Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 19:51 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pon lip 11, 2011 18:22 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

GuniaP baaardzo bardzo dziękuję!

MartaWawa

Od: Wto kwi 03, 2007 12:45

Post » Pon lip 11, 2011 18:47 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

Pozwoliłam sobie na szybko napisac cosik na "bazie" tekstu.Jeśli sie przyda to ok.Wszelkie zmiany dopuszczalne.Nie wiem czy dobrze zrozumiałam,ze mała była w schronie.

Traya-proszę,nie skazuj jej na poniewierkę.Pilne!
powyższe to propozycja tytułu.

Przepiękna kotka o imieniu Traya pilnie szuka nowego domku.
Z powodu wyjazdu obecnego opiekuna zagranicę, pilnie szuka dobrego, odpowiedzialnego domu. Inaczej wróci do schroniska.Skąd kiedyś została zabrana. Miejsca gdzie domowe koty umierają z tęsknoty i żalu.

Jest dorosłym, zdrowym kotem. Ma około 5-6 lat i smutną przeszłość za sobą.Mimo to nie straciła wewnętrznej pogody i woli życia. To kotka o niespotykanym umaszczeniu.Barwy jesieni przeplatają się w jej futerku.Ślicznota. Kocia nie miała łatwego życia a mimo to człowiek jest dla niej najważniejszy!
To wyjątkowo kochany zwierzak. Lubi bardzo mizianki.Sama chętnie przychodzi do opiekuna dopominając się uwagi.Lub pogadać.Bo dziewczyna bywa gadatliwa, zwłaszcza wtedy gdy ma ochotę na głaskanie.
Traya to niesłychanie łagodny i miły kot. Mądry i słuchający człowieka. Reaguje na swoje imię. Nie sprawia kłopotów.Jest posłuszna. Bez problemu dogaduje się z innymi kotami.
Jednak najbardziej na świecie lubi ludzi. I takiego domu Traya poszukuje.Gdzie człowiek odwzajemni jej miłość. Pozwoli koteczce kochać siebie i umilać mu czas swymi pogaduszkami i mruczeniem. Zapewni jej pełną miseczkę, dawkę głasków i będzie ja kochał dla niej samej.
Proszę Domku nie skazuj jej na poniewierkę! Zyskasz w Trayi wiernego przyjaciela na całe życie.

W chwili obecnej Traya mieszka na Ursynowie.Jest wysterylizowana,zaszczepiona, ma założoną książeczkę zdrowia.Korzysta z kuwety.

Wszystkich zainteresowanych opieka nad Trayą zachęcam do kontaktu:

tel. 0 600 241 204
e mail: martachrusciel@gazeta.pl
gadu-gadu: 358563
5

Proponowałabym nie umieszczac słowo "pieszczota" w ogłoszeniach.Część portali nie akceptuje ogłoszen zawierajacych je. Traktowane sa jako "zdrożne" ?!
powodzenia
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lip 11, 2011 19:03 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

ASK@ dziękuję za pomoc! :) To się nazywa lekkie pióro!

Poprosiłam CatAngel żeby wrzuciła ten tekst do ogłoszeń!

MartaWawa

Post » Pon lip 11, 2011 20:20 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

Marta Chrusciel pisze:ASK@ dziękuję za pomoc! :) To się nazywa lekkie pióro!

Poprosiłam CatAngel żeby wrzuciła ten tekst do ogłoszeń!

Nie ma za co.
Oby się udało.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lip 12, 2011 16:35 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Trzymam kciuki.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw lip 14, 2011 11:08 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

:!:
Obrazek

wania71

Od: Pt maja 19, 2006 17:17

Post » Czw lip 14, 2011 13:04 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

jak kocia?
Obrazek

ASK@

Post » Pt lip 15, 2011 19:10 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

Maskotka pojechała właśnie do nowego domu. Ma niestety sporo km do przejechania, bo tbedzie mieszkac az w Sandomierzu, ale mam nadzieję, ze dobrze zniesie podróż.

Dziękuje wszystkim za pomoc i kciuki!

MartaWawa

Post » Pt lip 15, 2011 19:40 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

Szczęśliwego życia Maskotko :)
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Pt lip 15, 2011 20:30 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

GuniaP pisze:Szczęśliwego życia Maskotko :)

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 18, 2011 17:12 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

:twisted: Nie będę ukrywała, że też bardzo się cieszę. :1luvu:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon lip 18, 2011 17:14 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

jak w nowym i na nowym kocia sie czuje :?:
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 18, 2011 18:05 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

ASK@ pisze:jak w nowym i na nowym kocia sie czuje :?:

Podróż zniosła dobrze. Jeszcze jest zestresowana nowym otoczeniem, ale sadze, ze za tydzień może dwa będzie się czuła już jak u siebie. W domu mieszka tez mały, gruby piesek, który od zawsze był pod kocim pantoflem, wiec lada chwila Traya go zdominuje ;)

Poprosiłam Państwa o zdjęcia, jak tylko dostane, wrzucę na forum.

Ten dom dla niej to jakiś cud. Szybko się znalazł, bardzo sensowni ludzie, którzy mieli identyczna kotkę, która niestety zmarła w 17 roku życia. Ujęli mnie tym, ze zależało im bardzo na wysterylizowanej kotce, "bo to bez sensu żeby rodziła".
Dom wychodzący, ale w bezpiecznej okolicy ( daleko od ruchliwej ulicy, ogrodzona działka 1 000 m). Odnoszę wrażenie, ze Trayce brakowało wychodzenia na zewnątrz i ze będzie tam szczęśliwa. Na razie siedzi w domu i jeśli nie będzie chciała nikt jej nie wygoni :)

Jeszcze tylko dom dla jednej kotki i jakoś lżej będzie mi wyjeżdżać, wiedząc ze pozostała dwójką zajmie się moja mama i kolejna dwójką znajomi :(

MartaWawa

Post » Czw lip 21, 2011 20:23 Re: Maskotka ze schroniska w Orzechowcach traci dom :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Trzymam kciuki za szybką aklimatyzację Trai i domek dla kici.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

[poprzednia][następna]