Misia&Kropek "stado bawołów" na dt ;) SZUKAJA DOMU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 31, 2010 8:29 Re: Misia-łapka drut+alergia pokarm.+psychika, nie je!!! :(((

joshua_ada pisze:Dziś pierwszy nadający się do wpisania wyczyn dietetyczny Misi.
Panna zjadła 1/2 śniadania, cały obiad oraz wessała kolację :wink:

Przyczyny moga być w:
1. odbudowanym zaufaniu do nas (Misia nie ucieka, można obok niej przejść bez strachu, miziankuje tak, że Krówki mogą być zazdrosne);
2. zdegustowaniu wobec innej formy przyjmowania pokarmu (wg trzyrazym kroplówka nie przypadła Misi do gustu i postanowiła nie szykować się więcej na takie wątpliwe wrażenia :wink: )
3. zmianie miski na wspólną z Kropkiem - jedna podłużna miska przepołowiona przegródką (spróbowałam takiego pomysłu, kiedy przypomniałam sobie, jak Miśka uwielbiała wpychać się innym kotom z podwórka w miskę. Ona musiała mieć towarzysza jedzenia. Teraz je z Kropkiem, a że Kropek jak świnka wszystko zje, Misia czując oddech konkurencji - wciamuje wszystko co jej się da. Tzn. od wczoraj, bo wczoraj kupiłam taką miskę).
I oby tak dalej było.

To są naprawdę dobre wieści. :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Nie sty 31, 2010 9:04 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

:D
super!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Sob lut 06, 2010 11:27 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

Misia już więcej nas nie zaszczyciła nocną obecnością w łóżku ale tamto dziczenie i głodówka dawno poszły w zapomnienie. Trudno powiedzieć jak się ma jej alergia ale na pewno łysienie nie postępuje. Zanim odrośnie jej futerko które sobie wydrapała musi upłynąć trochę czasu więc nadal jest biednym łysolkiem ale za bardzo jej to nie przeszkadza w łobuzowaniu ani w miziankach :kotek:

trzyrazym

Od: Śro gru 05, 2007 11:10

Post » Śro lut 10, 2010 15:52 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

Poza robalami, które wyhodował po cichaczu z dużym prawdopodobieństwem Kropek (zrobił w kuwecie glistuchowo :twisted: ) niewiele się dzieje... właściwie działo do wczoraj. Stado odrobaczone, raczej skutecznie zważywszy na zawartość kuwet.

Misia... Misia sie zrobiła jeszcze bardziej nachalnie przytulasta. No i ma jedną jedyną wadę (na całe tysiąc zalet) - za chol...ę nie mogę małpy rudawej oduczyć chodzenia po klawiaturze :roll: a pracować bez klawiatury się nie da. Chodzi mi tymi swoimi cudnymi łapkami po klawiszach i pac, pac, i "głaszcz mnie!" :twisted:

I było spokojnie, gdyby sie wczoraj z Kropkiem tak nie tłukli i robili taką zapierduszkę (w zabawie oczywiście), że Kropek nabił sobie guza na lewym oku. Jak to zobaczyłam, to mało było do palpitacji. Wystraszył mnie nieźle! Dostał difadol&tobrosopt a dziś już mamy wizytę u Garncarza, zeby mieć pewność, że z okiem OK i tylko krople wystarczą.

Wczoraj zaczęłam intensywniej redagować ich ogłoszenia, więc mamy w domu teorię, że Kropek chce zostać u nas dłużej, dobrze mu - zbójowi, i urabia mnie sercowo (owszem!) i dlatego podbił sobie oko (conajmniej 7 dni kropli) :twisted:

Z tymczasowania (poza problemami zdrowotnymi) najbardziej nienawidzę... chwili kiedy trzeba oddać. Ale cóż. Stada nie obrobię, a jak dobry domek jest to i na sercu cieplej... bałam się o Zaphoda i Trillian - wyszło dobrze. Teraz ciężko mi będzie z tą parką, ale domek jak z bajki załatwiłby problemy sercowe joshuy :wink:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw lut 11, 2010 14:04 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

Echhh te futra. Jak tu nie kochać takich egocentrycznych potworów?

