Klub Kotów Kundelkowych. Okruszek dla Ani C :) (s 19)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 02, 2010 21:13 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

Jaki cudny Miziak :!: I w dodatku - Dymniaczek :1luvu: :love: :1luvu:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob kwi 03, 2010 18:46 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

Obrazek
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pt kwi 16, 2010 10:08 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

Tuli się jak nasza Duszka :). Śliczny!

LU

Od: Śro sty 31, 2007 19:10

Post » Sob kwi 17, 2010 6:49 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

Bożenka i Krystynka- dwie przeurocze 6- miesięczne siostrzyczki, przebojem zdobywające serca ludzi, miały to nieszczęście, urodzić się mamie prawdopodobnie chorej na KK. Urodziły się z porażeniem mięśni- każdy drżący kroczek był mozolnym wysiłkiem, jedzenie z miseczki z trudem trafiało do pyszczka... Jednak były tak pełne radości zycia i woli walki, tak uparcie ćwiczyły, że dziś trudno zauważyć niesprawność, a już w niczym nie przeszkadza ona w zabawie: bez wysiłku wspinają się na fotele, na kolanka, gonią za piórkiem i myszkują po wszystkich kątach.
Koteczki dotychczas przebywały w gabinecie szefowej, teraz przyszedł czas na socjalizację-trafiają, na razie na kilka godzin dziennie, do kociego pokoju i tu pojawił się problem- nie zauważyłam, by były jakoś specjalnie prześladowane, jednak są bardzo spięte, zdenerwowane, najeżone i warczące, cały pobyt w pokoju to dla nich ogromny stres, uspokajają się tylko na rękach ludzi...
Co z nimi będzie?... Czy ktoś pokocha dwie małe, drżące istotki na tyle, by dać im dom na stałe?... Czy tez skazane są na smutne życie w schronisku?...
Bożenka
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Krystynka
ObrazekObrazekObrazek

A tu filmiki: http://www.youtube.com/watch?v=qd5Fv9amTto
http://www.youtube.com/watch?v=oB5LJdb1I9g
Obrazek

agnes_czy

Od: Wto lip 05, 2005 13:48

Post » Sob kwi 17, 2010 8:22 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

:1luvu:
Rozczulił mnie ten filmik z czarnulką.
Takie lekko niezdarne kotki - dreptaczki są mi szczególnie bliskie, bo taki jest mój Nituś :oops: , kocurek wyjątkowy, kochany i kochający.
Oby los uśmiechnął się do koteczek i przydzielił kochających Dużych :ok:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Nie kwi 18, 2010 21:01 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

Rzeszów - pilnie potrzebny DT/DS
Piękny długowłosy, złotooki, czarny wykastrowany kocurek pilnie szuka nowego domu. Jego Pani ciężko choruje i nie może się nim dłużej zajmować, jest w szpitalu, kot siedzi sam w domu
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pon kwi 19, 2010 8:21 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

GuniaP pisze:Rzeszów - pilnie potrzebny DT/DS
Piękny długowłosy, złotooki, czarny wykastrowany kocurek pilnie szuka nowego domu. Jego Pani ciężko choruje i nie może się nim dłużej zajmować, jest w szpitalu, kot siedzi sam w domu

Hop :!:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Wto kwi 20, 2010 15:04 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

GuniaP pisze:Rzeszów - pilnie potrzebny DT/DS

Guniu niestety nikt się ze mną nie skontaktował :(

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Wto kwi 20, 2010 15:31 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

Poczekaj, dałam namiary komuś zainteresowanemu, może wyjdzie z tego DS. Właścicielka ma jutro wyjść ze szp[itala, to kontakt będzie łatwiejszy
Obrazek

agnes_czy

Post » Wto kwi 20, 2010 16:13 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

agnes_czy pisze:Poczekaj, dałam namiary komuś zainteresowanemu, może wyjdzie z tego DS. Właścicielka ma jutro wyjść ze szp[itala, to kontakt będzie łatwiejszy

