TRAGEDIA 63koty..Ostatnie chorują w wolierze, bez DT umrą!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 08, 2009 13:52

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon cze 08, 2009 14:01

sluchajcie mam znow zla wiadomosc.

Dzwonila do mnie Pani Zoja, eksmitowali kobiete i 20 kotow ktore rozmnazala, koty mieszkaja teraz w jakims domku na dzialkach. Trzeba je wysterylizowac.

Pani Zoja prosila mnie bym zalatwila kogos kto przetryma przez 10 dni dwie kotki po zabiegu sterylizacji. Sprawa pilna, bo towarzystwo ( oprocz kociakow 3 tygodniowych) trzeba ciachnac.

Błagam o 10 dni o DT na te dwie sterylki.

No i trzeba bedzie im domu do zimy poszukac bo nie moga mieszkac w domku letniskowym :(

Etka

Post » Pon cze 08, 2009 14:22

kolejne eksmitki :cry:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon cze 08, 2009 14:23

ja osobiscie jestem zalamana, to jakis worek bez dna :(

Etka

Post » Pon cze 08, 2009 14:35

Etka pisze:ja osobiscie jestem zalamana, to jakis worek bez dna :(

myślę, że ten wątek nigdy nie bedzie miał końca...

czy w tej chwili te koty sa bezpieczne?
jest 20 dorosłych czy łącznie z kociakami?

honda11

Post » Pon cze 08, 2009 14:39

honda11 pisze:
Etka pisze:ja osobiscie jestem zalamana, to jakis worek bez dna :(

myślę, że ten wątek nigdy nie bedzie miał końca...

czy w tej chwili te koty sa bezpieczne?
jest 20 dorosłych czy łącznie z kociakami?

zakladam ze w miare bezpieczne i ze razem z kociakami jest ich 20.
Ale te informacje bede miala dopiero jutro potwierdzona :(

Etka

Post » Pon cze 08, 2009 21:59

Co tu tak cicho? Wszyscy załamani ? :cry:

honda11

Post » Pon cze 08, 2009 23:58

Teraz dopiero przypadkiem doczytałam - ni przychodzą mi powiadomienia. Nie wiem,autentycznie nie wiem co odpowiedzieć. Nas jest raptem KILKA, w dodatku jesteśmy "z domu", nie z organizacji, fundacji, stowarzyszenia. Nie mamy NIC (w tym zero siły przebicia) i kupę chorych lub zabiedzonych kotów poupychanych gdzie się da. Pieniędzy jest mało jeśli się weźmie pod uwagę, że jeszcze prawdopodobnie długi czas trzeba będzie łożyć na te koty, które już mamy pod swoją opieką. Wystawiam bazarki jeden za drugim, ale tez nie mam złudzeń, że to wielki wkład. Już teraz się boję, że jak powyskakują choróbska, badania, zabiegi, to nie podołamy finansowo - a przy kotach "po przejściach" wszystko się może zdarzyć. Wiecie o tym lepiej ode mnie. Odzew DT taki sobie - nie dziwota (krótko przed nami były Boguszyce - Polska jest zapchana). Na górze strony 2 mioty poszukujące DT z prawdziwego zdarzenia. Mało? I teraz 20 nowych? NIE MAM POJĘCIA CO ZROBIĆ. Boję się jednego, że po prostu zwyczajnie się przeliczymy, ze porwiemy się z motyką na słońce i spłoniemy. Wiem, jestem Naczelnym Czarnowidzem Kraju, ale staram się myśleć o tych, które JUŻ MAMY i za które WZIĘŁYŚMY ODPOWIEDZIALNOŚĆ. Nie chcę, żeby stały się znowu jednymi z wielu w masie.
Dlatego naprawdę nie wiem co powiedzieć. :(
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Wto cze 09, 2009 0:04

ja tez nie wiem co napisac. Nie mam sily juz na nastepne akcje tego typu. Sily i czasu niestety.

Caly czas mysle o tych kotach ktore mamy juz pod opieka.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto cze 09, 2009 0:25

aga9955 pisze:ja tez nie wiem co napisac. Nie mam sily juz na nastepne akcje tego typu. Sily i czasu niestety.

Caly czas mysle o tych kotach ktore mamy juz pod opieka.