Mam nadzieję że oczko Kropka szybko wydobrzeje.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw lut 11, 2010 16:25 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

Kropciuś wizytę zniósł barzo dzielnie. Fajny kot!
Ma lekki uraz- tj. prawdopodobnie w ostatnim momencie zamknął oko przed pazurem Misi - jest minimalna rysa na soczewce. Wg pani dr naprawdę niewielka. Ale cała bateria kropelek przed nami i Kropkiem :twisted:

Zbieram się do wspólnego wątku Misi i Kropka. Jak zrobię - puszczę link.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw lut 11, 2010 16:55 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

:ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro lut 24, 2010 9:37 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

Wczoraj dostałam wyniki z 2-go badania grzybka u Misi. Na 100% Misia nie ma grzybka! :ok:

Z tą alergią pokarmową też chyba znacznie lepiej, bo już nie łysieje, ładnie odrasta, apetyt ma (przy czym zjada już to samo, co inne - izolacja nie miałaby sensu).
Tylko ona taka krucha jest. Kropek jest przy niej 2 razy większy. Mimo to Misia dzielnie sobie z nim radzi w zapasach na podłodze. I jakie robi śmieszne uniki, a że Kropek pierdółka, to śmieję się do rozpuku jak go Misia roluje. Chowa się dosłownie pół metra od niego, a ten gapcio jej nie widzi! :lol: :lol: :lol:

W końcu się zbiorę za ich wspólny wątek, bo one razem dostarczają nam niezłych powodów do smazmowych śmiechów :twisted:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Śro lut 24, 2010 9:38 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

oj, ja tak na wątek to nie wierzę, potrzebuję zobaczyć to na własne oczy :P
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro lut 24, 2010 9:49 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

Filmik mam, foty mam. Tylko czasu brak. Może mi ktoś odsprzeda? Tylko tanio, bo kasy też nie mam :?

Właśnie się turlają po podłodze. Jeszcze nie wiedzą, co ich dziś czeka... wet! :twisted: Misia na kontrol, szczepienie, Kropek na kontrol węzłów chłonnych.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Czw lut 25, 2010 20:51 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

U naszego kocura też nie ma grzybicy. Zeskrobiny już wstępnie przebadane. Pojechały jeszcze na hodowlę 3-tygodniową 8) Ale mam niejasne wrażenie, że rozwiązanie problemów Misi - rozwiąże problemy Naleśnika - Ada, przecieracie mi szlak kochana :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt mar 05, 2010 16:38 Re: Misia-po ostatniej operacji :) ku lepszej formie plus apetyt

Tak "se" do Misi zaglądam...
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto mar 16, 2010 12:06 Re: Misia-po ostatniej operacji :) "stado bawołów" na dt ;)

Pora na uzupełnienie dzienniczka Misi :wink:

Panna oprócz Kropka ma teraz kolegę Neko viewtopic.php?f=1&t=108153 Na początku wyjścia z łazienki Neko i Kropek bardzo się polubiły - wg Misi za bardzo. :twisted: Była tak zazdrosna o ich zabawy, że obsykiwała i obuczała Nekusia.
Teraz wszystko się zmieniło. Kiedy arystokratka Misia ma nastrój na bieganie, mam stado bawołów ganiające w dzikim pędzie po domu, przy czym bawół Kropek wydaje odgłosy tuptania jak całe stado :lol: Krówki patrzą z wyraźną dezaprobatą. Tylko Tasiunia czasem się gania z Kropkiem.

Po wypadku Misi nie zostało już śladu, panna biega, skacze, dokazuje. :D I jak zwykle natarczywa w prośbach o pieszczoty. Jest mała filigranowa, ale jak łebek wciska pod łokieć to może i łokieć kiedyś złamać :twisted:

(domków na horyzoncie na razie nie ma, ale to moja wina. Za słabo ogłaszam, muszę nadrobić)
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto mar 16, 2010 12:15 Re: Misia-po ostatniej operacji :) "stado bawołów" na dt ;)

:) fajne wiesci:)

Misienko :1luvu: :1luvu:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pt kwi 09, 2010 0:25 Re: Misia-po ostatniej operacji :) "stado bawołów" na dt ;)

Misia dostała łapą od wujka Kociego za to, że się bezceremonialnie na kolana moje pchała, gdzie Koci Pirat już miejscówkę zajął.
Pech chciał, że trafił niefortunnie w oko. Jest lekko spuchnięte, zaczerwienione i łzawi.
Jutro dostaniemy difadol i tobrosopt i zacznie się akcja zakraplania, co u zwinnej nieobsługiwalnej Misi będzie w kategorii dosiadania byka na rodeo bądź łapania ryb gołymi rękoma... :roll:

Poza tym nikt nie chce Kropka&Misi (nikt rozsądny) :(
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]