Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 6:13 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga jesli TV mówi o kilku stoczniach i podaje, że kotów jest 1000 to spokojnie można mieć nadzieję, że będzie ich mniej.medialnie pewnie dobrze im to brzmiało: 1000.
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Czw paź 15, 2009 7:42 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Nie zapominajmy, że to forum jest także ogólnodostępnym medium informacji (jak TV), więc unikałabym pisania liczb, bo już teraz w necie można znaleźć spore rozbieżności (od stu do tysiąca), a nie ma nic gorszego niż brak spójności i dezinformacja w takich akcjach. Piszmy o pomocy pls, a nie o liczbach :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Czw paź 15, 2009 8:40 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Betbet pisze:Małe, młode, zdrowe powinny dostać szansę. Czy znajdą domy? Szczerze wątpię, przecież to dzikusy...

Jesli akcja bedzie na duza skale i nabierze rozglosu, mysle, ze maluchy znajda domy. Wiekszosc ludzi reaguje na przypadki, a obok codziennych kocich problemow przechodza bez wzruszenia.
Nie wazne, gdzie kociak sie urodzil, wazne ile mu sie czasu poswieci w domu, na socjalizacje :) Mam dwie znajdy. Kotka nie miala przezyc nocy. Znalazlam ja na ulicy, jak miala kilka dni, oczy byly jeszcze zamkniete..walczylysmy i sie udalo tzn. w polowie, bo dobrze widzi tylko na jedno oko. Jej historia jest o tyle przykra, ze tam gdzie ja znalazlam, droga prowadzi do kosciola i to byla wlasnie niedziela..nikt przede mna nie zainteresowal sie, dlaczego ten kotek tak popiskuje.

magdalenas

Od: Nie paź 11, 2009 11:24

Post » Czw paź 15, 2009 9:37 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

yammayca pisze:Powstała też na szybko ulotka z prośbą o podpisy (JPG):
Obrazek
Po kliknięciu powiększa się.
Oraz w formacie pdf do wysłania mailem do znajomych:
http://www.grrow.pl/PKDT/stoczniaA5.pdf

kopiuje dla przypomnienia wysyłajcie petycję gdzie się da
Ostatnio edytowano Czw paź 15, 2009 10:18 przez kinga-kinia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw paź 15, 2009 9:48 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

magdalenas pisze:
Betbet pisze:Małe, młode, zdrowe powinny dostać szansę. Czy znajdą domy? Szczerze wątpię, przecież to dzikusy...

Jesli akcja bedzie na duza skale i nabierze rozglosu, mysle, ze maluchy znajda domy. Wiekszosc ludzi reaguje na przypadki, a obok codziennych kocich problemow przechodza bez wzruszenia.
Nie wazne, gdzie kociak sie urodzil, wazne ile mu sie czasu poswieci w domu, na socjalizacje :) Mam dwie znajdy. Kotka nie miala przezyc nocy. Znalazlam ja na ulicy, jak miala kilka dni, oczy byly jeszcze zamkniete..walczylysmy i sie udalo tzn. w polowie, bo dobrze widzi tylko na jedno oko. Jej historia jest o tyle przykra, ze tam gdzie ja znalazlam, droga prowadzi do kosciola i to byla wlasnie niedziela..nikt przede mna nie zainteresowal sie, dlaczego ten kotek tak popiskuje.

A przecież nawet Chrystus nauczał aby miłować swoich braci mniejszych....

lidjanb

Od: Czw paź 08, 2009 7:01

Post » Czw paź 15, 2009 10:43 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

kinga-kinia pisze:Powstała też na szybko ulotka z prośbą o podpisy (JPG):
Obrazek
Po kliknięciu powiększa się.
Oraz w formacie pdf do wysłania mailem do znajomych:
http://www.grrow.pl/PKDT/stoczniaA5.pdf

Wazne, aby informowac o koniecznosci potwierdzenia podpisu!!

Tylko zweryfikowane podpisy uznaja jako prawdziwe, dlatego adres e-mail podany przy wpisie musi byc prawidlowy.
KOLEJNOSC KLIKANIA np.

ZA ----> po wpisaniu danychPODPISZ PETYCJE ------> POTWIERDZ SWOJ PODPIS POD PETYCJA ----> odbieramy maila z linkiem LINK

link zostanie automatycznie wyslany na email, czasami znajdziemy go w SPAMie, zalezy od serwera na jakim jest konto

magdalenas

Od: Nie paź 11, 2009 11:24

Post » Czw paź 15, 2009 11:29 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

wysłałam i potwierdziłam
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw paź 15, 2009 13:41 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

do góry!
ObrazekObrazek
stópka Kopciuszka pasuje do pantofelka jak trup do trumny
Muszę dodać, że nie jest to nabór na projektanta Wilczego Szańca. Stanowisko żadne, płaca żadna, ambitne zajęcie żadne. Najambitniejsza jest procedura.

kubeczek

Od: Śro kwi 09, 2008 15:11

Post » Czw paź 15, 2009 14:06 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

