*Dafne z Opola - szczęśliwa w swoim nowym domku. :)*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 23, 2010 8:17 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Boo77, bardzo dziekuję za Twój post.

Pozwala mi poszerzyć perspektywę i spojrzeć z różnych stron. Nie gniewam się wcale :)

Dzieciom z regóły udaje się wytłumaczyć całkiem sporo rzeczy. W grę wchodzi tylko jeden kot. Mąż który jest kategorycznie na nie zgodził się z wielką niechęcią na jednego z hasłem: "ale ja nie będę na tego kota patrzył".
Więc siłą rzeczy raczej dorosły kot mógłby do nas przyjść.
Dwa kotki fajnie by było, ale to już zdecydowanie za dużo dla m.

justinian

Od: Wto lut 16, 2010 5:16

Post » Wto lut 23, 2010 8:54 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Boo77 pisze prawdę. Sama istota tego, czym jest posiadanie kota.
Uważam także, że takie wspólne wychowanie dzieci ze zwierzętami pozwala na wdrożenie nowych wartości. Szacunku dla innych żywych istot. Empatii, odpowiedzialności. Jest przy tym radosne. :)

Zatem już nie sprzedaję Wincenta, kota radosnego i łagodnego pomimo swej wielkości. :mrgreen: Dafne, jest spokojną kotką i rzeczywiście koteczka mogłaby nie umieć się obronić :oops: Jest niesamowicie łagodna :oops: :1luvu:

Mój przyszły pan mąż i władca domu (zwany też "szamanem posprzątanej kuwety", "czarodziejem od świeżej wołowinki w miseczce" :mrgreen: ) też miał podobny stosunek do kotów- znaczy, że sobie wymyśliłam fanaberię. A teraz to rozkochany w nich wariat i tyle. Myślę, że u Was też tak będzie. Trzeba tylko sporo tolerancji, miłości do siebie i tego wybranego przez Was stworzonka.
Ściskam!

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Wto lut 23, 2010 17:34 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Dafne cały czas wypatruje domku.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto lut 23, 2010 18:11 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Bardzo odpowiadałaby mi właśnie spokojna kotka, nie żaden tam wariat.
Córeczka zakochała się jak jej tylko pokazałam.
Proces decyzyjny trwa, ale z przechyłem w stronę na tak.

Proszę napiszcie mi czy w Opolu jest jakies miejsce gdzie bym mogła hurtem i jakoś może taniej wszystko co potrzebne kupić dla kotki?
Idę przeczytać adopcyjne ABC.

Proszę jeszcze nakierujecie mnie w którym z tematów w kocim ABC jest cos na temat zachowań i psychiki kotów. Co obserwować, jak postępować?

justinian

Post » Wto lut 23, 2010 19:33 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto lut 23, 2010 21:56 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Buffy, dziekuję.
Skorzystam, prosze podaj mi jak mam zapłacić.

Chciałabym zobaczyć Dafne i inne kotki, będę w Opolu w sobotę. O godzinie 10.00 mam zajęcia, czy jest mozliwe, żeby koło 9.00 ktoś był w schronisku, czy jest otwarte faktycznie tak jak napisane zostało na stronie od godziny 11.30 do 15.00 ?

justinian

Post » Wto lut 23, 2010 22:37 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Mniej więcej o tej porze są sprzątane boksy kotów. Myślę, że w tej sprawie powinnaś napisać PW do Buffy, która powinna w sobotę tam być.
Naprawdę mocno trzymam kciuki za wybór :ok: :ok: :ok:
No i w sobotę mogłybyście w schronie wymienić fanty i pieniążki :wink: :mrgreen:
Szkoda, że nie mogę być w tą sobotę, ale mam bardzo ważny powód nieobecności... :1luvu: :ryk: :mrgreen:

sygitka21

Post » Wto lut 23, 2010 23:26 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Też bym wpadła, ale... praca ;) trzymam kciuki :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro lut 24, 2010 7:32 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Chyba... współpraca :mrgreen: :ok: :ryk: :1luvu:

sygitka21

Post » Śro lut 24, 2010 8:43 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

w sobotę i niedzielę jestem w Opolu, więc bardzo by mi pasowało.
Napiszę pw do Buffy.