Bardzo się cieszę że kotek ma szansę na DS :ok: :ok: :ok:
U mnie niestety tylko tymczasik :oops: mogę kocurkom oferować ,bo niestety mój Ruduś leje poza kuwetę gdy jest inny kocur w chałupie :mrgreen:

kasiunia773

Od: Nie sty 11, 2009 18:55

Post » Pt kwi 23, 2010 5:34 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

Nie ma to, jak być czarnym i długowłosym :D
Czarny, który okazał się dość zaniedbanym, wychudzonym, i w dodatku włóczęgą, błyskawicznie znalazł domek, i to z ogródkiem. Mam nadzieję, że zakocenie przebiegnie pomyślnie i że nowa rodzina szybko doprowadzi go do formy :ok:
A z Kundelkowych domki znaleźli megaprzytulak Markiz, Wiktor i Bronia. Powodzenia, kociaczki :ok:
A żeby nie było tak słodko, to... zaczyna się już sezon :roll: W schronisku jest pierwsza mama z uroczą burą czwóreczką. Mama jest strasznie bojowa, broni swoich maluchów jak lwica, więc na razie płci nieznanej.
Obrazek

agnes_czy

Post » Pt kwi 23, 2010 7:38 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

agnes_czy pisze:Mama jest strasznie bojowa, broni swoich maluchów jak lwica, więc na razie płci nieznanej.

Hmmm...z moich doświadczeń wynika, że "mama" zwykle jest kocicą :wink: :mrgreen:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pt kwi 23, 2010 18:23 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

pixie65 pisze:
agnes_czy pisze:Mama jest strasznie bojowa, broni swoich maluchów jak lwica, więc na razie płci nieznanej.

Hmmm...z moich doświadczeń wynika, że "mama" zwykle jest kocicą :wink: :mrgreen:

Oszszszsz Ty złośliwcze Obrazek To nie można się doczytać, że o pcie kociątek chodzi :?:
Zresztą widzisz, że o 6.00 rano pisane :P
Obrazek

agnes_czy

Post » Pt kwi 23, 2010 18:26 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

:mrgreen:

Niech się chowają zdrowo, jakiejkolwiek są pci :wink: :ok:
I niech szybciorem domki znajdują :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Nie maja 02, 2010 9:48 Re: Klub Kotów Kundelkowych.

Malotki pci niewiadomej właśnie zaczynają sprawiać swojej mamie problemy wychowawcze: znudziło ich spokojne leżenie w bezpiecznym gniazdku pod łapką mamy i chcą poznawać świat na własna łapkę :D Koteczka usiłuje wprowadzić jaki-taki porządek w gromadce, szczególnie, kiedy na horyzoncie pojawi się dwunogi Potwór, ale trudno zagarniać małe, rozłażące się uparciuchy z dwoma innymi, przyssanymi do cyców. A malotki chłoną świat wszystkimi zmysłami...

ObrazekObrazekObrazekObrazek

A w Kociarence Wielka Akcja Sterylizacyjna :crying: Chyba z 5 panienek chodzi w niezbyt twarzowych kubraczkach....
Obrazek Malutka, słodka Majeczka cichutko popłakuje i prosi, żeby ją wziąć na rączki i przytulić.
Obrazek Opiekuńczy dżentelmen Filip pociesza cierpiącą Julinkę
Obrazek przerażona Oksana wbiła sie w domek drapaczka
A Zolka chodzi wściekła i warcząca, ani podejdź! Wszyscy jej potulnie schodzą z drogi!

Trochę mnie martwi Kruszynka- wyraźnie schudła, ale to akurat dobrze. Tylko że widać, że schronisko bardzo jej nie służy- jest smutna, osowiała, spięta i sierść się zrobiła jakaś taka niezdrowa :( Oby się tylko nie rozchorowała :roll:

Obrazek
Obrazek

agnes_czy

[poprzednia][następna]