Zgadzam się z Agą i mówię zupełnie szczerze - do nowej akcji nie przystanę. Muszę mieć najpierw pewność, że jedna jest zakończona nawet, gdyby to miało trwać miesiącami. Nie rzucę się w wir następnej nie kończąc poprzedniej. Wybaczcie, ale skupiam się na tych, które są, bo wcale nie jest różowo. Jak na mój gust jesteśmy co najwyżej w połowie drogi, a i to mówię lekko na wyrost.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Wto cze 09, 2009 6:03

do nowej akcji wcale nie trzeba przystepowac, bo kto inny sie nia zajmuje, zostalam poproszona o znalezienie DT na 10 dni na sterylki dwoch kotek w ciazy, reszte zalatwi Pani ktora sie o to zwrocila, jakos sobie da rade, szczegolnie ze kotow strasznie duzo nie jest i sprawa zajela sie tez jej kolezanka. Ja pomoge w ogloszeniach a koty zostana wyciachane wszystkie i bedzie po sprawie.

Ale nasza sprawa poki ta chora rozmnazaczka ma 15 nie jest zakonczona...za chwile znow bedzie 63 koty.
Nie wiem czemu zadna z fundacja ( zaczynajac od Zwierzeta i My ktora te koty przeciez odebrala) nie chce pomoc. Ja napewno w kolejnej akcji od tej baby uczestniczyc nie bede, sprawe trzeba zdusic w zarodku i wykastrowac jej te koty. Wcale nie zamierzam tych 15 zabierac niech sobie ma ale niech ich nie rozmnaza.

Etka

Post » Wto cze 09, 2009 6:47

Etka pisze:Nie wiem czemu zadna z fundacja ( zaczynajac od Zwierzeta i My ktora te koty przeciez odebrala) nie chce pomoc.

Niestety pani Alina jest jak polityk,wiele obiecuje a gówno daje.Taka jest prawda.Wydaje mi się że ta fundacja potrzebuje świeżej krwi z ikrą a pani prezes powinna abdykować ze względu choćby na wiek i brak sił.
Mnie już krew zaczyna zalewać gdy widzę że dyryguje wszystkimi i chciałaby aby każdy wolontariusz był na jej zawołanie,zaś proszona o pomoc zachowuje się jakby miała Alzheimera.
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Wto cze 09, 2009 7:00

Etka pisze:do nowej akcji wcale nie trzeba przystepowac, bo kto inny sie nia zajmuje. [...]

Ale nasza sprawa poki ta chora rozmnazaczka ma 15 nie jest zakonczona...za chwile znow bedzie 63 koty.
Nie wiem czemu zadna z fundacja ( zaczynajac od Zwierzeta i My ktora te koty przeciez odebrala) nie chce pomoc. Ja napewno w kolejnej akcji od tej baby uczestniczyc nie bede, sprawe trzeba zdusic w zarodku i wykastrowac jej te koty. Wcale nie zamierzam tych 15 zabierac niech sobie ma ale niech ich nie rozmnaza.

No to ufff, bo jak w nocy przeczytałam (napisałaś bardzo skrótowo), przeraziłam się.

No właśnie. Kobieta sobie działa w najlepsze, do tego jeszcze potrafi nękać dziewczyny, a tu nic. Echo. Przecież nie wyprowadziła się na stację orbitalną :evil:

zabers

Post » Wto cze 09, 2009 8:02

zabers pisze:
Etka pisze:do nowej akcji wcale nie trzeba przystepowac, bo kto inny sie nia zajmuje. [...]

No to ufff, bo jak w nocy przeczytałam (napisałaś bardzo skrótowo), przeraziłam się.

No właśnie. Kobieta sobie działa w najlepsze, do tego jeszcze potrafi nękać dziewczyny, a tu nic. Echo. Przecież nie wyprowadziła się na stację orbitalną :evil:

Skoro Zwierzęta i My raczej nie pomogą to czy inne fundacje mają prawo działać?
Nie we wszystkich rządzą przecież kobiety w podeszłym wieku bez chęci do działania.

Akcja pomocy eksmitkom przyniosła efekty, ale nie jest zakończona i nie będzie, dopóki tamte koty nie będą wykastrowane i wysterylizowane.
Ostatnio edytowano Wto cze 09, 2009 8:06 przez honda11, łącznie edytowano 1 raz

honda11

Post » Wto cze 09, 2009 8:04

zabers pisze:

zgadza się nic się nie dzieje z tą kobieta
ostatnio pozwoliła sobie również na najazd na mnie
ja jednak byłam zajęta Kubusiem i nawet jej nie otworzyłam
FKP nie może nic na drodze prawnej zrobić
nie odbieraliśmy zwierząt, a nawet nie było naszego przedstawiciela podczas tej eksmisji
przeraża mnie myśl, że ona ma nadal 15 płodnych kotów
ale prawnie to my nic nie możemy zrobić :(

zapchani jesteśmy po uszy, adopcje stoją :( a kotów przybywa :(
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

[poprzednia][następna]