Kinga, kiedyś powiedziałem, że jak będziesz potrzebowała pomocy to możesz na mnie liczyć.
Jest to cały czas aktualne.
Ja i samochód jesteśmy do dyspozycji.
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Czw paź 15, 2009 18:56 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

moja koleżanka, zwolniona ze stoczni, potwierdza że ilość kotów jest ogromna. trzymajmy sie jak mówi maja pomocy, a nie liczb :lol:

kinga to prawda, jesteś mistrzem oswajania kotków dzikich, podziwiam cię za to :)

napisała do mnie znajoma w sprawie petycji:

"Pani Sabino, wyslalam informacje wraz z petycja do:
1.tvn24
2.tvp gdansk
3. radio gdansk
4. wyborcza
Rozmawialam tez z redaktorem Wyborczej Trojmiasto. Powiedzial ze postaraja sie cos zrobic.
D."

od wczoraj siadam do artykułu do "kocich spraw", ale czasu mi brak.......może dziś w nocy coś urodzę....maju w kazdym razie pamiętam o tym.

dajcie znać co zostało ustalone na dzisiejszym spotkaniu w sprawie stoczniowców?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw paź 15, 2009 20:04 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

urodziłam artykuł :lol: uffffffffff.......... wysłałam do majki.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw paź 15, 2009 20:16 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

na spotkaniu
-wysunięcie priorytetów działania, niestety nie rozwinięto problemu sterylizacji i leczenia chorych zwierząt na terenie stoczni :roll: :!: :!: :!: :!:
-jednym z najpilniejszych zadań określono oszacowanie ilości kotów (stocznia ma prawie 100 ha 8O )
-OTOZ zaoferował sterylki i generalną pomoc
-jako przedstawiciel TOZ przybył poseł Kozak (pis) - poza zwyczajnym mieleniem wody obiecał, że toz wywiąże się z obowiązku rozliczenia wszelkich wpłat na konto, moim zdaniem to ważne, zwłaszcza jeśli konto ma być nadal oficjalnym kontem całej akcji;
-w najbliższych dniach zostanie założone forum (przez Gazetę świętojańską), na którym będzie można dyskutować problemy, zamieszczać pomysły etc; a za jakiś czas mają powstać banery, plakaty i ulotki nagłaśniające sprawę
-lidianb poinformował o pierwszym transporcie karmy (80 kg) na teren stoczni i zaangażowaniu ok 15 osób zatrudnionych na miejscu, w dokarmianie kotów;
- panu dziennikarzowi nie podoba się petycja i ma zamiar złożyć kolejną :roll:
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Czw paź 15, 2009 20:31 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

KarolinaS pisze:na spotkaniu
-wysunięcie priorytetów działania, niestety nie rozwinięto problemu sterylizacji i leczenia chorych zwierząt na terenie stoczni :roll: :!: :!: :!: :!:
-jednym z najpilniejszych zadań określono oszacowanie ilości kotów (stocznia ma prawie 100 ha 8O )
-OTOZ zaoferował sterylki i generalną pomoc
-jako przedstawiciel TOZ przybył poseł Kozak (pis) - poza zwyczajnym mieleniem wody obiecał, że toz wywiąże się z obowiązku rozliczenia wszelkich wpłat na konto, moim zdaniem to ważne, zwłaszcza jeśli konto ma być nadal oficjalnym kontem całej akcji;
-w najbliższych dniach zostanie założone forum (przez Gazetę świętojańską), na którym będzie można dyskutować problemy, zamieszczać pomysły etc; a za jakiś czas mają powstać banery, plakaty i ulotki nagłaśniające sprawę
-lidianb poinformował o pierwszym transporcie karmy (80 kg) na teren stoczni i zaangażowaniu ok 15 osób zatrudnionych na miejscu, w dokarmianie kotów;
- panu dziennikarzowi nie podoba się petycja i ma zamiar złożyć kolejną :roll:

Karolinko! Mój adres e-mailowy to lidjanb@poczta.onet.pl a nie jak błędnie napisałaś lidianb

lidjanb

Od: Czw paź 08, 2009 7:01

Post » Czw paź 15, 2009 20:42 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

KarolinaS pisze:-OTOZ zaoferował sterylki i generalną pomoc

Male sprostowanie: OTOZ zaproponowal 20 darmowych sterylizacji sponsorowanych przez OTOZ + karma ( na dzien dzisiejszy, nie wiem w jakiej ilosci) ;)
Tyle ode mnie.

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Czw paź 15, 2009 20:53 Re: Kotki z opuszczonej Stoczni w Gdyni umrą z głodu i chorób?:(

KarolinaS pisze:- panu dziennikarzowi nie podoba się petycja i ma zamiar złożyć kolejną :roll:

Jeśli ma zamiar złożyć bezpośrednio do Szczurka to super, ale jak chce napisać drugą na tym portalu od petycji i od nowa zbierać podpisy, to będzie mega zamieszanie :?

Panie Januszu, będzie się z Panem kontaktował człowiek z TVP Info w sprawie reportażu :)

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

[poprzednia][następna]