LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 14, 2009 19:03 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

jestem - Wielka Nieobecna 8) Wybaczcie ma wczorajszą absencję przestawianie gratów w domu byłodość absorbujące...
Nasza późniejsza zmiana też nie naszła żadnych zbrodniarzy na gorącym uczynku. Kacola z narażeniem samochodu objechała teren dookoła i wjechałyśmy w środek tych terenów od drugiej strony. W drodze bałam się, że się gdzieś zakopiemy albo grzęzawisko w ogóle wciągnie nas i cześć pracy świtu będziemy czekały na dachu tonącego pojazdu ;) Nieczęsto jadąc samochodem ma sie wrażenie jakby się płynęło motorówką 8) Dojechałyśmy gdzie się dało, resztę drogi przebyłysmy pieszo. Pochodziłyśmy, postałyśmy, posłuchałyśmy. Cisza i spokój. Kilka kotów lękliwie wyjrzało ze swoich kryjówek - tam na szczęście łuna od marketów bije w nocy nie jest całkiem ciemno. Nikogo nie widziałyśmy i nic niepokojacego nie słyszałysmy. Ale fakt faktem tam koty były wylęknione - moze z powodu że to już noc a my się pałetałysmy nie wiedzieć po co moze z innych powodów. Tam, gdzie zajechałyśmy na początku (wybaczcie nie znam tych terenów pierwszy raz byłam któreś to tęcza a to gdzie samochody na poczatku zostawiłyśmy ?) koty były inne - wybiegały nawet nie wołane, tarzały się zachęcając do zabawy, Plamkę Kacola nawet na rece wzięła.
Ale wrażenia niesamowite - teren wygląda jak po jakiejś wojnie, no i faktycznie lepiej bez kaloszy się tam nie pchać... Dobrze że koty mają budki - przynajmniej jedno suche miejsce
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Sob lis 14, 2009 19:07 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kya zanim wyciagniesz jakieś wnioski warto najpierw zapytać. Przede wszystkim śpieszyłam się i nie miałam czasu na rozmowy.Nie przypominam sobie wczesniej zebyśmy sie zreszta umawiały? Nieopodal czekały na mnie kolejne koty a w domu Maż który przyjechał na 10 minut i miał mi cos waznego do przekazania. Druga sprawa to taka ze byłam dziś na Tęczy 4 godziny, sama chodziłam i nie potrzebuje sprawozdań. Nastepna sprawa która poruszasz to koty które karmie po przeciwnej stronie Tęczy. Te koty nie są z Teczy a z rejonu przy jeziorze. I ja ich znikad nie wywabiam.Przenoisły się kilka metrów dalej, bo obcy kocur je przegania.Zawsze je karmiłam po przeciwnej stronie i zawsze one tam czekaja. W krzakach mają swoje budki. Proszę zapytać a nie wyciagać wnioski bo sa absurdalne.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob lis 14, 2009 19:20 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

kya jesteś mi winna dwa piwa...bo już drugi razy ci mówię A NIE MÓWIŁAM!!!!! i to ciągle w tej samej sprawie....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Sob lis 14, 2009 19:21 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

iza71koty pisze:Kya zanim wyciagniesz jakieś wnioski warto najpierw zapytać. Przede wszystkim śpieszyłam się i nie miałam czasu na rozmowy.Nie przypominam sobie wczesniej zebyśmy sie zreszta umawiały? Nieopodal czekały na mnie kolejne koty a w domu Maż który przyjechał na 10 minut i miał mi cos waznego do przekazania. Druga sprawa to taka ze byłam dziś na Tęczy 4 godziny, sama chodziłam i nie potrzebuje sprawozdań. Nastepna sprawa która poruszasz to koty które karmie po przeciwnej stronie Tęczy. Te koty nie są z Teczy a z rejonu przy jeziorze. I ja ich znikad nie wywabiam.Przenoisły się kilka metrów dalej, bo obcy kocur je przegania.Zawsze je karmiłam po przeciwnej stronie i zawsze one tam czekaja. W krzakach mają swoje budki. Proszę zapytać a nie wyciagać wnioski bo sa absurdalne.

tak pani Izo - następnym razem kobiety za panią pobiegną galopem.....kya na przedzie....

agiis-s

Post » Sob lis 14, 2009 19:40 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

iza71koty pisze:Kya zanim wyciagniesz jakieś wnioski warto najpierw zapytać. Przede wszystkim śpieszyłam się i nie miałam czasu na rozmowy.Nie przypominam sobie wczesniej zebyśmy sie zreszta umawiały? Nieopodal czekały na mnie kolejne koty a w domu Maż który przyjechał na 10 minut i miał mi cos waznego do przekazania. Druga sprawa to taka ze byłam dziś na Tęczy 4 godziny, sama chodziłam i nie potrzebuje sprawozdań. Nastepna sprawa która poruszasz to koty które karmie po przeciwnej stronie Tęczy. Te koty nie są z Teczy a z rejonu przy jeziorze. I ja ich znikad nie wywabiam.Przenoisły się kilka metrów dalej, bo obcy kocur je przegania.Zawsze je karmiłam po przeciwnej stronie i zawsze one tam czekaja. W krzakach mają swoje budki. Proszę zapytać a nie wyciagać wnioski bo sa absurdalne.

