Fibi - kruczoczarna kotka w nowym domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 06, 2009 20:41

No!
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw maja 07, 2009 13:32

A więc donoszę.Burasia kuwetkuje rewelacyjnie.Siusiu do prywatnej kuwetki,qoopka do wspólnej.Spróbuję tę prywatną schować (ona jest w pokoju :( :( ) i zobaczę,jak będzie.Dałam jej dzisiaj parafiny,bo je co pół godziny i wciąż jej mało.Brzuch ma jak beczka i chyba trochę twardy.Ona mówi.To jest takie "oj" i "nie" i jeszcze inne,ale nie umiem tego napisać.Fajnie,co?Fibi mi szkoda,bo chce koniecznie się z nią przyjaźnić.Siada niedaleko,gapi się na nią,nie zaczepia i tylko tak patrzy tęsknym wzrokiem.Może będą koleżankami?Bardzo bym chciała.Nie było mnie dzisiaj ładnych parę godzin,ale było spokojnie,sądząc po stanie mieszkania.Moje kotki chyba mają sposób na burasię.W ogóle się nią nie przejmują,udają,że jej nie widzą i już.O zaczepkach nie ma mowy i burasia chyba się uspokaja.Ale ona jest ładna.Ma takie ogromne oczy i czarne skarpetki,a właściwie podeszwy.Sierść też lśniąca,mięciutka.Uwielbiam ją przytulać.Ciężko jednak zrobić jej zdjęcia,bo ucieka przed aparatem.Czasem przyjmuje obłędne pozy,ale zanim zrobię zdjęcie,już jej nie ma.Poczekam chwilę,aż się bardziej oswoi z aparatem.Zobaczycie,jaka ładna.

ewar

Post » Pt maja 08, 2009 10:10

Co przynosi kolejny dzień? Fibi dalej ostrożnie próbuje nawiązać kontakt z Burasią? A ta dwukuwetkowa czy się przekonała do jednej?

Gaduła z niej jak nasza Panama - miałaś rację, że Pamcia będzie gadającym kotem :) A co z tym brzuszkiem - to może być jakiś problem czy kwestia dotychczasowego żywienia?

artur_s

Od: Czw kwi 02, 2009 16:17

Post » Pt maja 08, 2009 11:02

i co u Was słychać w ten piękny dzień??

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pt maja 08, 2009 15:51

też się pytam :D
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt maja 08, 2009 16:35

Killatha pisze:też się pytam :D

No właśnie... :lol:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt maja 08, 2009 17:14

Nie było mnie cały dzień.Dopiero wróciłam,dziewczyny były bardzo grzeczne,miski puste,kuwetka pełna.Pierwsza przywitała mnie Fibi i od razu do toreb (będzie,będzie dobre jedzonko),ale ona tak tylko z ciekawości,bo wcale dużo nie je.Burańcia za to za czworo.Nie podobają mi się jej oczka.Łzawią,nie jest to ropa,ale jutro do weta.Chyba już się dogadują.Burasia dzisiaj ma miękki brzuszek.Możliwe,że jadła paskudztwo,teraz ma lepsze ,to jadła chyba z łakomstwa.Napiszę później i wkleję może zdjęcia,a teraz muszę dać jeść bezdomniaczkowi.

ewar

Post » Pt maja 08, 2009 17:55

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Na zdjęciach widać,że prawe oczko jej łzawi.A na ostatnim Fibi wpatrzona w burasię.Chciałam też pokazać,jak burasia niechętnie pozuje do zdjęć,ale obie ładne,prawda?I Fibi i buraska.

ewar

Post » Pt maja 08, 2009 18:37

piękne są
Buraska ma śliczny układ wzorków
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pt maja 08, 2009 18:42

piękne są
Buraska ma śliczny układ wzorków

Killatha

Post » Pt maja 08, 2009 21:21

Burasia ma sporo czarnego koloru,nie jest taka bura,jak Mela,ale na zdjęciach trochę to inaczej wygląda.
A Fibi jest kochana.Szkoda mi jej,bo tak bardzo jest zafascynowana burasią.Cichutko siedzi i się na nią patrzy.Nie syczy,nie warczy,nie atakuje,ale burasia się jeszcze trochę boi.Ważne,że nie chowa się,nie ucieka,leży na rękach,przytula się,bawi pięknie,no,fajna jest.Najbardziej podoba mi się,kiedy siedzi tak jak człowiek,na pupie,ale wystarczy,że wezmę aparat i już odchodzi.Muszę to jednak uwiecznić.

ewar

Post » Sob maja 09, 2009 13:42

Byłyśmy u weta.Burasia ma infekcję oczka,możliwe,że połączoną z infekcją uszek.Dostała kropelki do oczu i uszek,nie wygląda to na razie źle,to początki,myślę,że szybko da się opanować.Kotka była bardzo grzeczna,ale po dłuższym trzymaniu jej na rękach w poczekalni,gdzie były koty i psy była trochę zniecierpliwiona.W domu popiła,podjadła i poszła spać na parapet.Fibi śpi na balkonie na pościeli.Bardzo jest milutka.Moja siostra też zwróciła uwagę na jej przepiękną sierść.Wygłaskała ją ,wyprzytulała,co wyraźnie się Fibi podobało.Siostra prosiła,żeby w jej imieniu napisać na forum,że buraska jest prześliczna,taka kluseczka (no gruba jest,to prawda),którą chciałoby się cały czas głaskać.A ja napiszę,że ona potrafi się godzinami sama bawić myszką.

ewar

Post » Sob maja 09, 2009 16:58

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To pierwsze zdjęcie po to,abyście zobaczyli,że niestety :lol: :lol: nie mam kotów IDEALNYCH.

ewar

Post » Sob maja 09, 2009 17:36

A to łobuziaki :) U nas też swego czasu kaktusik ucierpiał ale to oczywiście była wina tego, że "stał za blisko krawędzi parapetu" :lol:

Burania jest prześliczna - taka fajna kluska - umaszczenie rzeczywiście ma świetne. Panamie przydała by się właśnie lekcja samodzielnej zabawy - ja mam wrażenie, że ta nasza kotka to sama ze sobą bawić się za specjalnie nie umie - albo ją to po prostu szybko nudzi ;) Na jednym ze zdjęć widać rzeczywiście, że coś nie tak jest z oczkami - dobrze, że kicia jest pod dobrą i profesjonalną opieką! Szczęście w nieszczęściu, że kicia trafiła spowrotem do lecznicy, inaczej kto wie kiedy poprzedni "właściciele" by się zainteresowali tematem - o ile wogóle...

A Fibi jak to Fibi cierpliwie siedzi i obserwuje - ona na każdym zdjęciu wygląda jak taki piękny, egipski posążek. Na prawdę się dziwię, że nadal nie znalazł się dla niej jakiś dobry, stały domek - toć ona na zdjęciach wygląda jak ostoja cierpliwości i spokoju.

artur_s

Od: Czw kwi 02, 2009 16:17

Post » Sob maja 09, 2009 18:45

a która to?? czyżby ten rudy łepek?? :twisted:

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

[poprzednia][następna]