Witam!!!!!.Jestem słaba w obsłudze tech.Ale napisze jaszcze raz.Wróciliśmy z wrocławia.
jestesmy po badaniach.Kot miał robioną morfologie z rozmazem wykonana manualnie w celu wyodrębnienia eozynofilów oraz profile trzustkowo-wątrobowe,nerkowe itp.Najważniejszym badaniem bylo pobranie wycinka dziąsła.No i zaczeliśmy od testu na bialaczkę.Na szczęście negatywny.
W rozmazie wyszłyeozynofile i to bardzo liczne tj 27!!!To podobno bardzo dużo.Natomiast wycinek dziąsła to obraz przewlekłego limfo-plazmocytarnego zapalenia błony jamy ustnej. Pytałam naprawdę kilku lekarz z kliniki oeczenie tej przypadlosci sterydami i kazdy potwierdzał że tylko sterydy.Powiedziano mi wręcz "coś za coś"
Nasz lekarz wiodący dr Molenda po obejrzeniu wyników i wywiadzie jednak odstąpił od leczenia sterydowego.Jeżeli ma apetyt, przybiera na wadze i je bez problemów SUCHY pokarm dajemy mu spokój.Nadmieniam,że pozostale wyniki absolutnie w normie.Jestem o tyle spokojna,że wyniki robiłam w labor. na akademi rol.niczej.To tyle o kocie.