Pani Izo przy pani moja kultura osobista ma naprawde ochote przysnac,ale niech tam ugryze sie w jezor. dzieki Bogu nie bylam sama wiec nie ma opcji ,ze na oczy mi padlo . Niedaleko mostku gdzie w czasie powodzi wchodzilo sie na dzialki lezy cos podobnego do slupka przerzuconego jak kladka przez wode .Dokladnie znam to miejsce bo jest to na wysokosci budek ,ktore ostatnio z dziewczynami ustawialysmy . Mam 2 swiadkow ,ze zeszla pani z roweru ,zostawila jedzenie kolo tej kladki od strony ulicy a po drugiej stronie kladki stala chyba Łatka .Nie wiem dokladnie czy to na pewno bylo ona, bo az tak tych kotow nie znam ale na pewno wielkie bialo-czarne kocisko z przewaga bialego. Tak wiec pierdoly niech Pani opowiada komu innemu bo my bylysmy 3 i widzialysmy. I tak kiedys dla lyzki makaronu z rybka kot zostanie rozplaskany na ulicy . Z reszta po prawej stronie ulicy tez robi pani dobrze kotom karmiac je 2 m od jezdni . Albo trzeba cos robic z glowa albo wcale. Na rozmowy nie miala pani czasu ani ochoty i zastanawiam sie czy faktycznie obchodza pania te koty z teczy czy aureola dramatyzmu jaki znowu mozna poroztaczac z soba w roli glownej. No ja nie wiem ,ale gdyby moje koty konczyly tak marnie ,niektore byly zaginione to zaraz pytalabym czy ktos moze ktoregos widzial. A odpowiedzenie dzien dobry czy dowidzenia zamuje 2 sekundy .

"Druga sprawa to taka ze byłam dziś na Tęczy 4 godziny, sama chodziłam i nie potrzebuje sprawozdań." Jasne ,ze nie, bo przeciez tu chyba nie chodzi o zaginione koty a bycie w centrum uwagi po prostu .

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Sob lis 14, 2009 19:42 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

agiis-s pisze:

tak pani Izo - następnym razem kobiety za panią pobiegną galopem.....kya na przedzie....

Wyobraz sobie ,ze bieglysmy i faktycznie ja bylam na przedzie .Chcialysmy zobaczyc co za nawiedzona baba daje kotom zryc kolo jezdni i jeszcze je uczy jak na te jezdnie trafic :evil:

kya

Post » Sob lis 14, 2009 19:47 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

no to już wiesz...

agiis-s

Post » Sob lis 14, 2009 20:07 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

zanim noc nastała głęboka zrobiłam kilka fotek - niestety czas naświatlania był długi a koty (i ja) sie ruszały - cześć niezbyt wyszło... :roll: Ale zamieszczę co tam - to na część tych karmicielek które codziennie tam jeżdżą - nawet na tych zdjęciach widać, ze koty są zdrowe, maja piękną, czystą, gęstą sierść. Sa zadbane, ufne. Nic tylko im znaleźć ludzi i domy :wink:

to Plamka - witajaca nas zaraz jak podjechałyśmy samochodem :
Obrazek
(to zdjęcie mi sie wyjątkowo podoba dlatego duże - reszta będzie mniejsza żeby nie zagracać wątku)

Koty - umionami służy Kacola ja nie zapamiętałam... :oops:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to krajobraz księżycowy :
Obrazek

i dacze z werandami :lol:
Obrazek
Ostatnio edytowano Sob lis 14, 2009 20:13 przez Istna, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Istna

Post » Sob lis 14, 2009 20:11 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Plamka to jest koci debeściak....kot automobilista - pozostawia na siedzeniu piękny deseń kocich łapek ....wiem co piszę.... ;)

agiis-s

Post » Sob lis 14, 2009 20:17 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Plamka od dawna powinna juz miec ogloszenia bo to kot w 100% czlowiekolubny .Nie wiem tylko jak czulaby sie zamknieta w domu .Moze dom z duzym ogrodem?
Ten bialy kotek z szarym to Popiolek.Bury z bialym ryjkiem to chyba Rudzia a calkiem bury to Migdalek ....chyba. Najwyzej kasia mnie poprawi .To nie jest krajobraz ksiezycowy tylko z grudnia 2012 roku :ryk: :ryk:
Pierwsze zdjecie jest bosssssssssskie:)))))))))

kya

Post » Sob lis 14, 2009 20:26 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

No Plamka w towarzystwie ludzi czuje sie wyśmienicie - aż żal było odjeżdżać bez niej - polecam ją w 100% - myślę że nawet zamknięty dom byle z dobrymi ludźmi bardzo by jej odpowiadał...
Plamka jeszcze raz :
Obrazek

Ma niesamowite ubarwienie - przy takich kotach gdzie większość to kolor biały nosek, poduszeczki łap i uszy są przeważnie różowe - u Plamki to jest czarne. Efekt niesamowity 8)
Obrazek

Istna

Post » Sob lis 14, 2009 20:33 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

To taki typ jak moj Ebi .Pewnie w domu wywalalaby caly czas brzuszysko do miziania:))

kya

Post » Sob lis 14, 2009 20:35 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Może Plamce zrobić jakieś ogłoszenia?

agiis-s

Post » Sob lis 14, 2009 20:36 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Obrazek

To taki typ jak moj Ebi .Pewnie w domu wywalalaby caly czas brzuszysko do miziania:))

Wiecie co.... ona wyglada jak wczesna Chylińska :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

kya

Post » Sob lis 14, 2009 20:46 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

:ryk: :ryk: :ryk: ciekawe czy wczesna Chylińska też się kulała po glebie
Ostatnio edytowano Sob lis 14, 2009 20:46 przez agiis-s, łącznie edytowano 1 raz

agiis-s

[poprzednia][następna]