Ile czasu upływa od dokonania wyboru do momentu zabrania kotka do domu?

napisałam do Buffy,
pokazuje mi cały czas, że wiadomość do wysłania, to nie wiem czy poszło czy nie?

justinian

Post » Śro lut 24, 2010 8:53 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Na swoim przykładzie powiem, że myśmy kotkę naszą brali od razu po wyborze. Mieliśmy transporter, który jest obowiązkowy. Pieniążki-30 zł. Ale koty można też rezerwować, by nie zostały wydane komuś innemu. Można wówczas mieć czas, by przygotować odpowiednio domek.

Co do wiadomości- to oznacza, że Buffy nie odebrała jeszcze wiadomości. Gdy ją odczyta, status wiadomości zmieni się na "wysłane"

sygitka21

Post » Śro lut 24, 2010 9:02 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Niestety nie ma możliwości wejścia do schroniska przed godz. 11.00, zwłaszcza w weekend kiedy pracy jest tak samo dużo a pracowników tylko dwóch.

Justynko, mam ogromną prośbę, gdyby faktycznie Dafne była właśnie tym kotem, którego adoptujecie, weź pod uwagę jej delikatność a na przeciw postaw charakter swoich dzieci, Twoją nerwowość, niechęć męża do kota. Bardzo bym nie chciała by Dafne stała się krzywda czy to psychiczna czy fizyczna i po tym wszystkim powrót do schronu (choć oczywiście gdyby cokolwiek nie wypaliło kot wraca do nas, nie ma mowy o innym "rozwiązaniu").

Formalności adopcyjne można załatwić za jedną wizytą, trzeba tylko mieć ze sobą transporter, 30zł wykupnego oraz dowód osobisty do podpisania umowy adopcyjnej.

A czy mogłabyś napisać coś o warunkach w jakie trafi kot?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro lut 24, 2010 9:03 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Cameo pisze:Wznowić mu allegro, czy już nie ma takiej potrzeby?

Myślę, że już nie ma takiej potrzeby :) Jest duża szansa, ze duzi przyjadą po Wincenta w tę sobotę :)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro lut 24, 2010 9:12 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Póki nie przyjadą, nie zapakują cuda do transporterka, póty nie ściągnę banerka i już! :mrgreen: Ach nie śmiem w to uwierzyć... :1luvu:

sygitka21

Post » Śro lut 24, 2010 9:16 Re: *Schr. Opole - Dafne - urocza koteczka prosi o dom.*

Boo,
nie zakładam że to byłaby tylko i wyłącznie Dafne.
Być może urzeknie nas inny kociak. Dlatego chciałabym przyjechać i zobaczyć.
Naprawdę jestem osobą bardzo odpwoiedzialną i mam nastawienie raczej w stronę- zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby kot nie wrócił do schroniska.
Godziny otwarcia schroniska są dość niepasujące dla nas, ale postaram się coś wymyslić.
Czy w sobotę/niedzielę te godziny też obowiązują? Od 11 do 15.30 ?

Warunki. Nie wiem dokładnie co Cię interesuje.
Mieszkamy w domu, więc miejsca jest całkiem sporo.
Na codzień dzieci chodzą do przedszkola. Mąż pracuje 7-15, natomiast ja pracuję w systemie zmianowym. Więc raz mam rankę, raz popołudniówkę, raz nockę, no i dni wolne w tygodniu też wypadają. Poza tym mieszkamy jeszcze z 80-letnią, sprawną babcią. Więc w zasadzie jakieś towarzystwo byłoby często. Mamy już od wielu lat kanarka.
Nie wiem co jeszcze mogłabym napisać.

justinian

[poprzednia][następna]