wto sty 12, 2010 23:02 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Jakie piękne kicie :1luvu:
Primka - super, w sobotę zamruczy już na swoim :D

Luinloth

Od: Śro lis 12, 2008 13:29

Post » Wto sty 12, 2010 23:51 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

No to tutaj filmik Psotuni gdy byla polprzytomna biedulka

http://www.youtube.com/watch?v=VCtEP4TW-_k
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Śro sty 13, 2010 0:56 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Dzis bylam na spacerze z psami Justy, najpierw panowie, potem Mycha, ktora jak na ironie chciala sie ze mna bawic w kotka i myszke ;) Wiadomo, kto w tym przypadku jest kto ;) Najpierw nie chciala wyjsc na dwor, bo byla tylko ze mna, bez Justy (grypsko znow panuje i ja chyba wlasnie dopadlo)
Potem nie chciala wrocic do domu... Cwaniara :D

Dzis sie troche pobawilam z Primka, Tygrysem i Amelka. Zrobilam im taki dluzszy sznureczek z muliny, tak jak kiedys mlodziez bransoletki robila supelkowe. Niby nic takiego, ale jesli da sie tym bawic, to mrusie sa na TAK! :D

Z Prima troche pogadalysmy, tzn.ja powiedzialam jej, co mysle o tym jej domku, ze sie ciesze bardzo, bo na to zasluguje, oraz ze domek ma ja szanowac i kochac taka jaka jest, choc moze ma troszke charakterek, ale poza tym jest bardzo madra koteczka. Powiedzialam jej, ze mam nadzieje, ze sie szybko z duza dogadaja i beda razem w zgodzie i wielkiej milosci zyly dluuuuuuuuuuuuuuuugie, szczesliwe lata :) Prima zapewnila mnie, ze sobie poradzi, w koncu jest dama niezwykle zaradna :)

Prosilabym o wiecej info o tych dlugowlosych pieknotkach matce i corce. Wrzuce je na NK.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro sty 13, 2010 5:32 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Ktoś niedawno pytał o Diabełka. Z tego co wiem, ma się dobrze. Najbardziej się zaprzyjaźnił z teściowa pana ( która mieszka w tym samym domu :D ) :ok:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro sty 13, 2010 8:58 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

izydorka pisze:Ktoś niedawno pytał o Diabełka. Z tego co wiem, ma się dobrze. Najbardziej się zaprzyjaźnił z teściowa pana ( która mieszka w tym samym domu :D ) :ok:

Ja pomyślałam wczoraj o nim, jak przeczytałam, że Prima się przeprowadza.
Te dwie sytuacje pokazują, że warto robić to co się robi. Justynko :1luvu:
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Śro sty 13, 2010 11:46 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

biegna Psotka, tak chce już biegać ale jeszcze nie może, ale z każdym dniem powinno być coraz lepiej

miłka

Od: Pon gru 08, 2008 13:48

Post » Śro sty 13, 2010 14:25 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Petka-P1 pisze:
izydorka pisze:Ktoś niedawno pytał o Diabełka. Z tego co wiem, ma się dobrze. Najbardziej się zaprzyjaźnił z teściowa pana ( która mieszka w tym samym domu :D ) :ok:

Ja pomyślałam wczoraj o nim, jak przeczytałam, że Prima się przeprowadza.
Te dwie sytuacje pokazują, że warto robić to co się robi. Justynko :1luvu:

Dokładnie tak , takie adopcje kotów jak Primka , Diabełak dają mi siłę , dają nadzieje ze to co robię ma sens :lol: Ale tak na prawdę to gdyby nie Wasza pomoc to bym nie mogła pomagać tak jak to teraz robię , bardzo Wam wszystkim dziękuje :1luvu:

A przed chwilką trafił do mnie bardzo i to bardzo zaniedbany nie kastrowany pers , kołtun na koltunie , niektóre maja długość na kilkanaście cm :(:(:(
Niestety bez pomocy fachowca nie da mu sie pomóc , jak tylko go dotknę to ból jest bo kołtuny ciągną skórę :(:(:( A to nie jest tanie bo na pewno będzie konieczna narkoza :(:(:(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro sty 13, 2010 14:50 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Justa&Zwierzaki pisze:A przed chwilką trafił do mnie bardzo i to bardzo zaniedbany nie kastrowany pers , kołtun na koltunie , niektóre maja długość na kilkanaście cm :(:(:(
Niestety bez pomocy fachowca nie da mu sie pomóc , jak tylko go dotknę to ból jest bo kołtuny ciągną skórę :(:(:( A to nie jest tanie bo na pewno będzie konieczna narkoza :(:(:(

U mnie 60 złotych...
Trzeba będzie mu podać odkłaczacze... Najlepiej Bezo-pet, 5 cm dziennie. Nie wiadomo ile włosów ma w jelitkach. Gdyby nie chciał Bezo-petu to można pastę Gimpeta ale gorzej działa.
Pewnie o tym wszystkim wiesz, ale wolę napisać...

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Śro sty 13, 2010 14:56 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

estre pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:A przed chwilką trafił do mnie bardzo i to bardzo zaniedbany nie kastrowany pers , kołtun na koltunie , niektóre maja długość na kilkanaście cm :(:(:(

U mnie 60 złotych...
Trzeba będzie mu podać odkłaczacze... Najlepiej Bezo-pet, 5 cm dziennie. Nie wiadomo ile włosów ma w jelitkach. Gdyby nie chciał Bezo-petu to można pastę Gimpeta ale gorzej działa.
Pewnie o tym wszystkim wiesz, ale wolę napisać...

Super ,wielkie dzięki :1luvu: A może masz ochotę nas odwiedzić i zobaczyć na żywo ? Az się płakać chce jak ktoś mógł go tak zaniedbać :evil:
Tak wiem o tym :wink: a jak tam Twoje piękności , czy już są zdrowe :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro sty 13, 2010 15:00 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Ja w sprawie tego skołtunionego persika..
Zacznij od badań krwi.. bez tego nie wolno mu podać narkozy nawet do strzyżenia..
Skoro jest w takim stanie, to można podejrzewać, że nerki wysiadły.. a jeśli tak, to nie wolno podać narkozy, bo to może kota zabić..
no i jeśli nerki są chore, to nie można karmić kota karmą wysokobiałkową..

Cokolwiek zamierzasz z nim zrobić, zacznij od badań, bardzo Cię proszę..
Wiem, że to koszty..
estre, mamy coś na Puchatkowie?
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

[poprzednia][następna]